Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny filmu v podstatě jenom sledujeme jak někdo někam jde (jede) a následně se s někým baví. A když se sem tam blýskne na nadějnější scénu (noční sprint), obvykle ji režisér předčasně ukončí nebo nechá uvrhnout do zapomnění dalším děsivým odhalením. Vyústění všech těchto odhalení raději ani nebudu komentovat (IMHO LOL). 65% Zajímavé komentáře: Punisher10, cross, Death, Cimr ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Téměř výborný thriller. Fincherova "Sedmička" přes zdařilý francouzský kopírák (tedy až na zásadní motivy oněch vražd). Má to solidně temnou atmosféru, dobré herce (chemie mezi Renem a Casselem docela funguje) a hudbu, místy dokonalou kameru a zamotanej, ale přesto hustej konec, který se mi ale napoprvé taky zrovna moc nelíbil. A proč tedy jen "téměř" výborný thriller? Protože všechny filmové složky jsou zde dotaženy jenom zhruba tak do tří čtvrtin, nic není extrémně skvělé. 80 % ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První díl volné trilogie kriminálních thrillerů spojených se jménem Jeana Rena jako vyšetřovatele brutálních zločinů je ještě poměrně slušný film, byť už zde se nezapřou slabiny, které potopily následující dvě pokračování. Scénář je nedotažený a zjevně si příliš neláme hlavu s logikou ve prospěch prvoplánově efektních obrazů a šokujících odhalení, navíc se zjevně inspiroval zámořskými úspěšnými thrillery v čele se známým Sedm. Snaha přiblížit se Fincherovu režijnímu stylu je ostatně zřejmá z řady konkrétních scén. Výsledkem je nevyrovnaný film s rozpačitým koncem, kterému se nicméně nedá upřít řada divácky přitažlivých momentů a temná, byť kolísavá atmosféra. Celkový dojem: 55 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa zase hrali na temných filozofov. Je jasné, na aký typ trilerov sa snažia naviazať, tak preto mi nejde do hlavy, prečo je ten príbeh tak plytký a neoriginálny. Ani s tou atmosférou to nie je až tak žhavé, ak by mi niekto povedal, že sa jedná o televízny film, vôbec by som sa nehádal. Nechcem kopať do osieho hniezda, ale Reno, ako uznávaný herec, mi v týchto komerčných trileroch lezie poriadne na nervy. VIDENÉ ZNOVA 11/23: Po opätovnom pozretí veľmi nesmelo zdvíham hodnotenie. Tá atmosféra sa vydarila, v tom názor mením, dokonca aj Reno je fajn. Avšak je tu prítomných viacero skutočne hlúpych scén, ako napríklad bitka so skinmi či skoro každý dialóg medzi oboma detektívmi. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začneme na hřbitově. Jsem dnes v dobrý náladě." Mám rád, když je to zamotané, napínavé, vtipné a ještě mě to do sebe vtáhne atmosférou. Přesně takové jsou pro mě Purpurové řeky a přestože jsem se v nich již několikrát koupal, tak stačí letmý záběr na Alpy, na první mrtvolu, na nevrhlého komisaře Niemanse a už mě zase mají. A já zase s napětím čekám, jak to tentokrát dopadne, i když po několika reprízách už mám jisté tušení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Mrtvola v márnici byla vyrobena z latexu a je vytvořena podle fitness trenéra Nadiy Fares. (HappySmile)
  • Vincent Cassel bol frustrovaný zmenami scenára počas natáčania, a to do tej miery, že na DVD priznal, že úplne nepochopil dej filmu. To viedlo k začiatku jeho rozchodu s Mathieuom Kassovitzom, čím sa skončil ich profesionálny vzťah aj priateľstvo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama