foto

Ivan Král

  • nar. 17.5.1948 (69 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Praze v roce 1948. V šedesátých letech působil ve skupině Saze. V roce 1966 odjel za rodiči do New Yorku, kde zůstal až do sametové revoluce. V sedmdesátých letech byl součástí doprovodné skupiny zpěvačky Patti Smith (je spoluautorem řady jejích písní, včetně Dancing Barefoot). Později hrál s Johnem Calem a Iggym Popem.

V osmdesátých letech produkoval nahrávky různých téměř neznámých kapel. Po návratu do rodné země se často také věnoval produkci (Lucie, Mňága a Žďorp, Jiří Suchý) a vydával sólová alba.

V roce 1996 o něm byl natočen dokumentární film Dancing Barefoot, jehož režisérem byl Zdeněk Suchý. Sám složil hudbu k několika filmům. Ve snímku Cabriolet také vystupoval.

urzug

Skladatelská filmografie

Filmy

2001 Cabriolet
1999 Pelíšky
1997 Modré z nebe
1995 Červené rybky (studentský film)
1982 Bistro
1981 Subway Riders
1978 Foreigner, The
1976 Unmade Beds

Dokumentární

1995 Dancing Barefoot (TV film)

Herecká filmografie

Filmy

2001 Cabriolet

Dokumentární

2014 Fenomén Underground (TV seriál)
2005 Pátrání po Ester
1997 Alternativní kultura (TV seriál)
1996 Mňága - Happy End
1995 Dancing Barefoot (TV film)
Lucie (koncert)
1976 Blank Generation, The

TV pořady

2014 Ceny paměti národa (TV pořad)
2013 60 pečetí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1974 Rockpalast (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

1976 Blank Generation, The
1975 Night Lunch

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace