Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Shakers som sa bránil pozreniu tohto filmu. Nakoniec bol som spokojný. Ide o predchodcu prvého dielu, vlastne o tom ako vznikol Frankenstain. Nebol to žiaden zázrak, priemerná okukaná akcia, niektoré spomalené scény zbytočné a preto som sa sústredil len na Mustang a dievčatá. Hlavná postava celkom sympatická a dej filmu ide priamočiaro do cieľa. Priemerný zážitok. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár akčních scén tu bylo všechno špatně. Po povedené jedničce přišel tenhle nesmysl. Celé mi to přišlo takové amatérské. A kdyby zde nehrálo pár známých tváří, asi by to amatérské i bylo. * * za koukatelnou akci a zajímavý nápad. To že je děj naprosto otřesně přetažený za vlasy nemá smysl u béčka ani rozebírat. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když budu chtít charismatického Luka Gosse, dám si Bladea 2, když Robina Shou, sáhnu po Mortal Kombat, a když se budu chtít mrknou na pořádné kozičky a prdelky, prostě si pustím porno. Tohle je totiž tak strašlivě neumětelsky, zhovadile a celkově anti-cool natočená slátanina, až je mi za samotné tvůrce stydno. Nejde mi o ten (ne)děj, to je klasický béčkový vývar, ale o to, že Reiné je totální tragéd, který kamerou, střihem a celkovou kompozicí akčních sekvencí definuje nové odstrašující příklady. Dokonalý opak ‚geniální‘ jedničky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z blízké budoucnosti, kdy věznice musí vykazovat zisky. CITÁT - Svět se hroutí a Manchester united s ním...... Snímek v produkci a podle příběhu Paula W. S. Andersona. A proto není divu, že se zde objevuje společnost, která má hodně společného z příběhy o Vetřelcích a Predátorech. Ano je zde společnost Weyland. Nehledejte však žádnou spojitost, jde určitě jen o irelevantní záležitost. Paul to napsal a tak určitě jen podvědomě použil společnost Weyland jako vzpomínku na jeho blízká setkání z Vetřelci. Ale k filmu : CITÁT - Ztlumte světla, masakr začíná......... Ve snímku hraje Danny " Machette " Trejo ( mimochodem hrál i ve filmu Predátors ) a to postavu se jménem Goldberg. CITÁT - Jsi poslední Mexickej žid, nebo co ?..... Já se u filmu docela bavil, musíte vypnout mozek a pak to můžete sledovat. V poslední době jsem viděl tolik nudnejch, stupidních a odpadovejch snímků, že mi tohle připadalo jako Oskarovej zážitek. Ztlumte světla, masakr začíná !!!! Jedna hvězda za Paula W. S. Andersona, druhá za Dannyho Treju a třetí za odvahu to natočit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

I když to frčí v pomalejším (rozuměj béčkovějším) silničním pruhu, nezaznamenal jsem na sobě po shlédnutí nějakou vážnější zdravotní újmu, jako v případě jiných akčních béček. Po pravdě ale přiznávám, že si už po pár hodinách nevybavuji téměř žádnou scénu, protože ono tu zkrátka není co a proč si pamatovat. Potenciál na dobré akční scény tu je: jak v případě Death Match (aréna, možnost zpřístupnění různých zbraní), tak i případě Death Race (zbraně, štíty, závodní okruh), ale natočit scénu tak, aby se divák nadšením v křesle naklápěl do stran a usilovně mačkal opěrky coby kulomety jako v případě jedničky, to teda ani náhodou. Pár crashů se na skladě našlo, ale jak říkám, druhej den si nevzpomenu snad na nic. Jo vlastně to nabodnutí na železný hroty, tak aspoň jedna věc. Nezklamal Rhames, neoslnil Goss, nezaujal Trejo. Vzhledem k tomu, že rozpočet nemohl dosáhnout hodnot předchozího dílu, se film docela zdařil, ale prostě ten silně béčkový odér (vizáž, prostředí, dialogy, nezajímavá akční scéna, kamera a střih zakrývající chudý rozpočet) je všudypřítomný, vlezlý a já s ním moc dobře nevycházím. 50% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)
  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama