Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Je mi skutečně proti srsti tohle americké rádoby "nevinné" přesvědčování o Bohovi a správné víře. Ať má každý svou víru a dá sám na sebe, nemusíme snad chodit s davem do kostela a modlit se přesně ve stejný čas. Jsem na toto téma si velmi háklivá, protože si uvědomuji, že tam mělo jít spíš o otázku nějakého zázraku, což je krásná věc, tomu bych ráda věřila. Je však můj pocit, že tím chtěli přesvědčit víc ateistů, že jen tohle je ta správná cesta? Já mám svou hlavu, s davem zásadně nejdu! ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo než som si pred pár rokmi zvykol na "nového" Jima Carrey-ho. Nebolo to jednoduché ani s Luke-om. Každý náhľad kamerou na mimiku jeho tváre (a že ich teda nebolo málo) sa mi v očiach spájal s očakávaním niečoho humorného. Nehovorím, že som sa pár krát nezasmial, no dráma je dráma. A keďže sa nepovažujem za odporcu zázrakov, má odo mňa táto milá snímka 4 hviezdy. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Zhrzený muž, potrefená věřící ženská a němá holčička? To bude asi nějaká sestava do bláznivé komedie, chtělo by se říct. A když už jsou takové postavy zasazeny do dramatu, tak z toho určitě vzejde nějaká směšná fraška, by si člověk pomyslel. Ale opak je pravdou, byl to krásný příběh, který měl hloubku, předvedl zajímavý námět a donutil člověka k zamyšlení. Celý film dokreslovala nádherná hudba (té si u filmů moc nevšímám, takže tohle je ode mě opravdu kompliment). Řekla bych, že to byla jedna z nejlepších rolí Luka Wilsona a že touto postavou všem ukázal, že umí odvést skvělý výkon a nemusí se předvádět jenom v praštěných komediích. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech netradiční drama se opírá o solidní herectví Lukea Wilsona a poměrně zajímavé uchopení náboženské tématiky. Henry Poole se ocitl na hranici života a smrti, neví, kudy kam, nicméně uznávaný videoklipař Mark Pellington o atmosféře a záhadných a osudových okolnostech naopak už něco ví (Proroctví z temnot). Nuže, co si budeme nalhávat, jeho poselství je nejisté, řada scén se neuvěřitelně vleče a co ten závěr?!? Přesto leccos zahladí slušivý soundtrack.. 65% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde moc nemá smysl psát o stylu práce, hercích a vůbec filmařském řemeslu. Tenhle film je totiž o emocích, a ty ve vás buď vyvolá, nebo ne. Není to žádné veledílo, musíte na něj mít náladu (jednou jsem ho pro jistotu odložila, protože to nebylo ono, ale napodruhé už jsem se nechala unášet všemi těmi pocity a vírou ve víru), trochu tomu napomůže skvělý hudební doprovod, kulisy jsou dost odpudivé (vše se odehrává na dvorku docela hnusného domku z papundeklu, nebo teda to aspoň jako papundekl vypadá, zdi jsou modré a na nich je flek, v němž někteří vidí tvář Krista) a vůbec celé je to až by se dalo říct o ničem, ale pod povrchem je toho mnohem víc. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama