Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 1

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 121)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Kdy si vy, přechytřelí mozkouni, konečně uvědomíte, že tohle není a ani nikdy neměl být Homér říznutý Euripidem se Sofoklovskými vlivy???!!! Já vím, kdyby měl Perseus komplikovaný, sexuálně - obsedantní vztah s matkou, jeho milá by umírala na rakovinu, bohové komunikovali ve filosofických jinotajích a celou dobu si ukazovali vyvinuté mnohoznačné symboly charakterizující palčivé otázky lidského bytí, kdyby to k tomu všemu celé bylo v daktylském hexametru a nejlépe v řečtině a kdyby hlavní hrdina v těch čtyřech existenciálních, černobílých hodinách stopáže jen sem tam zapíchl pár oblud, ovšem výhradně za účelem metaforického zdůraznění psychického rozpolcení vyrachtané baletky, to by tu bylo ale lepkavo a lezlo to v červených číslech ke stovce, co?? Tohle měl být nabušený, oddychový akčňák!! A-K-Č-Ň-Á-K, vy ufoni!!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tupá megalománia. Nabušená akcia od začiatku do konca. Najlepšie filmové monštrá za posledných pár rokov. Kvôli jednorozmernosti postáv načisto nevyužitý potenciál britskej hereckej elity. Celkovo ploché, ale vizuálne efektné a nabité mrštnou energiou. Toľkou energiou, až je divák "ohučaný", keď sa mu nedostáva oddychových pasáží, ktoré by ho oslovili emóciou či nedajbože nejakou myšlienkou. Pre cielovku ale výrazne uspokojujúcejšie než jednotka. Keby takto vyzerala tá, na dvojku príde do kín viacej ľudí. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já jsem se za ta léta poučila, že jakmile americká studia dělají na historickém filmu nebo na filmu, kdy se jeho základy opírají o historické prameny, vznikne z toho zrůdný paskvil. Hlavně do toho narvat hromadu akčních zápletek, stříknutých milostnými spletenci a aby to vydělalo co nejvíce miliónů. Málokdy jsem byla spokojena. Výjimky ale jsou. Když pominu to, že byl Zeus ve skutečnosti záludný, záletný, náladový a mstivý a tady ho vyobrazili jako obětavého charakteráka, tak se na to dívat docela dalo. Pokud nad tím nebudu příliš přemýšlet, tak Hněv Titánů je pro oko velice příjemná, akční záležitost. Jen si nesmíte připouštět, že se tohle podle pověstí nikdy nestalo. Hezky se ale kouká nejen na Sama a Rosamundu, ale i na Liama nebo Voldemorta. Každopádně, když se mezi sebou mydlí bohové, je rozumnější zůstat stranou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava nabušená akcí, krásnými efekty a především opět brilantními výkony Neesona a Fiennese (o Worthingtonovi a Rosamund Pike se raději nezmiňuji), ti to po herecké stránce opravdu zachraňovali. Scházela mi tam Gemma Arterton, ale co naplat. Jako oddychovka film splňuje svůj účel nadmíru dobře.(A když si vzpomenu na ten přítelův nadšený výraz po celou dobu, tak prostě nemohu dát míň.) ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Další z hollywoodskych megalománskych nezmyslov,bez ktorých by sa tento svet kľudne zaobišiel.Scenár je jedna veľká katastrofa a ten,kto ho písal,musel byť nadrbaný alebo zhulený.Perseus,ten veľký Človek a nekompromisný odporca Bohov a božej moci sa z ničoho nič preonačil a hrdinsky bojuje na strane tých,ktorými v jednotke tak pohŕdal,dokonca zabudol aj na to,že mu strýčenko Hádes vyvraždil celú adoptívnu rodinu.Z veľkého a hrdého vládcu všetkých Bohov je bezmocný a dementný dedko,ktorý sa trasie v milujúcom náručí svojho odrazu zázračne dobrého a rodinne založeného brata...Úžasné.Ten,kto dokáže ignorovať to množstvo trápnych,pre normálneho človeka nestráviteľných paradoxov,je buď príliš zhovievavý,alebo hlúpy.Mňa osobne dosť uráža,keď si niekto myslí,že ma môže oblbovať takýmito donebavolajúcimi hovadinami.Tiež nechápem,ako mohli takí vynikajúci herci,akými sú Liam Neeson a Ralph Fiennes (obaja sú v mojej top desiatke) pripustiť,aby sa ich mená spájali s niečim tak zúfalo stupídnym.Bombasticke vizuálne efekty(,zvlášť v druhej polovici),obstojná hudba a,chvalabohu,nie príliš dlhá minutáž.Tak nech si tieto tri slabé pozitíva rozdelia jedinú hviezdičku,ktorú som vo svojej nekonečnej zhovievavosti ochotná udeliť. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 83,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 302 milionů. (NIRO)
  • Tento film se původně měl jmenovat "Návrat Bohů" a pak "Pomsta Titánů". Stejný název nese i tower defense hra od studia Puppy Games. (Beckett51)
  • Navzdory skutečnosti, že o Titánech bylo v historii natočeno už několik filmů, až v tomto se objevuje jeden, který figuroval také v řeckých bájích, a to Kronos. (S.U.E.S.)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama