Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zas tak pekelná úchylarna to není. Tak můžou hodnotit jen lidi co nemají moc nakoukáno. Dead Race 2000 provází pověst zábavného akčního béčka plného krve a nahatých bab. No nahatých bab tam zas tak moc není. A i akce je podstatně mín než bych čekal. Vlastně za celý film snad jen jednou přejedou člověka tak aby stříkal všude kolem mozek a lítaly úlomky lebky. Na druhou stranu je ve filmu celkem dost dobrých hlášek a líbilo se mi i jakés takés poselství o konzumním způsobu života a diktátorské budoucnosti. Stallone hraje nesympatického namyšleného kovboje. Zajímavou postavu má Carradine. Jeho hrdinný pilot Frankenstein nemá chybu: "O levé oko jsem přišel v závodě v 1998, o většinu čelisti v roce 97, o skoro celou lebku při havátii v 99, všechno to drží pohromadě kovové destičky a dráty, pravou nohu mám vyměněnou po srážce v 96, zato levá noha byla jen 7 zlomená a při požáru v 99 shořela až na kost." Takhle si představuju profesionála. Stiď se Schumachere !!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vymazlený vizuál, vybroušené dialogy, propracovaný děj a to není zdaleka všechno, co tomuto snímku chybí. Na druhou stranu je tato zábavná podivnost hodně inspirativní, takže spěchám na nejbližší vrakoviště zakoupit si nějakého pomačkaného mazlíka s ostrými hranami, kterým si pak před nejbližším pečovatelákem srazím nějakou tu stobodovku s chodítkem. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově imbecilní a laciný brak, který v mých očích neomlouvá ani očividná nadsázka, ani doba vzniku. Taková neúcta k lidským životům nejde brát ani s humorem, a tak z bizarního futuristického námětu pozitivně vyčnívá jen pár slušných automobilových honiček a kráska Simone Griffeth. Zbytek bych ocenil leda s dvojkou v žíle a s partou podobně upravených kamarádů. 40% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v kaskadérské orgie, ale je to jen laciná šaškárna postavená na provokativním nápadu s řídkým dějem nastavovaným zbytečnými vstupy moderátorů, s legračně nadesignovanými a zrychlovanými autíčky, jalovými dialogy a přiblblým humorem, kde se občas přejede nějaký hadrový panák a vystříkne červená nebo některá z krásek ukáže kozy. Trochu mi to připomnělo pozdější a výrazně lepší Útěk z New Yorku. Sly - rok před Rockym - tu vyfasoval jednu z hlavních a úsměvných rolí. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Dear friends of mine, nesmějte se mi, ale co když je Death race 2000 o rostoucí lidské intoleranci a lhostejnosti. V roce 1975 byla éra Hippies a všeobecné lásky nenávratně pryč a třeba nám tvůrci chtěli ukázat, že lidská společnost může dospět do stádia, kdy budeme závodit v ulicích a rozdělovat si body za přejeté důchodce. :-) No tak ne. Je to obyčejné béčko, které sází na masakr nevinných a Davida Carradina, který kroutí volantem v přiléhavém latexovém oblečku. Navíc je tady mladý Sylvester Stallone, který se v té době snažil konečně prosadit jinak než svým ocasem. Jenže slibnou béčkovou podívanou kazí špatně natočená akce (ať už se jedná o závody či samotné přejíždění). Ta je tu neskutečně obcházena a prakticky nic není vidět, což podle mého není způsob, jak zamaskovat malý rozpočet. Přesto je to docela sranda s několika dobrými hláškami a když připočtu vliv na vznik mého oblíbeného Carmageddonu, tak ty tři hvězdy musím dát. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)
  • Automobily z filmu byly po skončení natáčení prodány za mnohem více, než stála jejich výroba. (Caelos)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama