Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný snímok o mimoriadnom hokejistovi hrajúcom v náročnej dobe, ktorému sa “nikdy” nepodarilo plnohodnotne získať rešpekt a úctu okolia napriek tomu, že bol najlepší. Skrátka, takto to dopadá, keď sa do športu miešajú národnostné predsudky a skurvená politika. P.S.: Od hororov na čas svätý pokoj. V maratóne sa ocitlo 18 hororov, z toho boli tri nadpriemer, päť priemer, čiže s desiatimi to bola “strata času”. A potom sleduj priebežne, keď viac ako polka je pasová výroba čo nemá ani hlavu ani pätu, respektíve také, čo v danom žánry ani nemajú čo robiť. Otrasná štatistika. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Pro hokejové lábužníky voda na mlýn. Spoluproducent a bývalý slavný hokejový brankář Patrick Roy plus malé role pro několik stabilních hráčů současné NHL včetně Vincenta Lecavaliera či bouřliváka Seana Averyho , který hraje vlastně sám sebe :D. Po filmové stránce skvěle zvládnuté sportovní drama, jehož dobové ztvárnění je bomba a můžu ho dopručit i hokejovým nefandům. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Parádní hokejový film, který vychází z dějin NHL. Takových filmů víc. Jediná výtka je, že Maurice vypadá celou kariéru jako na konci kariéry. Příběh o tom, jak se největší kanonýr snažil změnit něco "shnilého" v NHL. Skvělej příběh, dočkal jsem se dramatu i dojetí. Např. když ukazoval puk, kterým vstřelil 45. gól nebo když jim trenér děkoval po zisku Stanley cupu. Na tomhle filmu se podílelo několik bývalých a současných hráčů NHL (Roy, Lecavalier, Avery) a i díky tomu to dostalo tu správnou atmosféru a autentičnost. V historie NHL je spousta další hráčů a příběhů, který by zaslužili takovéhle pocty (Vezina, Orr, Howe nebo i Gretzky a Lemieux). Třeba se ještě nějakého dočkáme. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem dlouholetým fandou udílení rychlosti tvrzené pryži vytvarovaným kusem dřeva (umělé hmoty, hliníku, laminátu, titanu, grafitu či kevlaru) za účelem napnutí zauzlovaných provázků připevněných ke svařeným železům za zády maskovaného muže. Také se snažím sledovat historii NHL od doby, kdy hráči místo puku honili na rybníce zmrzlý trus a přesto jsem jméno Maurice "Raketa" Richard dosud spojoval pouze s hromadou statistických údajů. Nyní jsem měl možnost vidět skromného chlápka s bojovným srdcem, dynamitem v bruslích i pěstech, který toužil něco změnit. Takového žabožrouta si dám líbit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všem těm floutkům kteří chtěj ve dvaceti milionový smlouvy a přitom se sotva drží na nohou, bych tenhle příběh o neuvěřitelný dřině a vůli něco dokázat pustil. A jejich rodičům tlačícím na trenéry taky. Vedle silnýho motivu můžeme sledovat i náhled do hokejovýho pravěku, kdy crčící krev, vyražené zuby a monokly byly denním chlebem všech tehdejších hráčů. Snad tehdy vzniklo rčení o nejtvrdší hře na světě. Co mi moc nesedlo byl v tomto případě Roy Dupuis. Ne že by nebyl vhodným typem nebo hrál špatně, ale mě jeho Maurice Richard přišel jako neskutečně depresivní chlápek. Ale to bude spíš chyba scénáristů. Každopádně mě v souvislosti s Richardem napadají jména řady našich sportovců, jejichž příběh byl neméně silný a určitě by si zasloužil zpracování. Plánička, Zátopek, Mikoláš, Modrý a vůbec celá parta uvězněných hokejistů atd.. Kdy se dočkáme? 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (PNSP)
  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)
  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)

Reklama

Reklama