Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Předně, posadit klasický eko horror do prostředí africké genocidy mi přišlo jako dobrý nápad. Byl jsem ale také překvapen slušnou úrovní triků (scéna, kdy krokouš poskakuje po sluncem zalité zlatavé trávě za Orlando Jonesem, mne doslova nadchla) a protože jsem v tomto směru původně čekal něco ve stylu PYTHON (a dalších podobných zhůvěřilostí), nemám, i přes některé slabší složky, problém hodnotit snímek celkově pozitivně a nadprůměrně. Pokud se rozhodnete dát tomuto filmečku šanci a pokud se nebudete zaobírat zjevnými nelogičnostmi (ty jsou navíc pro tento žánr skoro signifikantní), myslím, že pobavit vás dokáže bez problémů... I když by se to zdálo jako holý nesmysl, vychází příběh (velmi volně, samozřejmě) ze skutečnosti - o nadprůměrně velkém krokodýlovi, familiérně přezdívanému Gustav, byl natočen i seriózní dokument. II Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris. Hudba: John Frizzell. 70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud by se jednalo čistě o honbu za krokoušem, tak bych tu jednu * ještě přihodil, ale v tomto případě občanská válka coby vedlejší dějová linie u mě nefunguje. Design krokodýla je k smíchu a díky svým nadpřirozeným schopnostem není jen unikátem mezi plazy, ale nezranitelnou vraždící mašinou, která hravě předběhne i Usaina Bolta. Z přírodovědného hlediska kokotina, ovšem jako zábavný snímek film místy překvapivě funguje. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti žánrově příbuzným australským snímkům je "Po stopách zabijáka" příjemně ozvláštněno zasazením do jedné z afrických občanských válek a až na přemíru filtrů disponuje slušnou kamerou, ale nechutná klišovitost postav (ústřední dvojice jako by sem spadla z letu Oceanic 815), hloupost jejich jednání, předvídatelný děj, až nečekaně otravný happyend a pohádkové, jako lev řvoucí monstrum, nadané gepardí rychlostí a opičí hbitostí sráží snímek hluboko do béčkových vod, odkud mu nepomůže Gustav velký, Malý ani Husák. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Velice primitivna kravovinka s jednym velkym odporne pocitacovym krokodilom, kopou nezmyselnych a nudnych scen, bez napadu, atmosfery, napatia, skratka nicoho co by v podobnom filme mohlo byt aspon trochu zaujimave. Ta jedna hviezda je za snahu okorenit to cele aj nejakym vonkajsim dejom ktory to ale nakoniec nijako nezachranil. Velka slabota. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Problém je, že prakticky pokaždé, když se krokouš objevil, zbláznila se kamera. Ale úplně. K tomu se drtivá většina útoků odehrává ve tmě, takže víc než cokoliv jinýho jsem byl častokrát dost nasranej. A přitom nevím proč to tak bylo, protože nějaký dolar na to evidentně padnul a monstrum v celé své kráse nevypadalo z hlediska triků vůbec špatně. Takhle bylo zajímavější (nikoliv zajímavé) to, jak si partička amerických novinářů poradí se splašenými rebely z kmene Hutuů. Jinak nejsem přírodovědec, ale cválající krokodýl ve filmu, který se prsí titulkem "podle skutečných událostí", mi přijde trošku moc. 30% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)
  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)

Reklama

Reklama