Reklama

Reklama

Intimní past

Trailer

Každý rok se přibližně tři milióny nezadaných žen v Americe přestěhují do neznámého bytu. Nevědí, kdo v něm před nimi žil, neznají jeho majitele a ani si nedělají starosti s výměnou zámku na dveřích. Film Intimní past je právě o takové ženě. Mladá a pěkná doktorka Juliet Dermer (Hilary Swank) se po rozchodu s manželem přestěhuje do Brooklynu. Chce začít nový život v překrásném a prostorném apartmánu, který se zdá být až příliš dokonalý. Záhadné události ji vedou k podezření, že v bytě není sama a brzy se její obavy stanou skutečností. S hrůzou zjistí, že její zdánlivě okouzlující majitel Max (Jeffrey Dean Morgan) je jí nebezpečně posedlý. Když se Juliet pokusí osvobodit od jeho hrozivých úmyslů, následuje děsivá hra na kočku a myš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

obitus 

všechny recenze uživatele

Od nově resuscitovaného studia Hammer jsem nečekal prakticky nic. Od Hilary Swank, která je mi silně nesympatická, ještě mnohem méně. A o to víc jsem vlastně spokojený s tímhle malým nenápadným filmem, ve kterém je originalita pokládána za nadávku, ale který je slušně natočený a správně odsýpá. A co víc, jindy odporné Swank to celkem sluší a v nejedné scéně dokazuje, že má více než zajímavé tělo. Pokud by pokusy nového Hammeru pokračovaly ve stejnému duchu (jen už ne žádné další Let Me In, prosím), byl bych asi spokojený. A Christopher Lee? Potěší, ale kdyby tam nebyl, houby se stane. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Největším problémem The Resident je rozhodně scénář, který je skoro až neuvěřitelně slabý a omletý a kvůli němu jde vlastně ke dnu i všechno ostatní. Stopáž (i navzdory své krátké délce) je dosti násilným způsobem natahována, herci nemají v podstatě co hrát (navíc mě velmi zaráží přítomnost Hilary Swank), dialogy jsou podivné a i když by se našlo pár kladných stránek (kamera, hudba, záverečná akční scéna) pod návalem zmíněného už nemohou zachránit zhola nic. A prazvláštní český dabing výslednému dojmu pak už jen nasadil korunu. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, že někdo investoval do takového filmu. Ne že by byl vyloženě špatný, ale když už si někdo vybere takové téma, měl by přijít s něčím novým, vložit do toho aspoň trochu invence. Nic takového se nekonalo, takže tu máme už mnohokrát viděné včetně záporákova neustálého "vstávání z mrtvých", dokud nedostane závěrečnou pecku a nezdechne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Celkem ohraný scénář zachraňují neohrané výkony Jeffrey Dean Morgana a Hilary Swank. Přesto je The Residnt stále nadprůměrná hororová zábava, která mě alespoň nenudila a místy jsem se i párkrát lekl. Ovšem práce kamery se mi moc nezamlouvala. Místy byla trochu divná. Dále ve vedlejší roli se tu ukáže veterán Hammeru Christopher Lee, což potěší hlavně fandy starších děl z 50. let. Intimní past určitě není nic přelomového, ale dá se na ní dobře koukat a určitě má co do sebe. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Neprekvapí. Ale mňa potešilo. Hilary je prekvapivo sexy, atmosféra fajn, dokonca pár skvelo vygradovaných scén (no dobre, taká ozaj dobrá, je asi len jedna). Škoda, že film trochu zlyháva pri finálnej akcii, ktorá je nezáživná. Zručnejšie natočené ako P2, ako celok zrovnateľné s MOTELOM SMRTI (teda ak nepatríte k motelovým fanatikom :-)). Zamrzí aj fakt, že sa tvorcovia nepohrali s nejakými odkazmi na klasiku - námet, štúdio Hammer i Christopher Lee si to priam pýtali... ()

Galerie (168)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Reklama

Reklama