Reklama

Reklama

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

nash. 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá pohodovka zvolna se přelévající mezi rodinným dramatem a romantickou komedií, kde občasné sklouznutí do tradičních žánrových klišé vyrovnává sympatický Carrell jako „dobrý otec, ale občas špatný táta“ a dokonale okouzlující Juliette Binoche (je neuvěřitelné s jakou lehkostí krásou, šarmem i herecky strčila do kapsy o dvacet let mladší Emily Bluntovou). Příjemně ubíhající nenáročný příběh o jednom rodinném setkání a komplikacích s láskou na první pohled s několika scénami, které opravdu rozesmějí, několika kouzelnými romantickými chvílemi, několika dojemnými momenty a také řadou míst, ve kterých se pozná nejen nejeden láskou zaskočený muž, ale také nejeden otec. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám stejný problém jako s Láskou nebeskou. Oba snímky hrají těžce na city, v obou je plno otravných klišoidních záležitostí, ale z nějakého neznámého důvodu mi oba blokují můj vrozený cynismus. Nebýt toho, že mě tady po celou dobu štvala všechna děcka (hlavně ta promluva k otci těsně před závěrem byla k zblití), možná bych tam plácnul i ten pátý kousek. Hlavně proto, že jsem právě u tohoto filmu poprvé zjistil, že má Steve Carell na víc, než jen na komedie (leckdy pochybné kvality). ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost, která mi ale celá připadala tak nějak nedotažená a o něco ochuzená, prostě jsem nedokázala uvěřit, že by se do sebe Steve s Juliette za tak krátkou dobu tak strašně zamilovali, aniž by se mezi nimi cokoli zásadního odehrálo. Civilní Juliette se mi líbila, ale zásadní scéna filmu mě zanechala na rozpacích, to Juliette opravdu tak zvlhly spoďáry z toho, že jí Steve vyznal lásku tím nejfalešnějším zpěvem, jaký jsem měla v poslední době čest slyšet (Superstar nesleduju)? Asi to mělo být dojímavé, či humorné, ale mě ta scéna spíš nutila schovávat hlavu pod polštář, jak mi bylo za oba hrdiny trapně.... Jináč se ale rozhodně jedná o lepší průměr, u kterého jsem se párkrát od srdce zasmála a v němž považuji za vrchol Emily Blunt a její uchvatné kroucení zadkem. Já být v tu chvíli Juliette, vykašlu se na všechny chlapy a bez váhání beru tuhle dancing queen. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na začátek roku. Steve Carell si po Božském Evanovi napravuje reputaci a září v tomto rodinném dramatu s jemným humorem. Všechno to funguje a vyvolává přesně ty pocity jaké má. Možná jenom že vztahu s dcerami bylo dáno trochu míň prostoru Juliette Binoche je úžasná a Dane Cook mě čím dál víc překvapuje. Jeden z filmů, které vás v každé situaci zaručeně potěší. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatně film s naprosto jednoduchým scénářem, ale o to lepším provedením. Já tyhle americké nenáročně dramatické komedie mám rád a "Dan in Real Life" se mi naprosto trefil do vkusu. Steve Carell konečně ukázal, že umí hrát i vážnější role, Brittany Robertson mi tentokrát vůbec nevadila (dokonce spíše naopak). Prostě příjemná a inteligentní komedie, která zvedne náladu za jakýchkoli okolností a kterých není nikdy dost. A ještě malé plus za hezoučkou krajinu a výborný soundtrack. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)

Reklama

Reklama