Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, možná jsem v tu pozdní noční (nebo spíš velmi časnou ranní) hodinu, kdy jsem se na Sanctum díval, už byl příliš otupělý, nicméně film mi rozhodně nepřišel tak děsný, jak by se mohlo zdát. Jasně, klišé je tam fůra (baterka v kančím zubu...) a hlavní mladý herec by potřeboval ránu ploutví, ale já se opravdu bavil. Čím to bylo? Charizmatickým hercem v hlavní dospělé roli, který byl vážně drsňák k pohledání (a dost mi připomínal Radka Brzobohatého), nádhernými jeskynními exteriéry (nebo interiéry?) a čarovnou kamerou, Hirschfelderovou hudbou, všudypřítomným napětím (ten první průlez úžlabinou, brrr) a v neposlední řadě postupným vymíráním postav, které bylo leckdy nečekané a přinejmenším ve dvou případech pro mě opravdu šokantní. Tři a půli hvězdy si dovolím zaokrouhlit nahoru. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Až na pekné vizuály, úchvatnú prírodu, kryštálovo čistú vodu a klaustrofobické prostredie jaskyne je to bohužiaľ len veľmi predvídateľný príbeh. V záležitostiach boja o prežitie je síce trochu drsnejší, než sme zvyknutí, ale v rámci žánru "survival" stále nemá veľmi čím prekvapiť. Navyše úvodná predstavovačka bola taká dlhá, až som sa začínala nudiť. Našťastie sa po nej tempo zvýšilo. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pustené z nudy, reku podriemem, no po relatívne krátkej dobe veľmi rýchlo prebratý. Neviem posúdiť "reálnosť". "Som odborník na slovo vzatý" na kadečo (robím si piču), no tu nemám odvahu. A tak posudzujem podľa toho, či ma film bavil, alebo nebavil. A mňa teda veľmi bavil, akurát ma mrzí tá záverečná 20 minútovka, ktorá z pohľadu vývoju deja, doslova zbúrala všetko doposiaľ vydobyté. Toto vôbec nebolo zapotreby, som fakt nasratý, lebo toto mohol byť jaskynný survivar ako vyšitý. Malo to jednoznačne pozostávať v medziach súboja: ČLOVEK vs PRÍRODA (krutá). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

James Cameron má rád podvodní natáčení, což se mu hodilo při filmování "Titanicu", ale hlavně u snímků "Tajemství Titaniku 3D" a "Tajemné hlubiny 3D". "Sanctum" není dokumentární film a není to ani epický romantický příběh. "Sanctum" by měl být asi thriller, ale myslím si, že označení "dobrodružný film" tomu bude slušet více. Camerona k produkci přemluvili asi jenom tím, že se bude natáčet na skutečně unikátních místech. Tohle by podle všeho mělo stačit i divákovi, protože jinak je snímek naprosto prázdný. Kdyby zde nebyly nějaké pěkné podzemní záběry, "Sanctum" by nemohlo nabídnout vůbec nic. Příběh je o tom, že je nalezena unikátní jeskyně, v které je skupina badatelů uvězněna. Trochu to připomíná snímek "Pád do tmy", jen bez těch potvor a samozřejmě bez jakékoli atmosféry. "Sanctum" pak místo toho přináší celou řadu neskutečných klišé stejně jako poslední Cameronův autorský projekt "Avatar". Mám pocit, že Cameron začal sázet na filmy, které mají diváky odrovnat svou formou, na scénář už naprosto rezignoval. Bojím se, že to potvrdí i svým dalším filmem, kde už bude uveden jako režisér. Pokud to nakonec skutečně bude "Avatar 2", nejspíš se bojím oprávněně. Ion Gruffudd podává opět hodně špatný výkon, a tak se "Sanctum" propadá ještě o něco hlouběji. Vážně hodně špatný pokus, u kterého nakonec vlastně nevyšla ani ta forma. V takovém případě bych pak raději doporučil snímek "A Lonely Place to Die", který jsem si sám nezamiloval, ale řeší podobné téma, řeší ho napínavěji a navíc dokázal využít prostředí a dokonale zaujmout přírodou, kterou jsou v tomto případě kopce a skály. Podzemní jeskyně v "Sanctum" také naskýtala zajímavé prostředí, ale zůstalo trestuhodně nevyužito. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Málokdy napíšu že film má otřesné herce, ale tady to prostě beze zbytku platí. Syn Josh je neskutečné poleno a když už u nějakého filmu zjistíte, že jeden z nejlepších je Ioan Gruffudd, tak je něco špatně. Postavy se chovají přímo divně, co například dělala dole ta holka a proč ji prostě líp nepřesvědčili že si ten neopren vzít musí, že bez něj je prakticky mrtvá. Takhle ohrozila další členy. Takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Prostředí samo o sobě samozřejmě docílí toho, že nudit se je téměř vyloučeno. A každého z nás vždy nejvíc zajímá co se kdy posere a jak to kdo odskáče. 45% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)
  • Richard Roxburgh povedal, že aj napriek bezpečnostným opatreniam počas natáčania sa niekoľkokrát bál o svoj život. (Arsenal83)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama