Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

oje 

všechny recenze uživatele

Dám tři hvězdy, ale nic moc to nebylo. Z Hedera toho jako z komika příliš nevymačkali a jeho image dementa mohla být využita daleko intenzivněji. Mísení žánru mírně ztřeštěné komedie a romantiky se ve výsledku lehce neutralizuje a film nakonec z řady nevybočuje ani v jednom směru. Kdyby na plátně častěji Hederovy sekundoval ještě jeden další zdatný komik, tempo by se možná dalo udržet snáz. Jedna zchůzka s tímto filmem bohatě stačí. Souboj o dívku svede hrdina i v o něco vydařenější komedii Kurs sebeovládání. Alternativa: Anger Management, Mama´s Boy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá oddychová komedie se správňácky zmr*ským B. B. Thorntonem, kterému tyhle role arogantních zmetků neskutečně sedí. Humor je takový dost dementní, herecké výkony standardní. Jon Heder tady opravdu vypadá jako totální retard, obzvlášť, když na sebe natáhne tenisový úbor. Jacinda Barrett naopak působí nesmírně sympaticky takovým tím "girl next door" způsobem, takže ji tahle role padla jak ulitá. Po stránce scénáře je to trochu nevytěžené, nebál bych se zajít více do extrémů. Takhle je to opravdu jen komedie na jedno použití. Navíc s úplně nevhodným českým názvem, kterej je jako vždy úplně mimo. To ale samotnému filmu lze jen těžko vyčítat. ()

Reklama

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jak ten film umí hrát na obě strany. Happyend střídá zkáza a tak pořád dokola. Phillips asi nebude úplnej zelenáč. Billy Bob Thornton je herec jedná báseň, ale vždycky schytá takovou nesympatickou roli. Tentokrát si nemůžu stěžovat ani na dabing. A to cameo Bena Stillera? Mňam. Wolfmother nakonec tomu dali korunu. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je sice Bůh, ale ani jeho nadlidské herecké schopnosti a obrovské charisma opravdu nepomohly téhle rádoby komedii vyšvihnout se o třídu výš - do třídy s názvem "dobrá komedie" - pořád je to Béčková, sem tam sranda. Místy opravdu blbost, kdy jsem neváhala použít tlačítko rychlého posunu... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Škola svádění udržela svůj trend,který nastolila na začátku po celou stopáž,šlo by o výbornou komedii,která si nebere servítky a je jak přisprostlejší,tak drsnější a mohla dát dost zabrat bránicím.Bohužel,onen trend vydrží jen necelou první polovinu filmu,pak se rozbředne do tuctové romantiky,kdy se sice ještě párkrát vtipně zablískne,ale jinak to jde celé z kopce k očekávanému happyendovému finále.B.B.Thorntona moc nemusím,ale zde je hlavním tahounem,naopak Jon Heder je dost nudný a nevýrazný.Z filmu s takovýmto námětem se prostě dalo vytřískat daleko víc,mohl být víc ujetější a né tak utahaný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Long Beach a Los Angeles v Kalifornii a na Long Islandu v New Yorku. (rafix)
  • Rozpočet filmu byl 35 milionů a sehnat je na tento film bylo podle Billy Boba Thorntona mnohem těžší, než sehnat 150 milionů na akční trhák. (Pumiiix)
  • Režisér Todd Phillips nejprve nabídl hlavní roli Howardovi Sternovi, protože je jeho velký fanoušek. Stern však tou dobou přecházel z lokálního rádia na satelitní, takže neměl čas na natáčení filmu. Jeho roli později získal Billy Bob Thorton. (HappySmile)

Reklama

Reklama