Reklama

Reklama

Dvanásti starostlivo vybraní a vycvičení astronauti sa vydajú na desaťročnú cestu vesmírom ku vzdialenému planetárnemu systému Epsilon Eridani. Ich úlohou je objaviť a preskúmať ďalšiu obývateľnú slnečnú sústavu. Aby posádka, vyčerpaná izoláciou v hlbinách vesmíru a pomaly plynúcim časom, ľahšie znášala dlhú misiu, vesmírná loď Phaeton je vybavená systémom virtuálnej reality. Vďaka nemu si dvanásti astronauti môžu vytvárať svoje vlastné súkromné svety, stýkať sa s rôznymi virtuálnymi osobami a prežívať s nimi zaujímavé dobrodružstvá. Lenže jedného dňa začne prístroj zlyhávať a posádka lode Phaeton, tak ako aj osud ich cieľovej planéty, sa ocitnú v ohrození. Zistia, že niekto nahral do počítača vírus, ktorý napadol aj ich vlastné myslenie a ohrozuje bezpečnosť lode. A jeden z nich je pravdepodobne zradca, sabotér a vrah, ktorý chce zničiť celú misiu. Navyše, všetci špeciálne vybraní vedci majú veľmi komplikované a výbušné povahy, takže situácia na palube sa už onedlho stane kritickou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tohle je jen vykrádačka - navíc těžce nepovedená - Defying Gravity. Kde jde DG do hloubky, o tom se tady jen kecá nebo se to povrchně spláchne. Styl reality show mi nevadil, ale vadila mi ta politická hyperkorektnost - na palubě je Asiat i černoška, Španěl, vozíčkář (!), dva homosexuálové, postižený Parkinsonem... Logická chyba v ději - v modulu virtuální reality je cizí hráč, chyba jak sviň, a nikdo to neřeší. U filmu je dobrá hudba, ale celé je to chladné jak poloprázdná lednička. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevidím v tomhle zvláštním sci-fi ani tak další reality show, jako psychologický náhled do duší pilotů ve smyslu klaustrofobie. Nic jiného se ani v tolik let uzavřeném prostoru jednotvárného života uvnitř komunity o stejných lidech nemůže stát. Nebylo to špatné, ono udělat veledílo k zaujetí diváka uvnitř plechové krabice, není vůbec snadné. Jen mi není úplně jasná pointa. Buď má tragédie ukázat na cíl výpravy do neznáma ve smyslu nového vědění a přinášení obětí za každou cenu nebo složitěji jde o podnět k zamyšlení jak najít smysl života každý po svém a nebát se smrti jako jediné jistoty lidstva a východiska ze všeho. ()

Reklama

Scylla 

všechny recenze uživatele

Z průzkumné cesty do vesmíru se stává nejsledovanější reality show na Zemi. Dvanáctičlenná posádka se musí vyrovnat s odloučením, samotou a napjatými vztahy mezi sebou samotnými (vše pod drobnohledem "BigBrother" kamer). Ve volném čase astronauti unikají do virtuálního světa, kde si spokojeně užívají až do chvíle, kdy se v programu objeví "chyba". Otázkou zůstává, kdo je za onu chybu zodpovědný... zahrává si s posádkou lodní počítač, nebo stojí za sabotáží někdo z pasažérů? To se dost možná nikdy nedozvíme, protože podle posledních informací to vypadá s realizací samotného seriálu bledě. Pomalejší rozjezd pilotu vynahradí silné finále a Ronald D. Moore by podle mě šanci zasloužil. Kdyby vznikl další kvalitní sci-fi seriál jako Battlestar Galactica, neměla bych nic proti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle sci-fi mě nijak základně nedostalo, a to vlastně už nápadem, který mě nějak moc nebavil. Virtuální realita je něco, co mě ve filmu moc nebaví. Je až moc snadné v ní ze všeho udělat něco jiného. To se tady projevilo a celkové vyznění snímku se mi moc nezamlouvalo. Stejně tak mě nedostaly scény z virtuální reality samotné. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vzorně natočený pilot k seriálu působí jako Battlestar Galactica skřížená se Sunshine. Postavy jsou zajímavé a životné. Zápletka se rozbíhá hned několika zajímavými směry. Forma je sexy. Téma reality show ve vesmíru se perfektně hodí k mírně rozklepané, realističtější kameře a pomáhá vykreslit klaustrofobii mezi členy posádky. Škoda, další pokračování je nejisté, Virtuality působí ve všech ohledech jako seriál, který může mnoho nabídnout po obsahové i vizuální stránce. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama