Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké na hodnocení..Většina je slabá, několik jich je zajímavých a pár skoro až úžasných... Ve výsledku ale člověk na ty špatné velmi lehce zapomene a v hlavě mu zůstanou jen ty provokativní(někdy provokativní možná až moc okatě) a ty velmi povedené(originální, hravé, vtipné, technicky zvládnuté..).....Za mě nakonec takový ušmudlaný nadprůměr-i když je na pováženou kolik písmenek se točilo okolo záchodu. někde mezi 3 a 4 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Napokon som v tej kope sračiek našiel zopár poviedok, ktoré za niečo stáli, ale z celkového pohľadu to bolo proste strašné. Nebudem sa samozrejme vyjadrovať ku každej jednej, tak spoň ku tým najlepším: U mňa to jednoznačne vyhrala X Is for XXL od Xaviera Gensa - príbeh o moletke a jej urputnej snahe schudnúť. Odporné, krvavé, nechutné. Veľmi kvalitné boli taktiež (podľa poradia) L is for Libido (kúsok úchylnosti a porna nikdy nezaškodí, najmä keď to končí striekancami krvi), R Is for Removed (masakrík, ktorý pekne vystihuje Spasojevicovu tvorbu), Y Is for Youngbuck (trošku pedofilná podivnosť, ale s parádnym záverom), U Is for Unearthed (lov na nebezpečného "predátora" zaujímavo zachytený z jeho pohľadu), J is for Jidai-geki (asi najvtipnejšia poviedka, schuti som sa zasmial) a napokon D Is for Dogfight (zaujímavý nápad súboja boxer verzus pes, zručne nakrútené). No a samozrejme nesmiem zabudnúť na zábavný animák T Is for Toilet, ktorý už väčšina fanúšikov pozná. To je asi tak všetko, ostatné minipríbehy nestoja veľmi za povšimnutie. Hypoteticky si ešte zopár divákov môže zgustnúť na Nishimurovom Z is for Zetsumetsu, teda najmä tí, ktorí obľubujú ázijské splatterové šialenstvá. Sklamal Bogliano, sklamal Ti West (síce veľmi neobľubujem jeho tvorbu, ale toto "M Is for Miscarriage" snáď ani nemohol myslieť vážne), sklamal ma aj Wingard. Suma sumárum: Bieda, bieda. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprostý unikát v oblasti hororu. Přes dva tucty choromyslných režisérů se setkaly, aby si každý zvlášť natočil kratičkou epizodu stylem sobě vlastním. A tak tu máme povídky plné bizarních výjevů, úchylných nápadů, roztodivného násilí a hlavně totálně černého humoru. Kromě fatálních brutalit typu XXL, Youngbuck a Libido a dvou animovaných srandiček bych ještě zmínil vizuálem nadupané segmenty Dogfight a Orgasm (ten je navíc od tvůrců parádní artovky Amer). Několik povídek bylo vyloženě sračkoidních (tady zklamali hlavně West, Traucki a Wingard) , ale to nic nemění na tom, že v téhle společnosti mi bylo zatraceně dobře. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina dost slabá, ale pak to nabralo obrátky ... slušně perverzní, "politicky nekorektní", brutální, cynický ... tlustá ženská předělávající se na modelku masakr. A poslední "Zenzetsu" japonská šílenost taky skvělá .. bylo toho tam dost dobrýho. Nejlepší jasně L - LIBIDO, ( to je paráda z chlapskýho pohledu ... :D ). Ale ta dvojka je promakanější no ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání si myslím že se film vyplatil. Na druhou stranu tohle není film pro každého, ty příběhy jsou krátké takže vlastně se jen a jen čeká jak kdo umře. Pár příběhů je naprosto parádní jako například Dogfight který byl fakt geniální nebo Hardcastlův Toilet je parádní věcička. Některé povídky byly spíše špatné jako WTF nebo Zetsumetsu. No a pak tu jsou vyloženě špatné Removed. Ale i přes některé slabé povídky dávám 4* bavil jsem se dost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama