Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 086)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kruté, drsné, brutální. Stará verze s Carradinem a Stallonem se tomuhle vůbec nemůže rovnat. Závody jsou supr, všechno bouchá všude se střílí a Anderson šel tak daleko, že tam jsou normálně vidoherní módy alá vjedu na políčko s mečem a dostanu zbraně..pecka přesně tohle jsem chtěl někde vidět. A do toho novodobý akční král Jason Statham v masce láme vazy spoluvězňům a dělá uhrančivý pohledy do kamery. Jason mi poslední dobou vůbec dělá radost, protože je jedinný stále věrný akčnímu žánru, když Rock hraje v dětských komediích a Vin Diesel zmizel. Death Race sice není taková anarchie jako třeba Doomsday, ale střelby do "civilů" a detailů rozsračkovaných těl rotačákem se dočkáme taky. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak toto tu už bolo ..... Nie raz som si povedal pri sledovaní tohoto filmu. Drsná Vandammovka z väzenia, alebo Obojok s Rutgerom Hauerom , alebo zo všetkého najviac Gibsonov Mad Max ? Olúpať, prebaliť, primaľovať, zabaliť a dať do vitríny. To spravil režisér W.S.Anderson ... akoby mu chýbal dobrý námet, alebo mu už došla šťava. (Dve scény z filmu stáli za povšimnutie : prvý kontakt Jasona so svojou celou (".... uklouzli...") a brutálne vykončenie obrneného krížnika...) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Don't be stupid. Nepovedlo se! __ Tentokrát řádně namakaný Jason Stantham si prostě občas (či spíše často) musí zahrát v nějaké plytké blbině. Paul W.S. Anderson je ovšem permanentně na svém (hnojišti). Scénář a vývoj dění je jednoduché jak facka a jede přímočaře jako ty závodní kraksny, jen není tak rychlé a když se déle mluví, začínají uši hodně bolet. Místy svým špinavým stylem vykreslené budoucnosti připomíná Doomsday, jenže není vůbec tak zábavný. Nezachrání ho ani destruktivní obrněný truck, prsaté navigátorky, sprostá Joan Allen, ani slušná Stage 2. V první třetině jsem měl co dělat, abych nenápaditostí neusnul. Ovšem takový SE s délkou pouhých 89 minut nemusí být k zahození. Jen pochybuji, že se k tomu někdy dokopu - třeba bych nakonec nudně zabil jen o pár minut méně... ___ Pokud chcete vidět kvalitní závody, dejte si Speed Racer. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Moc zábavné mi to nepřišlo, je možné, že bych z podobnejch kravin vyrostl??:D (Prostě nemam rád ten koncept nějaké strašně zábavné show, na kterou koukaj miliony lidí, jako to bylo třeba i v Running Man, což je asi nejtrapnější Arnoldův film..a tohle je to samý. Debilní nápad) Na druhou stranu musim uznat, že alespoň závěrečná třetí fáze závodu byla skutečně povedená. Ale stejně se radši znovu podívám na Mortal Kombat! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jason je Bůh, Natalie Martinez hot a Anderson zase jednou sebral všechnu odvahu, vyškrábal ze dna své osobnosti nepatrnou vrstvu talentu a uplácal velmi výživný béčkový koláč, který chutná ráno, v poledne i večer. Rallye smrti je jistě monotónní a hloupá, ale to tvůrčí nadšení a zapálení pro věc je z ní cítit jako rozžhavený asfalt a když se přenádherná Natalie Martinez v závěru producíruje se svými kraťásky ve zpomaleném záběru, mám sto chutí dát Andersonovi čistě heterosexuální pusu. Koho zajímá logika, vážně hrající Joan Allen, když jsou akční scény zábavné a nápadité, Jason s jedním výrazem "hraje" jako z partesu a Ian McShane napravuje pošramocenou reputaci z Probuzení tmy. Už jen za ty jeho ultimátní pohledy, hromadu nadsázky a parádní hlášky nejsem schopný jít níž. That`s Entertainment. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Hlavní postavu Jensena Amese s přezdívkou Frankenstein (Jason Statham) ve filmu oslovují zkráceně Frank. Stejně se jmenovala hlavní postava filmové série Kurýr (od r. 2002), která Stathama proslavila. (foxing)
  • Příjmení ředitelky věznice je Hennessey (Joan Allen). Stejně se jmenuje americká tuningová společnost, která upravuje například vozy Dodge Viper, Dodge Ram nebo Ford Mustang. (Sony1994)
  • Premiéra pôvodne mala byť 26. septembra 2008, ale nakoniec bola preložená na 22. augusta toho istého roka. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama