Reklama

Reklama

Panu učiteli s láskou

  • Velká Británie To Sir, with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Idealistický Mark Thackeray si nájde zamestnanie ako učiteľ a dostane triedu plnú nevychovaných a neovládateľných výrastkov. Hoci stále dúfa, že toto zamestnanie je len dočasné, začne pomaly meniť pomery v triede - ku svojim žiakom pristupuje ako k dospelým ľuďom a učí ich, aby sa k svojmu okoliu správali s rešpektom. Keď dostane lukratívnu pracovnú ponuku, bude musieť urobiť zásadné rozhodnutie. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý filmový žánr – potažmo i subžánr má své silné želízka v ohni a stejně tak i kupu hnoje a sraček. Toto drama ze školního prostředí však patří k tomu lepšímu, co nám toto odvětví nabízí a ač je příběh do jisté míry trochu naivní, tak v sobě skrývá potřebné emoce – které z něj dělají slušnou podívanou. Sidney Poitier si vyzkoušel roli nezbedného žáka ve filmu Blackboard Jungle a teď dostal příležitost postavit se na druhou stranu „barikády“. No a této příležitosti se chopil velmi dobře. Je to dobrý herec a hlavně díky němu jsem si tento film dokázal užívat, co to jen šlo. Přece jenom já jsem hlavně na hororové filmy, ale dokážu ocenit i kvalitní filmy z jiných žánrů. Co se žáků týče, tak ti byli o něco slabší odvar, než tomu bylo v již zmíněném filmu Džungle před tabulí, ale ani zde nebyli vyloženě zlí. Navíc Judy Geeson byla neskutečně sexy a získala si u mě body navíc (v hororovém scifi filmu Inseminoid toho totiž kromě svého poprsí moc nepředvedla…). Takže ve finále jsem spokojený. Lehce nadprůměrná záležitost. 70% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že tento film je trochu zjednodušený a miestami aj trochu, ako tu už bolo viackrát povedané, naivný. Ale nie je taký aj Shawshank, či Forrest Gump ? Podstatné je však posolstvo a pocit, ktorý v človeku zanechajú. A tento film je taký tiež. Je kvalitný, ani sekundu nenudí, a viackrát mi vyčaroval úsmev na tvári (čo u mňa nie je bežne). A to som ho prvýkrát videl až dnes, 55 rokov po premiére ! Všetko ešte umocnil vynikajúci slovenský dabing od ČST (vysiela ho RTVS). Ak sa niekto na tento filmový skvost chystáte, odporúčam tento pôvodný slovenský dabing. Je to zážitok. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Osvědčené a tolik omývané téma ze školních lavic. Správný učitel vs. studentská sebranka. Jsou pouze dvě možnosti: utéct, a nebo ty šmejdy bez kázně a zájmu něco naučit. Film to zábavný, snad prostý ve scénáři, ale o to silnější ve výkonech, a to zejména "dětských" představitelů. Sidneyho netřeba vychvalovat, to je totiž samozřejmost. V závěru dojemné s velmi milou písní. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som už niekoľko filmov na túto tému. A boli ako cez kopirák, aj keď sa líšili dobou vzniku a krajinou pôvodu. Ono sa asi ani nedá vymyslieť niečo prevratne nové. Vždy to bude viac alebo skôr menej uveriteľná rozprávka. Ale rozprávky majú vďačných divákov a film už od svojich počiatkov divákom sprostredkúva niečo snové, neskutočné. Veď preto sa hovorí o niečom rozprávkovo krásnom, že je to ako vo filme. Tomuto filmu sa nedá veľa vyčítať. Poskytuje divákom to, čo od neho očakávajú. Že tie očakávania nie sú príliš vysoké, že ten černošský učiteľ je príliš ideálny? No a čo? Dnes je tých politicko-korektných a realite vzdialených filmov prinajmenšom toľko, koľko bolo pred pol storočím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ziadny ucitel tych ziakov nezvladne a uz vobec nie niekto, kto je farebny. Avsak mylili sa, pretoze Sydney Poitier nie je obycajny ucitel. Ma k tym ziakom uplne iny vztah a vedel, ako si ich ma ziskat. V realite mozno nerealne, ale spomenme si na NEBEZPECNE MYSLIENKY (1995) podla skutocnosti s Michelle Pfeiffer. Avsak tento film sa odohrava pocas 60-tych rokov, kedy este vladol stale silny rasizmus a chvilami to bolo zobrazene aj v tomto filme. V kazdom pripade postupna premena spravania sa ziakov k panu ucitelovi bola pre mna zaujimava, pretoze filmy z tohto prostredia ma jednoducho bavia... 25.08.2009 ____ Sidney Poitier - (Mark Thackeray) +++ Christian Roberts - (Denham) +++ Judy Gleeson - (Pamela Dare) +++ Suzy Kendall - (Gillian Blanchard) +++ Lulu - (Barbara Pegg) +++ Faith Brook - (Grace Evans) +++ Geoffrey Bayldon - (Theo Weston) +++ Edward Burnham - (Florian) +++ Hudba: Ron Grainer +++ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film si v USA vedl tak nečekaně dobře, že společnost Columbia Pictures provedla průzkum trhu, aby zjistila proč. Jejich odpověď: Sidney Poitier. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama