Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že nemusíte vedieť hrať hokej, aby ste boli hokejovou hviezdou, stačí len trochu krčmového „umenia“, a to sa najmä v Amerike nosí, ja nie som fanúšikom. Ešte, že tam bola zakomponovaná osobná línia, ktorá bola celkom zaujímavá, inak je pointa úplne plochá, a to je poukázanie na to, ako dôležití sú takíto hráči pre tím. Nesúhlasím. Hokej by sa bez nich úplne obišiel. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když už té bandě vymaštěnců, co si musí někde na ledňáčku každou neděli sežrat hamburger, vychlastat pár piv a zařvat gól nestačí, že ta partička nuzně placených, prudce inteligentních mudrců předstírá práci s pukem, musí si ti skoro maturanti sem tam i rozšmelcovat držky, aby byl kulturní zážitek úplný a naplňující. Vznikají pak i takovéto tklivé příběhy zneuznaných intelektuálů, které semele ta zlá hokejová mašinérie. Každopádně je velmi milé, že se k nim pak společnost nechová macešsky, staví jim pomníčky a po skončení aktivní kariéry jim umožní naučit se třeba i číst a psát nebo vstoupit do ČSSD. Taky je moc hezké, že když se jim třeba něco nemilého přihodí, lidé na Staromáku pak truchlí víc, než kdyby jim pomřeli vlastní rodiče. To když onehdá spadlo letadlo s mým kamarádem, který byl jen obyčejný astrofyzik pro Bajkonur, neštěk ani pes. A ani se tomu nedivím. Ten když se zabral do těch svých výpočtů kosmických trajektorií, měl problém trefit i branku u baráku. Ale jinak je to film zábavný, veselý a hezky ukazuje, jaké by to bylo, kdyby se Youngblood nebral tolik vážně. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší komedie tohoto roku, která pojednává o kanadské hokejové pralesní lize a její komediální síla je skrytá především v jednotlivých hráčích a jejich totální apatii vůči týmu. Dokonale nevtíravý film, kde nic nepůsobí uměle a zbytečně. S.W. Scott hraje perfektně a film má dokonce i záblesk poselství, které je podáno bez klasického patosu a klišé, které se objevuje v 90% sportovních filmů. Americký "Okresní přebor", pro mě mnohem zábavnější a zajímavější, zesměšňování hokejového sportovního klišé je zkrátka zábavnější, na fotbal si nemůžete vzít dámské brusle. 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To už vážně musí být romantická zápletka v každém filmu? Výrazně kurvila celkem slušný film. Naštěstí toho prostoru neměla až tolik. Zbytek je atraktivní. Nad úvodní větou, že je film inspirovaný skutečnou událostí se člověk během filmu i po něm musí pousmát. Inspirace byla maximálně v tom smyslu, že se zde jednalo také o hokej. Zbytek je totální nesmyslný výmysl či maximální překroucení jakési možné pravdy. Na druhou stranu se u filmu nenudíte a několikrát se i lehce pousmějete, takže takové slabší 3* se nebojím dát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se kácí kanadský prales, létají třísky.. Hokejové nasty pleasure s násilím vyhnaným na ledě až za hranici absurdna, S.W.Scott částečně se rehabilitující za své předchozí dementní role (i když Doug Glatt taky není žádný Platónův učenec), úžasná kreace L.Schreibera (přesný vous pro hráče jeho typu!) plus kvantum hlášek typických pro smradlavé šatny i vyhecované arény a já se najednou přistihl, že mám u této vskutku netradiční sportovní komedie permanentní úsměv na rtu. Klidně mi, vy proužkované svině, dejte deset minut za nesportovní chování, ale Goon kurva píše a vyfénovaného Youngblooda s Robem Lowem posílá ostrým hitem až do páté řady v hledišti.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • 4. nejlepší hokejový film podle WatchMojo.com. (will_hunting)
  • Halifax Highlanders je fiktivní tým, ale je možnost si koupit jejich dres s číslem 70 anebo 69. V Halifaxu nesídlí žádný reálný tým, co by hrál dospělý profesionální hokej. Avšak profesionální hokej se hlavním městě provincie Nového Skotska hraje. Tým Halifax Mooseheads působí v QMJHL, která spadá pod juniorskou CHL a každý rok má minimálně jednoho účastníka (dva jednou za 3 roky + jeden hostitel a mistři OHL a WHL ) turnaje o Memoriál Cup. Podobně to je i s ostatními týmy z filmu jako města Moncton (Wildcats) anebo třeba Saint John (Sea Dogs). (3T)

Reklama

Reklama