Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

GOGO3000 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi pozoruhodný již svým hereckým obsazením. Hlavní hrdinky zosobňují své role obzvlášť přesvědčivě. Průběh děje je dostatečně dynamický a hororové pasáže přiměřeně stupňované. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha toho humoru ( i černého) a záporná role jedné z čarodějek, která končí na psychiatrii. Je to příjemná oddychovka. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Neve Campbell a Skeet Ulrich vo svojom druhom a omnoho menej známom horore z roku 1996 (aj keď nie v hlavných úlohách ako tomu bolo vo Vreskote)... Čarodejnice majú na svoju dobu pomerne kvalitné efekty, netradičnú čarodejnícku zápletku s posolstvom (SPOILER všetky naše činy majú dôsledky ktoré musíme znášať KONIEC SPOILERU) a rôznorodé výkony hercov (Fairuza Balk ako záporáčka sem neuveriteľne svojim zjavom sadla, Neve Campbell aj ostatné vedľajšie charaktery boli tiež v pohode, no hlavná hrdinka mi osobne svojim herectvom prišla slabá). Celkovo je príbeh o 4 tínedžerkách- outsiderkách ktoré nabrali čarodejnícke schopnosti ktoré tak trochu zneužívajú nie zrovna na pozitívne skutky v pohode jednohubkou. 60% tomu vlastne presne pasuje... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Totální debilovina už jenom co se nápadu týče, a vůbec nejhorší na tom všem je, že s přibývající stopáží je to horší a horší. Postavy se začnou chovat úplně iracionálně, jsou to obraty někam, kde by to člověk nečekal, protože to prostě nedává smysl. Ale oni asi tvůrci moc nevěděli, co s tím, tak se to snažili gradovat, ovšem jenom ke škodě. Další slova jsou zbytečná.. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Plus tohoto filmu je, že ví čím chce být. Bohužel chce být trochu nudným, pomalým teen dramatem ze středoškolského prostředí s trochou čarodějnictví. Triky (ačkoliv jich není mnoho) jsou taky více než slušné (zvlášť s přihlédnutím na rok vzniku). Za mě by bylo fajn, lépe (možná svižněji) zpracovat hlavně první část. ()

Stanislaff odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle vopičárnu si fakt nechte. Čtyři slepice a magie je koktejl přímo smrtící. Přál jsem všem čtyřem, aby je démon odsoudil k doživotnímu pobytu v žumpě. Scénárista, producenti a režisér vytvořili něco pro stádo slabomyslných dementů a kretenů. Tak jsem si to fakt s bandou užil, hlavně tu pizdu s vyvalenýma očima a s hubou jako pytel na zmije. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Herečka Fairuza Balk je ve skutečnosti vyznavačka náboženství wicca vycházející z čarodějnictví. (fisus)
  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)
  • Herečce Rachel True bylo v době natáčení filmu 30 let, přesto však ztvárnila středoškolskou studentku. (fisus)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama