Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 418)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film, který přesvědčil zapšklé Akademiky i další filmové "intelektuály", že i thrillery a horory mohou být považovány za umění. Anthony Hopkins ztvárnil roli šarmantního psychopata na výbornou (což už se nedá říct o dvou pokračováních) Špička ve svém žánru, závěrečná scéna z temného sklepa je vynikající. Přesto si myslím, že třeba Se7en je ještě o dost lepší. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho po skončení filmu jsem zůstal zcela fascinován tou atmosférou snímku. Napínavá ponurost je zde podána tak dokonale, že předčí i atmosféru v domácnosti, kam dorazí současně složenky za vodu, elektřinu, plyn a telefon. Herecké výkony Jodie Foster a Anthonyho Hopkinse jsou ohromující a jen přispívají k obrovskému filmovému zážitku. Anthony Hopkins se jenom kouknul a já se rozklepal jak ratlík. Na Jodie Foster bych se vydržel dívat snad staletí. Vypadá tak křehce a zranitelně, že jsem měl chuť jít do toho filmu a ochraňovat jí, ale nakonec by to dopadlo tak, že ona by ochraňovala mě, jaký bych měl z toho všeho bobky. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s takovou normální atmosférou, kterou ovšem přebije poslední půlhodina! To je jedna z nejlepších atmosfér, kterou můžete ve filmu vidět. A ta skvělá hudba!! Škoda jen, že jsem to viděl s dabingem, ale nebojte, musím si sehnat originální verzi s titulky. Poté, jak věřím, to bude teprve nářez! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála filmových klasík, ku ktorej mi sedia vysoké hodnotenia. Atmosféra posledných 20 minút bola neskutočná a skutočne napínavá. Výkon Hopkinsa bol až mrazivo presvedčivý a Foster mu sekundovala viac než obstojne. Bezpochyby jeden z najlepších natočených filmov, nielen vo svojom žánri. Všetko už asi bolo povedané a napísané, Jeden z pilierov tohto žánru. Oscarová snímka, Jonathan Demme nasadil v tomto ranku sakra vysokú latku. Pochmúrna atmosféra by sa dala doslova krájať. Niekedy sa to proste podarí, natočiť genialitu. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Hororový prvek prostřelený do diváka, který už navždy zůstane jeho součástí. Tenhle brilantní skvost Jonathana Demmeho v nejnásilnějším a nejintimnějším pocitem v lidském nitru se přesunulo na stříbrné plátno, kdy je divák ohromen. Mistrovské dílo a vrchol thrillerového žánru. Fenomenální Anthony Hopkins! V originále je to nezapomenutelná záležitost. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (177)

  • Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) v prvom rozhovore hovorí Clarice Starlingovej (Jodie Foster): "You fly back to school now, little Starling. Fly, fly, fly." 'Starling' znamená v preklade škorec a 'fly' lietať. (Lucjen)
  • Režisér Jonathan Demme obsadil Jodie Foster do filmu hlavně kvůli její nadprůměrné inteligenci. „Byla to první role, v níž Jodie nemusela maskovat, jak moc je bystrá,“ prohlásil. (raininface)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Reklama

Reklama