Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (94)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřekonatelná The Battle of Winterfell. Zřejmě nejlépe natočená historická bitva všech dob - tedy ano, lepší než ta ve Statečném Srdci. Která je možná střihově pro diváka krapet přehlednější, ale to je po shlédnutí GOT právě to, co ji sráží čistě zážitkově o trochu níž. Skutečná vřava je všechno, jen ne přehledná a jestli jí něco dokáže reflektovat nejlépe, bylo to právě zde. Možná bych to přirovnal ke Stonově bitvě u Gaugamel v Alexandrovi. Byla správně surová a krvavá, avšak ani tam se nevršily doslova kopce mrtvých těl a koně se nemlátili proti sobě. Velmi špinavé, sugestivní a dramatické. Některé momentky dokonce svojí ruční kamerou za hlavním hrdinou připomínají to nejlepší z Vojína Ryana a jeho vylodění v Normandii. Finále epizody rovněž za jedna. Totální emocionální katarze nejen hlavních hrdinů, ale i diváka. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nabitý díl! Daenerys na začátek a to hlavní na závěr.. Takhle nasnímanou bitvu, až v naturalisticky ryanovském duchu..nepamatuji, že bych něco podobného v žánru, vlastně nejen v žánru, ale v čemkoliv historickém viděl. včetně velkofilmů. Silné, kruté, dech beroucí a přitom relativně přehledné. Tohle se hodně povedlo! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Ale jo, po asi desátém opětovném shlédnutí TÉ bitvy musím říct, vlastně spíš uznat, že ty první pocity byly fakt spíš jen tím, že jsem se špatně vyspal a ráno na to nebyl úplně ready. Teď s odstupem už to tam vidím a cítím mnohem víc a tím myslím úplně všechno. Vítězství, porážku, únavu, vysílení, nával adrenalinu, strach, radost, hrůzu, prostě všechno. Velká paráda a velké díky, kvůli takovým epizodám ten seriál miluju(eme) a Bitvu bastardů tak s klidem řadím jen těsně pod zatím nejlepší epizodu seriálu, devastující Hardhome z páté série. Snad to nebylo naposled, co mi takhle GOT vytřel zrak. 9,5/10 ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jediný díl Hry o trůny, který jsem ihned po shlédnutí sledovala znovu. Ohromující, šokující, strhující. Samozřejmě se to neobešlo bez pár klišé (armáda jezdců z Údolí zachraňuje situaci na poslední chvíli), ale ty emoce to stejně vše převálcují. Skvělá, špinavá, fyzická bitva plná krve, vnitřností, usekaných končetin, bahna a šíleného zmatku. Když Jon Sníh lapá po dechu a ostatní vojáci po něm dupou, diváci lapají po dechu s ním, když se Sansa na závěr usmívá, zatímco Ramseyho žerou jeho psi zaživa, divák se usmívá s ní... Po Helmově Žlebu v Pánu Prstenů, považuji tohle za druhou nejlepší historickou fantasy bitvu a je kupodivu, že tenhle v pravdě úžasný díl vznikl v sérii, která sama o sobě za moc nestojí. Přesto se tak stalo a Bitva Bastardů se zde skví jako diamant. Krásných 5*. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu a jedna z nejlépe natočených bitev, co jsem kdy viděl. I bitva o Meereen byla skvělá, i když té nebyl věnován takový prostor. Výborná kamera, hudba a opravdu byla cítit ta stísněnost na bojišti u Zimohradu. A Ramsay byl opět zaručený zdroj emocí. Intenzivní zážitek. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)

Reklama

Reklama