Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Keby sa tvorcovia venovali viac logike postáv, než aby boli primerane woke, tak by to mohol byť dobrý survival na štýl prvého votrelca. Dracula je síce až príliš hnusný na grófa, ktorý bez problémov zapadol medzi ľudí, ale ide aspoň z neho strach a nie je žiadny napomádovaný manekýn z MTV. Bolo odvážne spraviť hlavné postavy z ľudí, ktorí sa v knihe ani nevyskytujú, ale mám pocit, že v pripadnej dvojke by Van Helsing zmenil korene... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

The Last Voyage of the Demeter bol jeden z mojich najočakávanejších tohtoročných hororov. Režisér slušného The Troll Hunter, vďačný námet, aj slušný trailer. Bohužiaľ, nórsky režisér nakoniec nepriniesol do žánru žiaden nový vietor a prakticky natočil iba tuctovú hollywoodsku žánrovku. Demeter síce má fajn dobovú atmosféru, pútavé prostredie lode, aj pár slušných lakačiek (nie som síce ich fanúšikom, ale v tomto filme väčšina z nich aspoň funguje tak ako má), no všetko ostatné je iba obyčajná rutina. Ako tu v komentároch už niekto spomínal, ten film sa mohol vydať rôznymi cestami. Buď na štýl Votrelca budovať dusnú atmosféru stiesneného prostredia lode, kde pomaly mizne jeho posádka alebo v štýle 30 Days of Night sprostredkovať poriadnu adrenalínovú jazdu. Nakoniec však nerobí poriadne ani jedno, ani druhé, pretože postava titulného monštra (Drákulu) sa tu ukazuje až nezdravo často, navyše neraz v pomerne hnusných CGI záberoch, ktoré vôbec neladia s dobovým prostredím a film by vyzeral omnoho lepšie keby sa zameral na používanie iba praktických efektov a masiek; a neponúka ani tú adrenalínovú jazdu, keďže napätie ubíja pomerne prestrelená dĺžka, ktorá chce pár strán knihy natiahnuť na dvojhodinový film (zdraví, Hobbit), navyše s pomerne neuspokojivým záverom. Vo výsledku tak síce neškodná jednohubka, pri ktorej najviac zamrzí pomerne premrhaný potenciál a fakt, že z toho vznikol nakoniec iba takto absolútne obyčajný, neškodný horor. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Takhle zmařený potenciál. Ach. André Øvredal mě nadchnul svou Slečnou, která za mě patří k nejlepším hororům vůbec. Ale tohle se mu nějak rozpadlo pod rukama. Chápu záměr a asi chápu vizi, jak myslel, že to bude vypadat. Tísnivá atmosféra na moři v lodi obklopené mořem, navíc Dracula na palubě. Co by se mohlo pokazit? Scénář je ohavný a je to...hrozná nuda. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No nevím. Svoje fanoušky si tohle filmový zpracování určitě najde. Mě ale tahle vybíjená na lodi Demeter zase až tak nebrala. Jsem asi zastáncem staré školy. Klasika je prostě klasika. A pokud bych už měl volit nějaký to novější filmový zpracování Stokerovy knihy byl by to Dracula(1992). Zajímavej film na tohle téma je i Shadow of the Vampire(2000). To jsem ale trochu odbočil. Moc jsem si od The Last Voyage of the Demeter nesliboval takže ve výsledku nejsem ani tak zklamanej. Na filmu lze najít určitý pozitiva ale jako celek je to za mě spíš slabší průměr na kterej se sice podívat dalo,  podruhé ho už vidět ale znovu nepotřebuju. Slabší 3hvězdy. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Film s velkými ambicemi (Øvredal hlásil, že chtěl natočit nejděsivější film s Dráculou), který byl téměř potopen nudným scénářem. Horory nepotřebují nic chytrého a originálního. Ne. V tomto žánru se musí jet na poctivost a hravost. Øvredal zvládá hororovou stránku dobře. Atmosféru má film slušnou a u pár scén jsem byl v napětí. Jenže film divně skáče z hororových scén k těm odehrávající za denního světla a pokaždé mě tady film spíše nudil. Postavy nejsou vykresleny a krom hlavního hrdiny a minimálně dvou dalších postav (které taky za nic nestojí) film moc dobře nefunguje. Další výtka rozhodně spadá na stopáž. Opravdu to nemuselo trvat dvě hodiny. V jádru jde o nudný film, ale nakonec musím přihodit tu jednu hvězdu navíc. Technicky je to povedené, Drácula vypadá dobře, atmosféra vydařená (po hororové stránce film není vůbec špatný) a především největší klad spadá na soundtrack, který místama zněl správně epicky. A když jsem viděl závěrečný titulky a spatřil jsem jméno skladatele, tak jsem nebyl překvapený. Na večer jako jednohubka tenhle film neurazí. 5/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Najpredávanejší hororový scenárista Stephen King napriek počiatočnej skepse film pochválil. Film označil za dobre strávený čas s napätím a prirovnal ho k starším filmom: "Pripomenulo mi to najlepšie filmy od Hammer (Hammer Film Productions) zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov." (Arsenal83)
  • Při rozpočtu 45 milionů amerických dolarů se filmu podařilo z kin „vysosat“ pouze necelých 22 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Demeter má spojitosť s gréckou mytológiou. V starovekom gréckom náboženstve a mytológii je Demeter olympskou bohyňou úrody a poľnohospodárstva, ktorá riadi úrodu, obilie, jedlo a úrodnosť zeme. Hoci je väčšinou známa ako bohyňa obilia, vystupovala aj ako bohyňa zdravia, narodenia a manželstva a mala spojenie s podsvetím. (Arsenal83)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama