Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (281)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kiki není žádná Kikina - je to velmi vyspělá a čestná mladá slečna (dobře, čarodějka), která se stává samostatnou. Ale Miyazaki to tentokrát - možná věren předloze - příliš nedotahuje do konce. Dětem to rozhodně vadit nebude, a pokud jste Ghibli-positive (jestli nejste, dejte se léčit;)), v těch nejméně banálních významech slov "krásný" a "dojímavý" svět (asi poválečné Švédsko) Vám ty příběhové nedostatky dostatečně vynahradí. Ale rozhodně to nemůžu označit za takovou pecku jako jiné Miyazakiho filmy. 80% a krom plyšového Totora potřebuju pro tu svoji Kikinu sehnat ještě Jijiho:) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď má čarodejnica trinásť musí začať svoj tréning vo vlastnom meste. Tak je to aj s Kiki, ktorá pobalí otcovo rádio, skeptickonihilistického kocúra Jiji a sedem slivák a poďho do sveta. Ďalší z fantastických Miyazakiho svetov ma okúzlil rovnako ako tie ostatné. Ako vždy sa veľa lieta, tentokrát naozaj na metle. Kiki je síce trochu viac pre deti ale to nevadí, lebo filmov pre deti ako je tento sa veľa neurodilo. Takže dávam päť ale je to "len" 9/10 pre spomínanú jednoduchosť. OPRAVA po pár rokoch : nie, nie je to detský film hoci tak vyzerá. 10/10 ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Prvni zklamání od mistra Miyazakiho. Na můj vkus je příběh a příliš prosťoučký, což by se dalo přežít, kdyby se zde vyskytovaly nějaké emotivní momenty, či vizuálně vypiplané scény. Bohužel obojí mi tu tak nějak schází a co mi chbyí ze všeho nejvíc je Miyazakiho fantazie, po které to de facto není ani stopy. Není to špatné, ale bohužel je to pro mě jen solidní pohádka a ani o chlup víc. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho nejfeminističtější pohádka. V celém celovečerním snímku vystupují pouhé dvě důležitější mužské postavy (tři, počítáme-li kocoura Jijiho), hlavní roli zde však hrají ženy. Přátelská, mateřská pekařka, úspěšná, sofistikovaná designérka, moudrá a hodná babička a především pak nezávislá mladá umělkyně - to všechno jsou pro malou Kiki vzory, bez kterých se během dospívání neobejdou ani čarodějky. Kiki sice není tak originální a plná nápadů jako Cesta do Fantasie a její animace je o poznání klasičtější, než vizuálně strhující Zámek v oblacích; ale svými krystalicky čistými postavami a hlavně vzorným, didaktickým zpracováním si místo po boku těchto šperků zaslouží. 90% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tady mi k úplné spokojenosti něco chybělo. To mi však nebránilo ve stálém šťastném úsměvu a radostném pláči (skoro no). Obvyklá fascinace létáním, obvyklé vtipné babičky :-) HUDBA: Joe Hisaishi, Sydney Forest - nebyl to typický Hisaishi, asi díky tomu Forestovi, a to je jedině dobře. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama