Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (913)

Kass 

všechny recenze uživatele

"That which does not kill us makes us stronger" Příběh samotný má své rezervy, ale těžko v tomhle směru očekávat a požadovat od barbarské legendy nějakou význačnou sofistikovanost. Rovněž herecké výkony, snad s vyjímkou J. E. Jonese v roli Thulsa Doom, ani zdaleka neaspirují na pozlacené sošky. Tady si ale nelze nevšimnout, jak jsou zde veškeré dialogy často zredukovány na nejnižší únosnou míru, aby vyznělo to, o co šlo tvůrcům zjevně především - o scény, kdy se film zcela poddává své atmosféře, a pod taktovkou impozantní hudby s lehkostí atakuje to nejlepší co kdy ve filmovém fantasy žánru vzniklo. S lehkostí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nuže, od "toho" slavného Barbara Conana jsem čekala mnohem větší nářez. Myslela jsem, že by to mohl být jeden z těch Arnieho "retro" kultovních, akcí i hláškami napěchovaných filmů. Prozření však bylo nečekané:) Již od úvodu, když jsem viděla Arnieho, s tím jeho, křečovitým a "hraným" ultra drsným výrazem, nabyla jsem dojmu, že Barbar bude poněkud jiný, než jsem čekala. Arnold je zde hodně amatérský, ten svůj "kamenný" výraz zde ještě nemá tolik propracovaný a přirozený. Stejně jako totálně béčkovitý scénář, i celkové zpracování. Všechno to na mě působilo lacině a naivně. A závěr to dorazil. "Můj synu..." :) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné dobrodružné fantasy. Vynikajúci film, ktorý vás už od prvých sekúnd chytí skvelým prologom (v angličtine ho ovládam naspamäť, veľmi sa mi to páči). Celá úvodná scéna výroby meča s bombastickou hudbou nemá chybu a hneď ďalšia premakaná scéna prepadu osady. Neviem, neviem, či sa R.Scott neinšpiroval pri Gladiátorovi (jazda na koňoch lesom a poletujúci sneh). Film, ktorý urobil z Arnolda hviezdu svetového formátu. Film ma fantastickú magickú atmosféru a veľkú zásluhu na to má asi najkvalitnejší soundtrack všetkých čias (Moricone, prepáč), ktorý skvelo poháňa celý film. Pamätám si keď som bol na to v kine, bolo totálne vypredané a lístky som dostal iba do prvej rady. Sedel som ako prikovaný. Úplne som sa do Arnolda zbláznil. Niežeby som jeho iné filmy nevidel skôr. Každý si určite pamätá dobu VHS a podivných kópií (mám to nahraté od kamaráta a ten od ďalšieho kamaráta...), kde ste mali niekedy problém rozoznať hercov. Toto bol ale prvý film s Arnoldom, ktorý som si vychutnal s kvalitným zvukom, obrazom a titulkami. Arnold nikdy nebol kvalitný herec, ale mal fantastické šťastie na kvalitných režisérov (Cameron, Millius, McTiernan, Verhoeven), ktorý vedeli ako ho viesť. Výborná dobrodružná jazda.90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní zástupce žánru Sword & Sorcery jemně šmrncnutý subžánrem Sword & Steroids aneb démonický herpetolog James Earl Jones ztrácí hlavu pro jednoho anaboliky vyhnaného barbara z posilovny, …pardon Cimmerie. Mimochodem, Conana měl původně hrát Laurence Olivier, ale kvůli chybějícím dvěma centimetrům na objemu hrudníku při castingu neuspěl.. Jak to říkal ten Nietzsche? Co tě nezabije, to tě posílí? Před léty jsem byl směrem k Miliusovu filmu plný obdivu, nyní však bohužel sklesle uznávám, že ve srovnání s ne tak vousatými fantasy, kde dobývá a vládne HerKulles Sorbo, ten kvalitativní rozdíl není zas až tak propastný a jdu se šmahem ve svém zklamání připoutat ke Stromu žalu. Poledouris, nepoledouris.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film se mohl udělat tak o půl hodiny kratší a některé scény by nebyly tak zdlouhavé. Souboje mohly být propracovanější, hlavně ten souboj s hadem. Ten se dal udělat o hodně lépe. Conan se nakonec dočkal své pomsty a mě utvrdil v to, že na svou dobu byl film na vysoké úrovni, což tomu také hodně napomohla skvělá hudba. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (90)

  • V krvavých scénách měli herci na tělech připevněné pětilitrové vaky s falešnou krví –⁠ tedy s takovým množstvím, kolik je krve v celém těle. (-bad-mad-wolf-)
  • Když Conan na konci scény pronásledování padá do nitra atlantské hrobky, nejde o kaskadéra ani o speciální efekt – to skutečně a jednoduše Arnold Schwarzenegger padá po schodech. Když si pak Arnie po natočení pádu logicky stěžoval, že mu teče krev, Milius mu lakonicky odpověděl, že „bolest je jen dočasná, ale film je navěky!“ (pornogrind)
  • Meče so širokou čepeľou boli podľa kresieb Rona Cobba ukované na objednávku a mali vyrytý nápis vo vymyslenom jazyku. Dali vyrobiť štyri meče, pričom každý z nich stál 10 000 amerických dolárov. John Milius trval na tom, aby sa neleskli a vyzerali ako použité. (gogo76)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama