foto

Will Ferrell

  • nar. 16.7.1967 (51 let)
    Irvine, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V Česku ho sice téměř nikdo nezná, ale v USA se těší pověsti nadaného komika, který se převážně proslavil vystupováním v Saturday Night Live. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1995 v ZLOČINNÁ SRDCE a v následujících letech se objevil ve vedlejší roli ještě v několika filmech, z nichž nejznámější je komedie ŠPIONÁTOR.

Svou první hlavní roli dostal v roce 1998 v rozporuplné komedii NOC V ROXBURY. Film zaznamenal relativně slušný úspěch (stál 18 milionů a vydělal 30) a Ferrell tak o rok později dostal svou další hlavní roli, opět v komedii s názvem SUPERSTAR (film byl na tom z hlediska tržeb a nákladů poměrně stejně jako Noc v Roxbury). Přesto ale producentům došlo, že jeho filmy příliš nevydělávají a tak se Ferrell v následujících letech opět objevoval spíše ve vedlejších rolích v průměrných (ČMUCHALKY,THE SUBURBANS,PROUTNÍK) nebo nadprůměrných (JAY A MLČENLIVEJ BOB VRACÍ ÚDER, ZOOLANDER) komediích. Ty nadprůměrné mu opět zajistily větší roli, kterou dostal v komedii MLÁDÍ V TRAPU, z čehož se nečekaně vyklubal hit (rozpočet 24 milionů, tržby 75 milionů). A pak mělo přijít něco, co z něj udělá skutečnou hvězdu.

Na konci roku 2003 do kin přišla vánoční pohádka ELF, která v kinech vydělala ohromných 173 milionů a Ferrell se stal v USA (a nejenom tam) skutečnou hvězdou. Jeho následující snímek, vynikající komedie ZPRÁVAŘ pak v kinech vydělala 85 milionů a potvrdila jeho komerční potenciál.

Jirka "Indiana" Vosátka

Herecká filmografie

Filmy

2018 Holmes & Watson
Reagan
Zeroville
2017 Hráčské doupě
Táta je doma 2
2016 Zoolander No. 2
2015 A Deadly Adoption (TV film)
Táta je doma
Will Ferrell: Na hřišti (TV film)
Zocelovací kúra
2014 LEGO® příběh
2013 Stážisti
Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Casa de mi Padre
Tim and Eric's Billion Dollar Movie
Volte mě!
2011 24/7 Blake Griffin: Intern
Dear Woman
Death and Taxes - a.z.
Fight For Your Right Revisited
Megamind: The Button of Doom
2010 Benga v záloze
Megamysl
Presidential Reunion
Všechno musí pryč
2009 Kšeftáři
Protect Insurance Companies PSA
Země ztracených
2008 Bratři z donucení
Poloprofesionál
2007 Good Cop, Baby Cop
Landlord, The
Ledově ostří
The Procedure
2006 Horší už to nebude
Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec
Zvědavý George
2005 Moje krásná čarodějka
Nesvatbovi
Návrat
Producenti
Příběh Wendella Bakera
Zelená je tráva
2004 Melinda a Melinda
Starsky & Hutch
Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2003 MTV: Reloaded (TV film)
Mládí v trapu
Saturday Night Live - Halloween
Vánoční skřítek
2002 Panic Room with Will Ferrell (TV film)
Plnou parou vzad!
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Zoolander
2000 460 podezřelých
Proutník
Reelmadness (TV film)
1999 Austin Powers: Špion, který mě vojel
Suburbans
Superstar
Čmuchalky
1998 Noc v Roxbury
Tenká růžová čára
1997 Austin Powers: Špionátor
Men Seeking Women
1995 Bucket of Blood (TV film)
Zločinná srdce

TV seriály

2017 No Activity (TV seriál)
Team Coyote (S01E07)
The Crow (S01E06)
Golden Age of Tunnels (S01E05)
další epizody (6)
2015 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Překvapení (S02E02)
The Spoils Before Dying (TV seriál)
2014 The Spoils of Babylon (TV seriál)
Welcome to Sweden (TV seriál)
2013 Drunk History (TV seriál)
2012 Nahoru a dolů (TV seriál)
Chapter 21 (S03E08)
Chapter 20 (S03E07)
Chapter 15 (S03E02)
Studio 30 Rock (TV seriál)
My Whole Life Is Thunder (S07E08)
2011 Papanatos (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
The Inner Circle (S07E22)
Goodbye, Michael (S07E21)
Michael's Last Dundies (S07E20)
další epizody (4)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Den matek (S04E20)
Troják (S04E17)
2009 Nahoru a dolů (TV seriál)
Chapter 5 (S01E05)
Chapter 2 (S01E02)
2007 Drunk History (TV seriál)
2003 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
All the Rage (S02E23)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
Obloukovi (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Rytíř sobotní noci (S03E09)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Patnáct minut hanby (S02E12)
1999 Strangers with Candy (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1994 On Our Own (TV seriál)
1993 Grace v jednom kole (TV seriál)
Living Single (TV seriál)

Dokumentární

2015 Live From New York!
2011 Catching Hell - a.z.
2007 Maquillando entre monstruos (TV film)
Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2004 How They Made the North Pole
Oh, What a Lovely Tea Party
2002 HypaSpace (TV seriál)
2001 The Concert for New York City (koncert)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
Tom Green: Road Kill

TV pořady

2017 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
@midnight (TV pořad)
Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 84. Annual Academy Awards (TV pořad)
Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
Do hlubin komedie (TV pořad)
2011 MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
Will Ferrell: Nemáš zač, Ameriko - Poslední noc s Georgem W. Bushem (TV pořad)
2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Christopher Walken (TV pořad) - a.z.
Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell - Volume 2 (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Reel Comedy: Old School (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell (TV pořad)
2001 The Andy Dick Show (TV pořad)
2000 Big Brother (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
Tom Green Show, The (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 Comedy Central Canned Ham (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 The Charlie Rose Show (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Make Some Noise (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(608)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace