Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 1

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 085)

tombac 

všechny recenze uživatele

Na tyhle ostrozubé hnusáky nechodit s kolíkem, ale s pořádně nabroušenou sekerou, brokovnicí a traktorem. Sladeův upíří biják atmosférou osciluje někde mezi The Thing a výbornou Kingovou zasněženou povídkou ze Salemu. Úderností si nezadá s Úsvitem mrtvých od Snydera. Dovolil bych si tvrdit, že Sladeovi upíří parchanti převyšují jakoukoliv skvadru rychlých nemrtvých či nakažených, poněvadž jim ještě neshnil mozek a svůj chtíč kombinují se sadismem, což z nich dělá obzvláště krutého protivníka. Milovníka horrorů rejdění bledých a zakrvácených zrůd mezi dřevěnými domky v depresivně potemnělém a od okolní civilizace odříznutém městečku musí potěšit. Plusem budiž i sympaticky neočekávaný vývin závěrečné fáze. Pěkných 85% a doufám, že se Slade nadále bude držet horroru/thrilleru, jelikož tady se od něho ještě dají čekat velké věci. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec se z této zběsilé počítačové zábavy vyklubalo něco, na co se dalo v celku pěkně koukat. Jedeno klišé sice střídá druhé a od začátku se dalo vytušit jak to dopadne, navíc jsem neustál přemýšlel, jak ty parchanti vlastně fungují, prostě jakou mají fyziologii (profesionální deformace), tím jsem tam taky objevoval množství chyb, ale to je snad u tohoto typu filmu pochopitelné, ba i očekávatelné. Tyto filmy, kde základem je zběsilý střih a neustálé třesení až házení s kamerou opravdu moc nemusím, navíc když se to smíchá se spoustou, někdy až moc okatých, počítačových efektů. I proto to ze záčtku vypadalo na takové 2 hvězdy, ale díky zajímavému námětu a především houstnoucí atmosféře se odvážím přidat i tu třetí. 55% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhé a za niektoré úseky scenára by som okamžite staval k múru, ale tá ATMOSFÉRA, tie infarktové ľakačky a tie nekompromisné gore efekty (snežné rýpadlo a odtínanie hlavy sekerou nad drvičom jasne vedú) mne osobne stačia k pocitu, že som videl jeden z najlepších hororov za posledných 5 rokov. Fyzická intenzívnosť hodná Snyderovho Úsvitu mŕtvych. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Just because something stopped Bela Lugosi doesn't mean it can stop these things.“ aneb kašlete na česnekovou plantáž a zřiďte si domácí pěstírnu marihuany.. Má očekávání byla nekompromisně bodnuta dřeveným kůlem přímo do srdce. Logika zamrzlá v permafrostu, nepochopitelné skoky v ději, upíří kvičící jak prase, které vyvádí z chlívku k plnění tlačenky a jejich pobledlý guru plný hlubokých keců, ale plytkých činů. Řemeslně nadprůměrná gore jednohubka s anémií příběhu. Nemáte někdo číslo na zubaře Bena Fostera..? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moje pocity ze Sladeova pojetí velmi svérázně nakresleného a na mě osobně na pohled ne zrovna příjemně působícího comicsu jsou dost rozporuplné. To už tak ale se mnou bývá, když mi někdo naservíruje úvod, který svou atmosférou připomíná do vnitřností hluboko zaťaté spáry Carpenterovy Věci, pak to přiživí neskutečně makabrózním masakrem v měřítku při zachování takových podrobností nepříliš často vídaném a pak už to až do konce jen tak chladí něčím, co ze zásady nenazývám horrorem, neboť jediným klacíkem šťouchajícím do diváka je to, jak na pohled hnusní jsou zde přítomní vampejři (Podotýkám, že jsou naprosto úžasně nechutní;)). Ano, sem tam se sice objevil záběr či věta, která navodila na mé tváři uznalý úsměv, ale jinak jsem většinu času přemýšlel nad tím, proč ten, jenž stojí v čele svého lidu na počátku nového tažení proti našemu lidu, musí pořád vypouštět z huby takové nesmysly a proč se věci dějí tak podivuhodně jako se dějí. Mám radost z toho, že některé záběry vypadají jako oživlé stránky z té drsné knížečky, kterou si pamatuju z jednoho svého velmi oblíbeného hradeckého knihkupectví, ale některé věci naopak na plátně nefungují ani zdaleka tak jak si tvůrci zřejmě přáli. Jediné co zbývá říct je, že Melissa George je stále ta bad bitch pusinka jakou si pamatuju z Alias;) což sem sice vůbec nepatří, ale na druhou stranu je to pro mě argument hovořící ve prospěch jedné poměrně krátké polární noci. Nakonec tedy vyštrachám ze svého kapsáře 70% a budu čekat, jestli to příště třeba nebude lepší. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Upíři tentokrát vysáli z amerických diváků celkem 39,6 milionu dolarů. Celosvětové tržby pak byly 75,5 mil. (NIRO)
  • Tetování na pravé ruce upíří holčičky je logo německé industriální skupiny Einstürzende Neubauten. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama