Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

"Jakoby už tak nebylo krasobruslení dost teplý." Skvělá rozjetá zábava, jen se člověk musí nechat bavit a nehledat drobné nešvary, které k tomuto žánru obvykle patří (předvídatelná dějová linie, přehnaní záporáci). Navíc mám slabost pro krasobruslařské filmy a krasobruslení vůbec, takže není co řešit. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu Zoolander na ledě, trochu Vybíjená, Poloprofesionál, Ricky Bobby... Ale pořád zábavné. Willa Ferrella mám takhle rád a líbí se mi, jak si Ledově ostří zároveň dělají legraci ze sportovních filmů, ale přitom ten příběh o přátelství myslí docela upřímně. Řada scén je vážně k zbláznění vtipných, ale najdou se i o trošku (ne o moc) slabší chvilky. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tisickrat lepsie, nez som cakala. Nepotrpim si ani na jedneho z tych 2 komikov (ani trochu) a mam rada povodne Ladove ostrie, takze v mojich ociach aspirovalo na odpad. 4* su prekvapenim tohtorocnych majstrovstiev:) Inak ale samozrejme hromada prehnanych radobyforov, pravdepodobnost (keby mohla, tak) pod bodom mrazu, minimum samotneho korculovania a co, tak vhodne max na exibiciu (co ale mozno nie je uplne minus), predvidatelny dej, ... V ramci rodinky podobnych komedii s takymto humorom ale asi najlepsie... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jako by krasobruslení nebylo už tak dost teplý." Na první pohled je to klasická sportovní "ferrelovka" obohacená o kluky v příléhavých pavích trikotech. A vlastně i na druhý a třetí pohled. Takže můžete-li tento specifický druh humoru, tak neprohloupíte. Ovšem ani nic nezískáte. Ledově ostří jsou totiž překvapivě gagů prostí (čest těm několika výjimkám) a poněkud sterilní. Nenudí, příjemně se na to kouká, trapné to není, ale vtipné také moc ne. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Olympionička Lisa-Marie Allenová, která pomáhala s choreografiemi krasobruslařských vystoupení, si ve filmu i zahrála. Její role byla blondýna, které Chazz Michael Michaels olízne obličej během svého soutěžního tance ve Stockholmu. (Bajda)
  • Všetky scény MS v krasokorčuľovaní boli natočené v Los Angeles v Memorial Sports Arena. (Raccoon.city)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama