Reklama

Reklama

Like Minds

Trailer

Obsahy(1)

Psycholožku Sally Rowe (Toni Collette) pověří detektiv McKenzie (Richard Roxburgh) vyšetřením sedmnáctiletého Alexe (Eddie Redmayne), který je obviněn z vraždy spolužáka Nigela (Tom Sturridge). Inteligentní Alex, který vyrůstal bez matky opomíjen svým odměřeným snobským otcem, s ní zpočátku odmítá spolupracovat. Postupně se ale před Sally začne otevírat Alexův svět plný posedlosti historií a ... Nigelem, který je tak trochu jiný než všichni ostatní. Podle svojí verze je Alex obětí a i Sally odmítá uvěřit, že by byl chlapec schopen chladnokrevně vraždit. Jenomže ani ona nedokáže posoudit, jak velký psychologický vliv na Alexe Nigel i po své smrti má... Tento australský snímek je autorským počinem producenta a debutujícího režiséra Gregoryho J. Reada. (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani vlastne neviem, čo mám k filmu napísať. Je tak šedivý, že by sa za niečo také nemusela hanbiť ani brada sv. Mikuláša. Výborný námet a slušný scenár utopený v priemernom spracovaní. Jednoznačne ide o veľmi zlý výber hercov, charaktery a postavy v ich podaní (hlavne v prípade Toma Sturridga) vyzneli do prázdna, nevýrazne a nudne, čo sa samozrejme odrazilo aj na celkovej priemernej atmosfére. Okrem toho to chcelo ešte nejaký nápad, viac energie a výraznejšiu hudbu. Takto iba priemer. 60/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nezrazilo na kolená, no Toni Collette príjemne prekvapila aj výrazom aj vzhľadom, hoci jej postava nebola až tak prepotrebná, no a Redmayne už v počiatkoch ukazoval nesporný talent, ktorému nevadia ani  dámske pančuchy na chlpoch, keď treba. Film poteší fanúšikov zvieracích pitiev film a ešte viac možno poteší záverečný zvrat. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

T. Collette i vtedy ešte neznámy E. Redmayne boli hlavným dôvodom, prečo som film chcel vidieť. O veľmi chytrých mladíkoch tu už niečo bolo (Prvotný strach) a toto je niečo veľmi podobné. Trochu škoda, že sa to zvrtlo v nejakú sektársku historku. prišlo mi to trochu nedôveryhodné a v dnešných časoch nie úplne presvedčivé. Herecké výkony sú skvelé, len to chcelo viac pritlačiť na pílu. Takmer som dal i tú štvrtú hviezdu, ale po zamyslení mi tam naozaj chýba nejaký silnejší moment. 60%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hereckým obsazením, v tomhle filmu hraje sice Toni rádoby jednu z hlavních rolí, ale naprosto zbytečně. Nebo spíše je tam jen jako taková okrasa, více méně do počtu, i když jí to velice sekne. Naprosto jí totiž herecky převálcují dva hlavní, mladí herečtí představitelé, což platí hlavně v případě Eddieho, který si svou roli střihnul, asi jako krasobruslař Plujščenko, v dobách své největší slávy. Naprosto bezchybně, s celou škálou čtverných skoků a brilantním koncem, který jsem teda vůbec nečekal. Jenom doporučuji nečíst všechny komentáře, které Vám to vlastně všechno vyžvaní, v tom případě, budete ochuzeni a o velmi zajímavou, závěrečnou pointu. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem závěr nečekala.. ale.. ale. :) Jednoduše mě výkony Toma a Eddieho přilepily k židli a nejednou jsem zůstala sedět s otevřenou pusou (nutno podotknout, že nejen proto, že jsem nemocná a mám ucpanej nos). I Toni byla úžasná, ale nebylo jí tam tolik, což je možná škoda. Každopádně stojí za vidění. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Film bol v roku 2006 prvou austrálsko-britskou koprodukciou, ktorá sa odohráva v Spojenom kráľovstve za viac ako desať rokov. (Arsenal83)
  • Scenárista a režisér Gregory Read chcel film natočiť najprv ako dokument, ale presvedčili ho, že hraný film by mohol lepšie vyhovovať danej látke a bude komerčne úspešnejší. (Arsenal83)
  • Přestože jsou jejich postavy spolužáky, Eddie Redmayne (Alex) je o čtyři roky starší než Tom Sturridge (Nigel). (Morien)

Reklama

Reklama