Reklama

Reklama

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí: šťastnou rodinu, oslnivou kariéru, vlivné přátele. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem. Jedna zatáčka se mu však stala osudnou, a po idylické cestě vzhůru následoval volný pád (v hereckém podání Michaela Douglase již druhý). V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex! Místo aby nazul papuče, obuje se do lakýrek a vrhá se za každou kořistí – čím mladší, tím lepší... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

tufr 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo moc!!!! Já mam prostě Douglase moc rád, a tady mu to neskutečně sekne a má i co hrát. Nabízí se tady i srovnání s Wall Street 2. Je tady pár stejnech herců :) a dovolim si říct, že i když se mi Wall 2 líbí, tak kdyby nevznikla, vcelku bych považoval Muže v pokušení za ůctihodné pokračování!!! Pro mě like this za 80% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že po rychlym vzestupu kolikrát přichází ještě rychlejší pád. Michael Douglas má takový charisma, že mu člověk fandí, i když nehaje vůbec férovýho chlápka a za všechny problémy si vlastně může uplně sám, ať už svojí arogancí, agresivitou nebo neovladatelnou nadržeností. Všechny nepříznivý události vedou k předvídatelný závěrečný katarzi, která je ovšem podaná nepředvidatelnym způsobem. Nejednoznačnej (a v tomhle případě povedenej) závěr dává každýmu divákovi možnost, si ho podle svýho názoru domyslet tak, jak by se zachoval, být v Benově kůži. Klasickej malej velkej film se skromnym příběhem a slušnym hereckym obsazenim na jedno zkouknutí. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené dílo, které v první půli docela nudí, ale pak nastane zvrat (a divák pochopí, proč musela být první půlka taková, jaká byla). Na roli Bena Kalmena snad nemohl být vybraný vhodnější herec, než právě Michael Douglas - ulízaný, úlisný, odporný a nesympatický, ale přece jen - s nějakým tím malým jadérkem uvnitř. Bylo také fajn znovu vidět dvojku Douglas-DeVito, ten druhý jako by příliš nestárl. No, má to mnohá poučení, ale kdožví, jak s tím vším naložit - a tím i film velmi vtipně (po dlouhé době opravdu vyvedený konec, kdy si tvůrci s divákem zahrají trochu škodolibou hru) končí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další špatný americký pokus o psychologický film s přemírou povrchních dialogů a jednoznačně nastavených charakterů, které neprojdou žádnou kolizí. KOUSEK DĚJE s velice banálním vysvětlením příčin zkratu donedávna poctivého obchodníka. Otevřený konec je v tomhle případě vyjádřením bezradnosti scénáře, ale vzhledem k tomu, že divák nemá šanci sblížit se s hlavní - dost nesympatickou - postavou, je to vlastně jedno. /15. 4. 12./ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas pořád umí. A zatraceně dobře. Být neviditelný, to je to, co by ho zničilo. Měl rodinu, respekt, prachy, vlivné přátele. A vždy zajímavý exponát v posteli. Navrch se nikdy moc neohlížel na okolí. Jenže byznys se mu začíná rozpadat pod rukama, navíc přijde špatná zpráva od kardiologa. Má ještě co dohánět? A opravdu nešlo neopíchat dceru své přítelkyně? Douglas tyhle pracháče, kteří musejí čelit nejedné překážce, umí. Dokázal to už mnohokrát. V 80. a 90. letech ztělesňoval sofistikovanou mužnost, i v posledních letech zaplouvá do svých postav precizně a uvěřitelně, ač už si jej zdaleka nevybírají špičkoví režiséři. Zvládá part nenapravitelného sukničkáře i osamělého zlomeného chlapíka, který musí vzít do ruky utěrku a jídelní lístky. Pár dialogů o životě bylo zatraceně pravdivých. Za mě celková spokojenost. Slušné tři hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, částečně i na Fordhamově Universitě v Bronxu. (Terva)

Reklama

Reklama