Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

liuk 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že rutinní akční thrillery jako je tento jsou hodnoceny (i mnou) příliš přísně, a když jejich zábavnost porovnáte s něčím vážnějším, neprojeví se to tak úplně v adekvátním ohodnocení. Until Death je ale typickým příkladem opravdu špatného filmu, kde se s hodnocením musí jít fakt hluboko. Nikdy nechápu, proč musejí mit akční STV filmy tak děravé scénáře. Jestli distributoři kinových filmů dávají producentům těchto fláků nějaké úplatky, aby domluvili svým scénáristům, ať píší hrozně, že pak filmy v kinech budou moct svou chytrostí víc machrovat. Opravdu bych chtěl vidět, který policista závislý na heroinu si nechává své dávky a stříkačky v šuplíku ve své kanceláři na stanici. Samozřejmě mu je tam najdou. Ten policajt je tedy Van Damme, který se chová jak a není nepodobný Dirty Harrymu. Hlavní záporák se jmenuje Calla(g)han, ehm. Ale i navzdory všem těm dírám se na začátek filmu docela slušně dívá, Van Damme je drsnej, občas řekne nějakou hlášku. Jenže pak nastane zásadní zvrat (je zase úplně trhlej) a z filmu se stane drama. Van Dammovi a jeho hereckému rozsahu tvůrci věřili opravdu neadekvátně, tohle nezvládnul ani náhodou. S ním a jeho filmovou ženou, která se do něj znova zamilovává, prožijeme hodinu, a pak film skončí. Nemám rád, když někdo shrne příběh filmu do jedné věty, a tím odůvodní, proč je špatnej. Ono to jde takhle shrnout totiž úplně vždycky, jenže nikde se zatím Van Damme nesnažil znova učit mluvit, chodit apod. Jediným kladem filmu jsou opravdu povedené nepřehnané dvě přestřelky, ve kterých hrdinové nedělají kotouly ke střílení, jak bych to od Van Damma čekal, bohužel po jedné z nich nastane ten hrozný zvrat, a druhá zas hrozně vznikne. Já se Until Death fakt snažil mít rád, ale u filmu kde hlavní hrdina v autě řekne klukovi na chodníku, aby si nastoupil, a když nechce, tak ho přinutí slovní výhružkou "Musíš.", a on si sedne a stanou se z nich kamarádi až do smrti, to fakt nejde. Prostě scénaristická blitka, kterou nemůže Van Damme zachránit tím, že potěší svou manželku tím, že si vzpomene jaká písnička hrala na jejich prvním rande. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Jean Claud Van Damme je vlastně docela dobrý herec schopný slušného výkonu i v poměrně slušně založeném filmu, který zřetelně převyšuje standard tzv. béčkových nebo céčkových filmů. Je zajímavé pozorovat, že kvalita koprodukčního filmu roste se silným etickým akcentem, který dává dílu jasný mravní kompas. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Netradiční Van Dammovka, kde JCVD působí přirozeně závislácky a uvolněně. Přidává i poměrně kvalitní scénář, který nabídne ne-jednu vynikající hlášku a vtip. Když přidám výbornou kameru nabízející neobvyklé pohledy na všední události a promakanou muziku, dostanu nadprůměr, který baví a ukazuje Jeana z "jiného" pohledu. Co je ovšem nutno vytknout je akce, která je šizená a nenabídne jediný moment JCVD ho bojového umění. Společně s nudným záporákem tak kazí hodně z toho, co se opravdu povedlo!70% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Paráda J C Van Dame už málem zhasl, ale díky tomuhle filmu je zpět. Ještě nikdy sem ho neviděl takhle hrát. Málem mi vylezli oči z důlku. První polovina kdy je Van Dame na drogách je super, druhá půlka když se snaží dat věci do pořádku už trochu pokulhává, ale stále solidní průměr. Myslím že z upadajících bývalých akčních hvězd jako je Steven Seagal, Dolph Lundgren a pan Van Dame vyhrává právě Van Dame. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dokud hrál Van Damme v tomto filmu šmejda, alkoholika a feťáka, tak se mi film líbil. Tuhle kontroverzní roli zahrál skutečně dobře. Jakmile došlo k jeho "proměně" v dobráka po uzdravení průstřelu hlavy, film šel naprosto do háje. Akční scény neuvěřitelně slabé, přestřelky trapné, záporák uboze zahraný ... Prostě tak půl na půl, dá se na to kouknout, ale žádný comeback se opět a znovu nekoná ... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Počas scény v bare, keď príde Anthonymu (Jean-Claude Van Damme) SMS od ženy, je jasne vidieť, že pri texte bliká kurzor, takže číta rozpísanú a nie prijatú správu. (Patrik200s)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama