Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Nix 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to žral. Kdo by taky nechtěl aby mu ožili hračky. Skvělý nápad a dobrý provedení. Mne se to líbilo, vojáci byli drsní a šli po Gorgonitech jak zběsilí. Má to i vtipný momenty. Po letech se na to pořád dá koukat, i když už to provedení není bůhví co. Pořád si ale i kvůli nostalgie zaslouží dobrý hodnocení. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká firma zabývající se výrobou všeho možného pro armádu koupí menší firmičku, která vyrábí hračky. Takže do nových hraček (Vojáci vs. Gorgonauti) jsou zabudovány nejmodernější vojenské čipy, schopné se učit a tyto hračky jsou rozdistribuovány po celé zemi. Jednu sadu dostane i Alan, který se stará o otcův obchod s hračkami. To ale ještě neví, že hračky, které mají velkou část svého vědomí jsou naprogramovány na vzájemný boj... Super zábavný snímek, kterému se ale leckdy budete smát víc vy, než vaše dětí (narážky na různé válečné filmy, ideologický proslov majora Čipa Hazarďáka, atd atd), perfektní hudba Jerryho Goldsmithe - celkově s tímto filmem nemůžete být zklamání.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vývojáři se v mnohém sekli a netuší, že jejich plastové hračky dosáhly lidské inteligence a v jednom městečku tak proti sobě dvě bandy (mutanti Gorgonité a elitní vojáci) válčí. A hravý režisér Joe Dante si léta páně 1998 splnil další ze svých dětských snů. Vůbec u toho naštěstí není politicky korektní a předkládá cynickou látku plnou černohumorných momentů, i když kdyby nemusel myslet na věkovou přístupnost a byl mnohem údernější a ještě víc satiričtější, bylo by to luxusní. Spolehnout se nicméně mohl na trikaře, kteří odvedli skvělou práci, a ta vynikne zejména v druhé půlce, kdy přibude bojových scén a nejednou nějakou hračku rozporcují na kusy. Hračky podpořené hlasy skvělých herců (Tommy Lee Jones, Frank Langella, Bruce Dern) místy kouzelně řádí, a to proto, že se tady rozhodně nezapomnělo na nadsázku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako z osemdesiatych rokov. Až na to, že tieto potvorky nie sú také podarené, ako boli t.č. Gremlini s Kritermi. Vykreslenie zaspatého mestečka sa Danteovi (Piraňa) podarilo, Spielbergov DreamWorks sa postaral o politicky nekorektný humor... ale nejako som sa nebavil. Pripadá mi to ako vyvolávanie duchov. Je chvályhodné, že ujo Steven ide proti súdeniu na prvý pohľad (t.j. zlí sú mariňáci a škaredí harryhausenovskí Gorgoniti kladní), ale je to len priemer. Priemer s Kirsten Dunstovou (Interview s upírom, Džumandži). ()

CSGoddess odpad!

všechny recenze uživatele

Prostě další z pičoidních filmů pro dementní haranty podle hraček co mají za výsledek jen tahání peněz z rodičů a do toho hnusná kunda Dunst která mě stála v dětském věku zrovna jako teď. Už by ji někdo měl přestat obsazovat když neumí hrát a je to šereda. Film stojí taky za hovno. Takže ztráta času. Film tak křtím na Malý kokůtci. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama