Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

castor 

všechny recenze uživatele

Nic příznivého nás nečeká. Ale cílové publikum se bude vrnět blahem. Krize finančního sektoru, enormní nárůst nezaměstnanosti, značná kriminalita. Jason Statham se tak představuje v další roli sympaťáka, který vám kdykoliv poseče zahradu, nespravedlivě odsouzeného za vraždu milované manželky. V jedné z věznic právě frčí jedna automobilová show bez pravidel, která MĚLA svou hvězdu a právě náš ovdovělý hrdina má maskovaného Frankensteina za volantem nahradit, aby akcechtiví diváci nepřišli o svého „hrdinu“. Jen aby prachy tekly. Dojeď do cíle první a možná se podíváš domů za dcerou. Jednoduchost tu zapáchá jako ředěný benzín, chybí nadhled i humor (viz. nedávný Soudný den), alespoň je to řádně přehledné. Anderson, chlapík s ne zrovna dobrou pověstí, kloubí vězeňské drama s tím závodnickým, s děje si příliš hlavu neláme, exhibuje při výživných akčních sekvencí, sjíždí komando holek v těsných tričkách, odrbaný look vraždících kár i ty nejdrsnější zločince. Celé je to vesele krvavé, Statham opět cení zuby a co na tom, že prodavačky svých křivek asi nikdy žádnými hereckými kurzy neprošly? Určitě si ale nelze nevšimnout jisté monotónnosti, kdy to, co jsme hltali během první hodinky, se nám ve zbytku snímku několikrát opakuje. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velká cena Terminal. Místo Schumiho jede Jason, dvojité difusory nahrazuje napalm s rotačním kulometem a lehce úchylná ředitelka věznice je novodobý Bernie Ecclestone. Anderson se zjevně inspiroval nejen Death Race 2000, ale i Shawshankem (příjem vězně, rozhovor Amese a Coache na dvoře, Bratrstvo/Sestřičky, závěrečné setkání atd.) V Rallye smrti ovšem naděje nedává křídla, ale galon benzínu navíc.. Toto poněkud brutálnější dopravní zpravodajství Standy Humla z českých silnic uteče rychle jako olej z prasklé vany a já musím chtě nechtě připustit, že Mohsova stupnice tvrdosti definitivně doznala změny. Od teďka je to: ..Křemen; Topaz; Korund; Diamant; Statham. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pristupoval sem k tomuto filmu i pres vysoke hodnoceni tady znacne skepticky. Rikal sem si, no nekdo zas chce napodobovat beckove filmy z let minulych? No to neni nic pro mne (reknu na rovinu, az na par vyjimek becka nemam moc v oblibe). tak sem k tomu usedl (k dobru bylo i to, ze sem se dival ve vysokem rozliseni :-) a v rychlem (doslova) sledu na me Anderson zacal chrlit cool scény okorenene brutalni zapletkou o jakesi ceste za pomstou. Ale za ten maly rozpocet je to az neskutecne, jake glorious zavodni sceny tu jsou. Asi to bude z duvodu nepouzivani vizualnich triku, ale i tak mi to prijde strasne levne. A dostavame se k hlavni dejove lince filmu - zavodum. Jason Statham jako tajemny zavodnik (jmena po mne opravdu nechtejte, ty ja zapominam uz uprostred deje :-D) je charismaticky jak svina, Gibson je drsnej motherfucker jak v Transformers, ostatni zavodnici jsou chudaci, Joan Allen je bitch a Natalie Portman je krasna... navigatorka. no ja proste na takovyto cool "R" filmy muzu a Anderson u mne povysuje (Predator vs Alien se mi libil taky). A druhemu dilu se opravdu nebranim. I LIKE THiS GAME 4* jinak tenhle druh filmů poznam tak, ze po jeho shlednuti mam adrenalinu o hodne vice nez obvykle ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bizardní, neopakovatelný a nikdy nezopakovaný "Death Race 2000 (z roku 1975)" nemůže být nikdy napodoben. Tento film je jen jeden a vymyká se všem standardům i ujetostem, je vyjímečný, ale nikdy nezkultovněl. Potažmo mnohem "uhlazenější" Cannonball (1976)" rovněž s Davidem Carradinem a od stejného režiséra již byl dosti přístupnější širšímu publiku, ale nikdy nebyl výrazně přijat. Z těchto dvou filmů má vycházet moderní "Death Race (2008)", ale není tomu tak. Film si bere jako námět opravdu pouze název, nic víc. Jedná se o víceméně klasické vězeňské drama na pozadí nonstop brutální akce (nikoliv naopak). Akce a akce, brutální závody, výborné triky, rychlost, bouračky a celkově šílený masakr. Výborný nasraný Standham. Prostě parádní oddechovka. Každopádně bez děje a nápadu, ale o ten zde přece nejde. Když vyrazil do závodu superozbrojený náklaďák, tak jsem šel fakt do kolen. Paráda!! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

[Unrated verze] Guilty pleasure jako prase. Paul W.S. Anderson nepatří mezi mé oblíbence, ale na druhou stranu jej ani nezatracuji a každý jeho nový film očekávám s nadějí, že by snad dokázal mé oko potěšit stejně jako u Horizontu události. S AvP se mu to částečně podařilo, i když tam mu hodně pomohly samotné válčící potvory. Tentokrát však udeřil hřebík na hlavičku. Obsadil do hlavní role Jasona Stathama, který sice pořád hraje stejně, já mu to však stále stejně žeru, doplnil okoukaná schémata závodů, nováčka ve vězení, soupeření vězňů v čemkoli o videoherní prvky, s životním výkonem střihače (kamera teda nic moc) perfektně nasnímal akci a definitivně si mě získal pár předtím neviděnými momenty (obrněná truck střelnice, bitka Jasona s Maxem Ryanem..). Death Race má sice pár mušek, ale za ten neskonalý pocit potřeby po shlédnutí skočit do nejbližšího auta a rozdat si to s prvním kolemjedoucím vozem na ně nehledím a střílím plným hodnocením. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Jason Statham (Jensen Ames) trénoval kvôli účinkovaniu vo filme tri mesiace tak poctivo, že z pôvodných 20 % sa zásoby tuku v jeho tele zmenšili na 6 %. (m.a.t.o.)
  • Jason Statham (Jensen Ames) pri bojových scénach nepoužíval žiadne bojové umenie, pretože nechcel, aby sa film priveľmi podobal na snímky zo série Kuriér (od r. 2002). (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama