Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Když Dhartéřikovi bylo asi sedm let, tak poprvé, a naposledy viděl první Hvězdnou pěchotu. Nevím, jestli mi to něco vproKLAMovalo do mozku, ale po nepříliš povedené dvojce dorazila třetí HP, která dosahuje kvality prvně viděné. Řekl bych, že je snad možná i lepší. Jediné mínus, které snižuje hodnocení, je ta animace brouků a použití rozpoznatelných atrap zbraní. Ty asi byly zakoupeny v nedalekém slumu v Bahrajnu. :) Herci hráli relativně skvěle, satira byla v příznivém množství, a protože jde o direct-to-dvd, je vhodné (do)ocenit umělecký talent tvůrců. Což jsem udělal. ✔ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

A: Boh predsa len existuje, B: Je na našej strane, C: Chce, aby sme vyhrali.... Áno, musí existovať, pretože toto je skvelá ukážka military sci-fi. Film bravúrne skrýva slabší rozpočet (likvidovanie chrobákov je skôr na úrovní "jednoduchej" dvojky), ale scenár je nečakane skvelý (zábavný). Okrem toho pribudli vysielania Federal network a sú rovnako sarkastické ako vo Verhoevenovej klasike. Fanúšikom SF svitá na lepšie zajtrajšky, kedže dnes už na poriadnu výpravnu pecku netreba toľké milióny dolárov... Chceš vedieť viac??? ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte akčný úvod celkom ušiel a vyzeralo to na lacnú TV variáciu prvého dielu, ale prachy došli asi príliš skoro a tak vo zvyšku filmu putuje parta nesympatických debilov po nejakej púšti a vedu otravné kecy o náboženstve a podobných somarinách. Sem tam sa tam objaví nejaký chrobák a potom nás čaká už len totálne hnusné predigitalizované trochu akčné finále. Medzi klady by som zaradil Caspera Van Diena, ktorý si zopakoval svoju úlohu. Pár sarkastických náborových komentárov, trochu nahoty a v akcii šťavnaté gore. Ako celok to ale príliš nefunguje a tento námet by nezachránil ani rozpočet aký mala jednotka. 3/10. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Přesně na pomezí mezi 1. a 2. dílem = totální průměr. Jednička byla v mých očích geniální, dvojka oproti tomu holá zhovadilost. Trojka má konečně alespoň podobné aspekty jako jednička, což jest černý humor, satira a i ten Casper Van Dien sem prostě patří. Navíc jsou tu opět geniální náborové televizní spoty, které sice nedosahují kvalit těch u z prvního dílu, ale na druhou stranu tu máme geniální pěvecké vložky s hity jako "It's A Good Day To Die" nebo "Stop Bugging Me"(sice jen v titulcích, ale rád bych ji slyšel). Hlavní ženská hrdinka je sympatická asi jako osina v zadku, triky odpovídají rozpočtu, ale nemohu říci, že bych se nějak výrazně nudil (snad jen při zbytečně dlouhých konverzačních pasážích o víře apod.). Naopak jsem rád, že se série dokázala vyškrábat z hlubin filmového bahna, kam ji zavedl druhý díl a blahopřeji Neumeierovi k poměrně slušné režisérské premiéře a završení své scénáristické trilogie alespoň průměrným filmem. Čistých 50% zde na CSFD myslím plně vystihuje tento film... ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejzvrhlejší,nejodpornější,nejprimitivnější a nejzfanatizovanější film všech dob! Casper Van Dien se sice vrátil do role Johnyho Rica,to je ale úplně jediné malinké plus,v téhle náboženské sračce,ano slyšíte správně...náááboženské!!!! Dien hraje ve filmu všeho všudy 20 minut,jinak ve filmu chodí po planetě plné brouků partička ochotníků,ve které vévodí uječená slepice,která pořád mele o spáse,bohu,hříchu,smilstvu a všemu vévodí vrchní církevní farař federace,jen totiž víra,víra,víra nás může spasit.Snad nikdy se mi nechtělo tak strašně u filmu zvracet.Náboženská propaganda,která nemá s Hvězdnou Pěchtou nic společného,za celý film se na začátku 2 minuty střílí a pak asi ještě jednou nebo dvakrát během celé stopáže. Dien na konci vleze s partičkou stejně dobrých herců do robotů vytvořených v adobe after efect 0001 a valí zachránit zbytky tý náboženský skupiny.Povede se mu zachránit jednu dívku,jedním výstřelem a to je konec kolem akce,konec filmu,konec mých nadějí že Dien má mozek a že Neumeier je člověk,není. 0%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Kladívko, které používá soudce na začátku filmu při vynášení rozsudku, je obyčejná hliníková palička na maso. (HellFire)
  • V barové scéně na planetě Roku San, kdy ke stolu zasedají John Rico (Casper Van Dien), generál Dix Hauser (Boris Kodjoe) a kapitán Lola Becková (Jolene Blalock), přičemž poslední uvedená sejme z hlavy tzv. lodičku, kterou ovšem v následujícím záběru má opět na hlavě. Chyba se následně ještě několikráte zopakuje. (AGAMENON)
  • Tento film je díky přítomnosti některých prvků, především využíváním bojových skafandrů (powered armor), tajné planety Sanctuary (jejíž polohu se Arachnidi nesmí za žádnou cenu dozvědět) a Nova bomb (zbraní schopných zničit planetu), paradoxně mnohem blíže původní knižní předloze od Roberta Henleina, než první film v sérii. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama