Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

kobejn 

všechny recenze uživatele

well, jak to hodnotit? Tehdejšíma očima nebo dnešníma? Jsou to stále ještě jedny a ty samé oči nebo už ne? No řekněme, že nejhodnotnější na tomto dílku je, z dnešního pohledu, kamera Nestora Almendrose a (téměř) vše, co jí zachytil. I když pro vychutnání jeho umění doporučuji spíše Nebeské dny. I ústřední pár je dosti nesourodý. Pánům (i když jak kterým a nepochybně i mnoha slečnám) se můžou líbit ještě ne zcela dovyvinuté půvaby BS, ale zajímalo by mě kolika slečnám se mohl líbit CHA, jenže tehdy bylo ještě dnešním Leům a Colinům příliš málo, na to, aby se mohli povalovat na laguně s Brooke. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

Reklama

vydumnica

všechny recenze uživatele

Na Modrú lagúnu som skoro zabudla, až teraz som si všimla, že som tento film ešte nehodnotila! A vlastne, ani si ho hodnotiť netrúfam, keďže som ho už celé roky nevidela!!! Ale kedysi som ho pozerala často, mali sme ho doma na videokazete :-) a rada som ho pozerala, videla som ho možno aj 10x!!! Páčil sa mi ten krásny ostrov, ak sa nemýlim, nakrúcali to na Fidži :-). Obdivovala som Brooke Shields, vtedy patrila medzi moje najobľúbenejšie herečky, videla sa mi veľmi krásna :-). Možno raz keď už budem na dôchodku a budem mať viac času na filmy, popozerám si ho ešte raz a následne aj ohodnotím. A ešte si pamätám, že ten druhý diel s M. Jovovich sa mi nepáčil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení z 16.2.2009: OK nostalgické hodnocení, objektivně to na to není, ale já ten film mám prostě rád od dětství, je to romantika s krásnými obrázky a dokonce jsem na to sbalil kdysi jednu holku, stačilo říct, že se mi to líbí :-) EDIT 2024: Modrou lagunu jsem naposledy viděl opravdu někde v dětství a čekal jsem, že si nad tím cynicky odplivnu, přece jen robinzonády ani romantika mě už moc neříkají. A ono prostě ne, on je to i po letech pěkný film. Příjemná hudba, krásná kamera zabírající úchvatnou přírodu, krásní herci. Samozřejmě je to naivní, ale v tom je to kouzlo. Dvojice trosečníků jsou naivní malé děti, navíc někde z 19. století, takže o světě moc neví, pletou si Boha s kamennou modlou, nechápou zlo, smrt, natož sex či mateřství. Příběh dvojici protáhne dětstvím, pubertou plnou hádek, objevováním sexu až po dospělost s rozdělením rolí a péčí o dítě. Jen si neumím představit ten návrat do tehdejší prudérní civilizace. Koukat se na křivky 14leté Shieldsové je trochu creepy a dnešní strážci morálky by šíleli, ale klobouk dolů jak všechny ty erotické a později mateřské scény zahrála; pro mě neznámý Atkins taky příliš nezaostává. Za mě i po letech solidní 4* a dobrodružný film roku 1980. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ak ste tento film nevideli v dobe ked vznikol a bol z neho pomerne veľký boom, dneska sa určite neunúvajte po ňom siahnuť. Rozhodne nie vtedy keď je po ruke akýkoľvek iný. A ak nie je radšej čítať knihu. Pozerať to v dnešnej dobe je obrovská strata času. Ja som mal to " štěstí " vidiet ho asi 10 rokov dozadu a aj vtedy uz to bola veľká kravovina. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve všech scénách obsahujících nahotu hrála místo Brooke Shields dablérka. V ostatních scénách měla Brooke přilepené vlasy k hrudníku, aby nebylo nic vidět. (HappySmile)
  • Christopher Atkins Bomann (Richard) bol vybraný do filmu na kástingu z dvetisíc adeptov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama