Reklama

Reklama

Show Jana Krause

(pořad)
  • Slovensko Talk show Jana Krausa
Talk-show / Zábavný
Česko, 2010, 48 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), Miroslav Etzler, Miroslav Donutil, Jiří X. Doležal, Betka Stanková, Yemi Akinyemi, David Kraus, Jiří Krampol, Madeleine Albright (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jan Kraus, jak ho znáte, v úplně nové show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každý pátek večer na Primě. (TV Prima)

Recenze (432)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Túto "show" už nejakú dobu nesledujem, pretože sa cítim trápne, keď vidím, ako úroveň bavičstva Jana Krausa padá od nádejných začiatkov k samotnému dnu. Zatiaľ čo Marek Eben a nakoniec aj Karel Šíp si svojich hostí vážia a snažia sa ich prezentovať v najlepšom slova zmysle, tento egomaniak vidí show v tom, že svojich hostí vyvádza z rovnováhy, častejšie však zosmiešňuje a ponižuje. K tomu znejú pazvuky kapely jeho synáčka a "skřehotavý" zlomyseľný smiech tatínka. Od úlohy v Dívce na koštěti sa mentálne príliš neposunul. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Oproti originální show na ČT se - především zásluhou hlavního protagonisty - kvalita moc nezměnila. Jediným kamenem úrazu je daň způsobená přechodem z Kavčích hor do Libně, tj. glosování primáckých zpráv, podobně jako svého času v "Politickém harašení" a komerční přestávky v průběhu pořadu (mimochodem nevhodně umístěné, jelikož v této podobě ničí koncentraci na hostův výstup). Pokud se obdobným neduhům tohoto typu pořad ještě vyhne a hosté budou poměrně stejně zajímaví, jako tomu bylo dříve, své čtyři hvězdičky si plně zaslouží. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie, sorry, Janovi Krausovi (proti ktorému a priori nič nemám, skôr naopak) to stále nejde. Nie je to zlé, ale nie je to ani príliš dobré. S prestávkami to sledujem od r. 2010 a vtedy som si vravel, že sa z toho Kraus dostane, že to s pribúdajúcimi rokmi, dielmi a hosťami (a rozhovormi) bude lepšie. Ale nie, aj v roku 2019 je to rovnaké - často bez pointy, s divne vedeným dialógom (spomedzi všetkých "odporúčam" trápny 15-minútový teror renomovanej sympatickej baletky otázkami o tom, prečo jej kolegovia počas predstavenia nosia suspenzory). Ak aj pointa nezaznie (čo často nezaznie), tak kapela (v čele s moderátorovým synom, nič proti tomu) si z toho nič nerobí a buchne tam "džingel" ako keby zaznel vtip desaťročia. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pana Krause nemám ráda a v tomto pořadu se mi jeví jako sebestředný, silně pravicově orientovaný moderátor, což dokazuje mimo jiné rozdílným přístupem k pozvaným hostům. Ač považuji jeho moderování za neuctivé a mnohdy i urážlivé, tak se občas podívám, pokud je avizována účast nějaké zajímavé osobnosti. Pořad, kromě ega pana Krause, trpí i bolestí všech podobných reality show a to, že zajímavý host, který třeba vážil do studia i dalekou cestu, nedostává dostatek prostoru pro své povídání, které by diváky zajímalo. Nevím, jestli ironický a agresivní způsob moderování není televizí stanoven jako formát, který je divácky úspěšný. Taky si říkám, že hosté většinou vědí, co je v pořadu čeká a přece riskují zesměšnění a jdou tam. V tom případě dobře jim tak! Janu Krausovi nelze totiž upřít, že je pohotový, vtipný a možná by zvládl překročit svůj stín a změnit svůj styl. Bylo by to zajímavé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jan Kraus presunul pre závažné, trvalé nezhody svoju late night show "Uvolnete se, prosím" z verejnoprávnej ČT na obrazovky súkromnej televízie Prima. Tá mu zaručila absolutnú kreatívnu slobodu, ktorú pri tvorbe svojej relácie nutne potrebuje. Zmenil sa ešte aj názov. Ale inak všetko ostalo pri starom. Jan Kraus je stále ostrý ako žiletka. Výrečný, pohotový, uštipačný moderátor, ktorý sa do tohto druhu talk show vynikajúco hodí. **** ()

Galerie (152)

Zajímavosti (14)

  • Show Jana Krause se dne 10. 3. 2020 poprvé natáčela bez diváků. Poprvé za dobu vysílání pořadu v divadle Archa čekala na tři hosty smutná kulisa – prázdné hlediště bez diváků  Kvůli tehdejšímu nařízení vlády vzhledem k šíření koronaviru se muselo natáčet bez publika. (TheSlezy)
  • Osmdesátá osmá a osmdesátá devátá epizoda pořadu byly 29. září roku 2012 natočeny v Bohemian National Hall (České národní budově) v New Yorku. Odvysílány byly v opačném pořadí, přičemž hosty byli (dle odvysílání) Jan Linhart, Pavlína Pořízková, Petr Sís a s písní Ivan Král; Marián Gáborík, Markéta Irglová, Bohdan Pomahač. (JoranProvenzano)
  • Jan Kraus vždy před televizní premiérou zveřejňuje jako příznivce moderních vymožeností a techniky na facebooku fotky s hosty a někdy přidá i zajímavý komentář. (DeeH)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama