Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem kdysi napsat, jak je tento seriál příšerný, ale poté, co jsem viděl začátek 8. řady Walking Dead (a těch srovnání by mohlo být klidně i víc), tak jsem musel změnit názor. The 100 sice chvílemi je příšerný seriál, plný kýčovitých momentů a učebnicových dějových zvratů, vše v mezích YA žánru, najdou se ale i chvíle, kdy skvěle konkuruje Game of Thrones nebo Walking Dead v jejich nejlepších letech. Navíc jelikož to bylo šílené a hloupé už od začátku, tak nemusím nostalgicky vzpomínat, jak seriál byl kdysi dobrý, jako tomu je pro mě u Walking Dead a křivka oblíbenosti může vesele cestovat nahoru, protože dolů už není kam. Chtěl bych mít jejich kouzelné samoléčivé/rychloléčivé schopnosti. Chtěl bych mít jejich trvanlivé zbraně a jejich neomezený počet. Chtěl bych mít taky stealth matky Octavie, hlavně kvůli tomu jak své těhotenství utajila na Arše. Je to past. Ze začátku jsem byl u obrazovky, protože jsem chtěl vidět, jak moc to bude absurdní (a částečně taky proto, že jsem chtěl vidět zmutovanou planetu Zemi, protože mám v oblibě Černobyl, S.T.A.L.K.E.Ra, opuštěné, zarostlé civilizace, atp.). Pozdější díly jsem sice taky sledoval jen abych viděl, jestli to dokáže být ještě absurdnější (dokáže, stačí se podívat na tohle video [Basically, Finn; Spoilery na S02E04-S02E08]), ale po konci druhé série jsem však musel přidat jednu hvězdičku na celkové tři. Vzhledem ke kolísavé kvalitě a uspěchané závěrečné sérii už to na tomto čísle zůstane. Hloupé, ale velký potenciál pro guilty pleasure? Ha! Už vím, kde jsem tento recept viděl předtím. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to celkem nevinně, ale stejně jsem do toho spadl jako vždy. Neskutečně grandiozní start, díky kterému jsem si vybudoval novou závislost. Po pár dnech bez civilizace a sfouknutí obou sérii najednou s navazující rozjetou třetí, jsem postupně našel fakt klenot. Tenhle seriál prostě funguje fakt skvěle a daří se mu být díl od dílu kvalitnější, což se dneska jen tak nevidí. Ačkoliv jsem měl místama pocit, že koukám na Lost 2.0, tak to byl vážně jenom pocit. Postavy zde působí uvěřitelně , jejich vývoj je jako na houpačce a je brilantně vykreslen a potom divákovi podán jak na stříbrném podnose. Děj udržuje stálé napětí a má pořád co nového nabídnout, včetně nečekaných zvratů. O tomhle by mělo být mnohem víc slyšet, jelikož si to zaslouží fakt pořádný ohlas ze všech stran! The 100 je prostě neskutečná pecka! Snad to taková pecka bude i nadále, jelikož čtvrtá série malinko lapala po dechu. Your fight is over ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenazval bych to přímo alergií. Na CW mě ale přesto cosi permanentně odpuzuje. Takže i když si to chci jak se patří užít, stejně mi na pilotu vadí ty směšný teen dialogy, urážející herecké výkony a častokrát nechtěně zabitá atmoška... Má to svý nadupaný momenty a uteče to jedna báseň, zápory ale zatím převládají. Jestli si to další týden zapnu, tak jenom kvůli tý uhrančivý brunetce. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně. Ovšem potom kvalita začala ani ne tak klesat jako spíš zůstala na stejné úrovni. U jiného seriálu by to bylo dobré znamení, ale u The 100 jsem měl pocit, že se nic nemění (k lepšímu). Nepřekonatelné pro mě bohužel je i hlavní hrdinka, která mi není ani trochu sympatická a s tím padá celý seriál. Druhé mínus krom nesympatické hrdinky jsou také momenty, kdy se lidé v seriálu chovají naprosto nepochopitelně (ale to spíš dávám za vinu autorce knihy). Tak či onak... původně jsem seriálu dal čtyři hvězdičky, ale jednu jsem odebrat musel. Jde o podařený ale průměrný seriál. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Opět seriál který má super start a funguje úplně skvěle na začátku. Hezky se rozvíjejí vztahy mezi postavami. Všechno je docela přirozené a dává smysl. Postupem dílů však kvalita začne prudce klesat. První série byla opravdu dobrá jenomže ten zbytek... Přiznám se, že jsem seriál nedokoukal. Takže třeba to další série zachrání. Já se k tomu už asi ale nevrátím. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Během pikniku hraje „Darkness“ od Pinegrove. (Duoscop)
  • Stanice Archa (The Ark) je složená z 12 jednotek původně patřící těmto státům: Austrálie, Kanada, Francie, Japonsko, Velká Británie, Uganda, Brazílie, Čína, Indie, Rusko, USA a Venezuela. (Qeo)
  • Když obědvá Gabriel (Chuku Modu) s Pastýřem, tak věci na stole mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama