Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Japonský horor natočený dokumentární formou ala Záhada Blair Witch. Možná nemá na kvality aaa titulů tohoto žánru, ale rozhodně nabízí originální provedení, které umožní divákovi plně proniknout do děje. Závěrem možná zapomenete, že jde o film a budete mít pocit, že jste viděli skutečný dokument o velmi podivné události. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak už i Japonci se shlédli v americkém trendu hororů v dokumentárním stylu s třesoucí se kamerou. Tento žánr mám z těch hororových ráda, ovšem tento film mě zklamal. Nejhorší zabiják je stopáž (bez pár minut 2 hodiny) a strašně moc detailů a rozvrstvování dávné legendy, které je pro žánr zbytečné. Okleštit zápletku o 80% zbytečných informací, zachovat jen ono jádro, snížit stopáž na klasickou nenudící hodinu a půl a asi by to bylo hned něco jiného. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vôbec nemôžem povedať, že by to bolo zlé. Malo to hĺbku, nápad super, príbeh dobrý, dej sa odohrával zaujímavo, no čuduj sa svete, nemôžem dať viac ako dve *. Jednoducho som sa JA za celý čas sledovania tohto hororu nezľakol, ba dokonca nemal ani len pocit zimomriavok či úzkosti. Možno v závere minimálne. Film som musel pozerať na tri krát, lebo dva krát som zaspal. Z môjho pohľadu absolútne nevýrazný snímok, ktorý mi neponúkol nič, čo by som si pamätal - 45%. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Noroi je k podělaní strašidelný, ale na rozdíl od většiny svých kolegů ve found-footage žánru nabízí víc než jen pár solidně děsivých scén. Investigativní linie se vážně povedla, propojení s televizními pořady a krátké rozhovory s náhodnými lidmi dodávají potřebnou variabilitu. Vyšetřovaní je tak po celou dobu maximálně zajímavé, proto bez problémů přežijete i brutální dvouhodinovou stopáž. Kdyby se v druhé půlce trochu víc přidalo na tempu, byla by to naprostá fantazie. 80% ()

snob 

všechny recenze uživatele

Film, kde se mi potajmu do lebky vluzuje pocit, že ještě kousek a vyděsí mě i nečekaně nasnímaný slunečný rozbřesk, je blaženstvím nebeským. Noroi takový je. A to ani těch střívek tolik nevyhřezlo. Japonci jsou zvláštní živočišný druh. Někdy mám pocit, že jejich úrovně budeme, my, západní civilizace, dosahovat ještě dlouho a stejně nedosáhneme. Prostě Japonci - něco, co by se mělo kamenovat za dokonalost. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama