Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 121)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No po tech tragickejch hodnocenich jsem cekal nejakou sracku, ale nic takovyho se nekona. Jednak tvurci meli naprosto spickovej napad, prece nemusi emzaci utocit jen na Zemi v budoucnosti. Pribeh sam o sobe je sice uz vicemene standard se spoustou klise, ale na to kaslat. Craig vyfasnul super postavu, kde uz na uvod si ziska sympatie, kdyz bez milosti rozmasiruje tri smejdy a spokojene si odkraci s jejich vybavou. Ono celkove na PG-13 to je sympaticky brutalni, i kdyz nic extremniho necekejte. Ze zacatku me stvalo, ze jsou veskery utoky ve tme a clovek nic nevidi a bal jsem se kvality triku, ale nastesti v druhy pulce uz je videt naprosto vse a triky jsou hodne nadrumerny. Emzaci vypadaj sice lehce vtipne, ale to je spis muj problem. Co se tyce Forda, ten se snazi tvarit desne drsne, ale moc mu to nejde. Film ma tak jen dva problemy, ty vztahy mezi jednotlivejma postava jsou misty k smichu a celej dej by se dal smrsknout na 80 minut a ty dve hodinky uz to je lehce natahovany. Ale i tak jsem se bavil od zacatku do konce, jako letni blockbuster idealni. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Damon Lindelof, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Mark Fergus, Hawk Ostby / Story by Mark Fergus, Hawk Ostby, Steve Oedekerk / Based on Cowboys & Aliens by Scott Mitchell Rosenberg | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Brian Grazer, Ron Howard, Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Roberto Orci, Scott Mitchell Rosenberg | Distribúcia: Universal Pictures (US), Paramount Pictures (International) | Štúdio: Fairview Entertainment, K/O Paper Products, Platinum Studios, Imagine Entertainment | Rozpočet: 163 miliónov $ | Tržby: 174,822,325 $ || Do prvej polovice výborný film s prúdiacim tempom a ozajstnou westernovou napínavosťou. Do doby, kým sa nezačnú nezmyselné aliancie proti v dennom svetle debilne vyzerajúcim ufónom. Zahadzovať to ale ajtak nemôžem, vďaka Craigovi a napínavému scenáru je to ešte stále príjemný mininadpriemer. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi ambiciózny a sľubný projekt, ktorý nakoniec rozbila žánrová nekompaktnosť. Zatiaľ čo vo westerne "Zabitie Jesseho Jamesa..." poeticko-duchovný motív zapasoval a úplne jednoducho splynul s obrázkami neľútostných zabijakov, tu spojenie žánrov scifi/western nefunguje ani náhodou (a to sa experimentom nevyhýbam). Mohla z toho vzísť vynikajúca komorná dráma - vzťahy medzi postavami sú zo začiatku vynikajúco zadefinované a rovnako i napínavé mimozemské dobrodružstvo. Najviac ma iritoval bláznivý prechod od dobre zabehnutej westernovej konverzačky k bezduchej vyvražďovačke bez jedinej, vkusne naaranžovanej vizuálnej scény. Nechápem, ako to mohli tvorcovia tak pokaziť a pripraviť divákom ďalšiu porciu nezmyselnej zábavy. Pri väčšej snahe mohlo ísť o skvelý hororový zážitok na štýl Votrelca - čo ma pri pohľade na tú áčkovú produkciu (Spielberg, Howard) fakt mrzí. PS: Tvorcovia sa vyjadrili, že sa pri tvorení emzákov inšpirovali votrelcom a predátorom?! Minimálne hlavu by si mali dať transplantovať. Neuveriteľné, že monštrá spred dvadsiatich rokov vyzerali desivejšie, hrôzostrašnejšie než tie súčasné predigitalizované! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď je western jeden z mojich najneobľúbenejších žánrov tak práve pri Cowboys and Aliens mi vôbec neprekážal už len z dôvodu nie zlej kombinácií s sci-fi žánrom. Pre veľa ľudí zlá kombinácia, ale pre mňa je to niečo nové, niečo čo som ešte nevidel a čo ma milo prekvapilo. Krásna vizualizácia, dobré herecké obsadenie a pekný soundtrack si zaslúži moje uznanie....... 80% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

U Thorových vousů, co to je? ____ Vzhledem k pravidelnosti, s jakou se tu střídají scény ve dne a scény v noci, bych si dovedl představit Kovboje a vetřelce jako cvičení pro studenty třetího ročníku na katedře kamery. Studenti by si na histogramu cvičili správné nastavení expozice. Úloha by ovšem byla ztížena ještě výběrem kamer, jelikož čipy digitálních kamer jsou vysoce citlivé na přeexpozici ve světlech a naopak dobře drží podexpozici až na šum, který se může v určité části projevovat, tudíž by je studenti používali ve scénách ve dne. Známka by se snižovala za mizející detaily v bílé, které jsou nejčastějším prohřeškem u digitálních kamer, zvlášť při neopatrném zacházení s vysokými jasy a lesky. Naopak v noci by se sáhlo ke klasickým analogovým kamerám, které mají horší odezvu v nízkých hladinách osvětlení, tudíž by se sledovalo, zda nemají studenti podexponované záběry bez kresby detailů v černé. ____ Ódin nám pomáhej! ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • Názov filmu sa objaví v šiestej minúte. (Johnny.ARN)
  • Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde) si přál natáčet bez klobouku, se kterým je spojován kvůli sérii filmů o Indiana Jonesovi. Protože se ale jedná o western, neměl na výběr. (oje)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama