Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

marleyy 

všechny recenze uživatele

35% Kino. Tenhle ubohý paskvil jsem byl nucen shlédnout se střední školou v kině, již před dávným časem. Na tom snímku, aby člověk pohledal nějaká pozitiva. Hlavní problém, byl prostě v tom, že jako dobrodružný-fantasy film to nedokázalo vůbec zabavit. Dodnes si nevzpomenu skoro na žádnou zapamatováníhodnou scénu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Maharal na mě vůbec nezafungoval, ani přes dobré obsazení a snahu o chytlavý příběh. Film na mě působil jako podivná splácanina všech možných populárních žánrů a filmů (Indian a Jones, různí lovci pokladů, apod.). Vyvážený nebyl ani z hlediska cílového publika, nechci film hodnotit z jiných pohledů, ale přesto si myslím, že se do vkusu extra netrefil nikomu. Chyběl tomu lepší scénář a především lepší režie a vyladění do fungujícího celku. Někdy je méně více a o Maharalu to platí dvojnásob. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tajemná kniha Via Lucis má být objevena dětmi v našem století v Praze a pomoci zabránit jakési blíže nespecifikované katastrofě. Zajímavý pokus o rodinný dobrodružný film, který má vynikající kameru i hudbu, ale zcela mizerný a nedotažený scénář, včetně neuvěřitelně hloupých dialogů i často amatérských hereckých výkonů. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvápko. Čekal jsem větší hrůzu. Byl jsem na vážkách, jestli udělit tři nebo čtyři hvězdičky, konec to nakonec rozsekl. Čekal jsem možná ještě více tajemnější a akčnější konec. A to s tím mořem mě pobavilo:-) Jak jsem řekl, příjemní herci, zajímavá kamera i střih, režie také klape a protože je to primárně pro děti, nemůžu jít pod 70%. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení dobrodružného snímku pro celou rodinu. Pokus o příblížení se Indiana Jonesovi. Ach bože, hrůza a děs!! Kamera je tak příšerně umělá a různé rychlé přibližovačky nepůsobí ani trochu zajímavě. Naopak - ruší a rozčilují. Pátrání po talismanu rabína Lowa chce vytěžit z určitě zajímavého tématu to nejlepší, ale takhle se z toho stala trapná, rádoby dobrodružná chujovina. A to nemluvím o dialozích a některých absolutně nesmyslných situacích. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Děj filmu se odehrává v roce 2002. Všimnout si ale můžeme vozidla Škoda Roomster, které vzniklo až o 4 roky později. (Terva)
  • Nárožní ochranný patník s naznačenou tváří se nachází v Praze na křižovatce ulic Liliová a Zlatá, ostatní vyskytující se v příběhu jsou jen kopiemi. (sator)

Reklama

Reklama