Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (992)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Úžasně podmanivá, nápaditá a myšlenkově bohatá podívaná, jakou dokáže natočit opravdu jen jeden jediný člověk. Hayao Miyazaki je génius a podařilo se mu stvořit film s tak neskutečně kouzelnou a působivou atmosférou a současně tak originálním a vtipným příběhem, že jsem byl při jeho sledování fakt hodně naměkko. Dostalo mě prostě všechno- úvodní odkrytí záhadného světa, lázně pro bohy a celkově ohromná pestrost všech bytostí, prostředí a samotného Miyazakiho vyprávění, které působí daleko velkolepěji než všechny Emmerichovy sci-fi trháky dohromady. Jestli máte nějaké předsudky vůči japonské produkci, děláte velkou chybu. 100% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tím nejlepším z Cesty do fantazie byla pro mě hudba. Ve spojení s nádhernou animací, kterou oceňuji až teď po shlédnutí mého druhého japonského anime, tvoří tak emocionální náboj, až to mezi mnou a televizí doslova jiskřilo. Dalším důležitým prvkem je samotný děj, který doslova bují fantazijními nápady. Sice jsem byl místy trochu (ale opravdu jen trochu) mimo mísu, jelikož Japonsko má přeci jenom JINOU kulturu, ale zároveň jsem té "odlišnosti" postupně propadával. Ještě jedno anime a bude ze mě fanoušek. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání plodí velká zklamání, chtělo by se v mém případě napsat. Totiž, k tomuto filmu bych se nedostal, kdyby zde nebyl na 104. místě a na IMDb na 56. místě! Navíc, tohle byl můj první celovečerní japonský animák, takže jsem ani neměl s čím srovnávat, což je další plus pro tento film. Vše se prostě jevilo ideálně, jenže tento snímek (anebo celkově japonská produkce) není můj šálek kakaa. Jo, animace byla krásná, sem tam jsem se i pobavil nebo žasl, ale po většinu času jsem se opravdu těžce nudil. Je mi líto, ale Cesta do fantazie mi nějak nesedla a proto dávám průměrné hodnocení. A to jen za posledních deset minut, kdy se to začalo výrazně zlepšovat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nad fantazií tvůrců zůstává rozum stát, stejně tak nad skvělým výtvarným zpracováním (na kterém mi vadí jedině anime lidé, ale to je asi můj problém, kterého se snad časem zbavím a neberu to v hodnocení v potaz). Ten barevný svět plný nápadů ale zaručuje tomuhle filmu naprůměrnost a příběh, tolik odlišný od americké produkce, jakbysmet. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Připomíní mi to trochu Alenku v říši divů, ale mnohem mnohem lepší Alenku. Miyazakiho svět fantazie je opravdu kouzelný, je neuvěřitelné, jaké postavičky se v něm objevují, jaká kouzla a nápady. Chihiro se díky své nedobrovolné výpravě do tohoto podivného světa mění z nešikovné a bojácné dívenky na statečnou a samostatnou dívku, nachází přátele a lásku a vy jí celou dobu hrozně fandíte. Tradičně nádherné animace i hudba jen završují dokonalost tohoto krásného anime. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Čištění říčního ducha je založeno na Mijazakiho vlastní zkušenosti. Podílel se čištění řeky, u jejíhož koryta mimo jiné odstraňoval i jízdní kola. (Raztubyl)
  • Na začátku filmu jede Čihiro s rodiči autem - v jednu chvíli je za bočním oknem vidět reklama na gumárenskou japonskou firmu Bridgestone, která určitou dobu působila jako dodavatel pneumatik ve formuli 1. (Hromino)
  • Na ruční animaci se podílelo okolo 40 animátorů. (Witta)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama