Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (210)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když nejsi první, jsi poslední. Scény s pumou. A jako neskutečný bonus dvojice povedených ratolestí Rickyho s neskutečnou vyřídilkou. Takhle mluví se svým otcem: -"Držte tady huby! Snažím se spát! Jednoho z vás kreténů čeká rána do huby! -"Přestaňte na mě řvát. Vám je 7." S babičkou: -"Soráč, babi, ale máš svinskou smůlu. Pravidla tvoříme my, ne ty." A nakonec s dědou: -"Běž si oholit koule ty hnusnej starej prďolo! Za kolik tu trávu prodáváš, dědulo?" ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Willa Ferella mám rád, Talladega Nights sa mi zdal byť filmom trápnym, nudným a hlavne nevtipným. Na prstoch jednej ruky by som mohol spočítať, koľkokrát som sa zasmial, od Ferella (ktorý sa podieľal aj na scenári) som toho čakal fakt viac. Možno ten zlý celkový pocit umocnil aj český dabing, asi ten najhorší aký som kedy počul (smola, že nelegálne DVD kópie nie sú vždy opatrené aj pôvodným znením :) ), ale myslím, že takto je tá jedna hviezdička až až. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velmi do pohody odreágovačka. Nečekejte nic extra, naprosto se uvolněte, a film si budete užívat. Vtípky zde jsou, a ne jednou se člověk zasměje. Bohužel zde jsou i nudnější scény, ale na odreágovaní to stačí. Za mě dávám hodnocení na slušné tři hvězdičky s tím, že nevylučuju projekci v budoucnu a třeba i zvýšení hodnocení. Když chcete bejt závodní řidič, tak je hlavní neposlouchat nuly, jako je vaše učitelka. Chce, abyste postupovali pomalu, a to je chyba, protože pomalej jen šolíchá, a ten rychlej si zapíchá. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jakoby po skvělém Zprávařovi Ferrellovi došla šťáva. Všechny vizuální fórky jsou už v trailerech, hlášek je minimum (těch povedených zvlášť) a dobře natočené závodní scény nejsou zrovna to, co jsem chtěl vidět. Cohen sám film neutáhne a pro Johna C. Reilleyho je to doufám poslední takovýhle úlet v kariéře. Přitom měl Ricky Bobby všechno, co ho předurčovalo ke komediální bombě. Bohužel tentokrát to tak nějak nezapadlo do sebe. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je akční komedie? Nemohu si pomoci, ale zasmál jsem se stěží ve 4rech místech v celém filmu. Nemůže za to Will Ferrell, který je chvílemi brutálně tupý, ani Michael Clarke Duncan, který jako by parodoval všechny svoje role drsných a velkých mužů a už vůbec ne skvělý Sacha Baron Cohen, kterému bych uvěřil, že je francouz, teplouš a snad dokonce i závodník formule 1. Hlavně scéna, kdy Ferrell přijde jako nezvaný host ke Cohenovi a potká se tam mimo jiné se dvěma úplně jinými dvojčaty... Tam jsem se zasmál, ale... Z filmu je cítit, že je dělaný pouze a jen pro americké publikum, vždycky se najde nějaký ten fór, který neznalý Nascaru nebo americké kultury posledních 10-20 let nepochopí. Způsob jakým např. to jak učí mluvit Ferrel a jeho manželka svoje děti mě přijde typicky americký ... možná je to jen můj pocit... Scenáristicky šlo ubrat trapných narážek a přidat trochu inteligentního humoru. Viděl jsem unrated verzi a nevím v čem se liší, ale taková puma v autě to je opravdu hezké :). Pokud se chcete zasmát rozhodně se na to podívejte, třeba se vám to trefí do noty, ale nečekejte příliš. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • S výnimkou jedného týždňa natáčania na Talladega Superspeedway v Alabame sa celý film natáčal v Severnej Karolíne, pričom väčšina natáčania sa odohrávala v metropolitnej oblasti Charlotte. Mnohé z pretekárskych scén boli natočené na Charlotte Motor Speedway v Concorde v Severnej Karolíne a Rockingham Speedway, známej aj ako The Rock. Rôzne ďalšie scény boli natočené v okrese Gaston v Severnej Karolíne. (Arsenal83)
  • Britský časopis Total Film vzdal hold Ferrelovi, o ktorom sa vyjadrili, že: „Zabudnite na nedávne výkyvy; Ferrell je späť vo voľnej forme. Talladega Nights je viac než len najzábavnejší film roka, je jedným z najlepších filmov roka vôbec." (Arsenal83)
  • Producenti představili studiu námět filmu takto: "Šest slov. Will Ferrell jako závodník série Nascar." (DaViD´82)

Reklama

Reklama