Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková splatterová záležitost, na které se maskéři vyřádili dosytosti, no i přes to, že film obsahuje několik opravdu kvalitních, hnusících se scén, nemůžu dát lepší než průměrné hodnocení. To jest díky hned několika faktorům, kterými jsou nezajímavý děj, v pár případech močopudné gore efetky a otřesná 80's disko hudba. Hororovému fanouškovi by tohle utéct nemělo, ale pro vybíravce tohle není. 65% ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Logikou děje či psychologií postav se Fulci v L'aldile zrovna nezabýval, místo toho už od začátku sevíruje ďábelsky hrůznou atmosféru tvořenou zejména nejistotou, co je realita a co pouhá halucinace hlavní postavy a neskutečně sugestivními scénami, při kterých se mi chtělo odvrátit hlavu od obrazovky a schovat se pod peřinu. Geniální horor. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulciho číre nejasné zombie zlo priamo zo samotného pekla, o ktorom nikto nič poriadne nevie. Starý schátralý hotel desivej minulosti sa po rokoch dostáva dedičským konaním ku Lize, hodlajúcej starý dom uviesť do uchádzajúceho a prosperujúceho stavu. Netuší však, že okrem výberu novej fasády si hotel vyžaduje aj zatvorenie samotnej brány pekla. "A budeš stáť tvárou v tvár moru temnoty a všetko čo tam je, ti bude odhalené." ### Fulciho “L'aldilà“, vo Veľkej Británii známa pod názvom “The Beyond“, sa v novembri 1983 dostala v U.K. po tunajšom kino vydaní z roku 1981 a následnom prepustení filmu na VHS nosiče z marca 1982 zásluhou distribučného štúdia “Vampix“, na zoznam tzv. “Video nasties“. Jednalo sa navyše o Cut verziu skrátenú o 1 minútu a 39 sekúnd, ktorú cenzori aj napriek strihom nepustili do voľnej distribúcie po tom, ako film umiestili na zoznam. Ban sa uviedol do platnosti. Tento stav trval až do apríla 1985, kedy sa Cut vydanie od “Vampix-u“ od banu oslobodilo – t.j. horor Lucia Fulciho “The Beyond“ bol vyradený zo zoznamu. O opätovný re-release sa v roku 1987 zaslúžilo štúdio “Elephant Video“ a v roku 1992 spoločnosť “Vipco“. Obe vydania sú totožné s Cut verziou bežiacou v roku 1981 v kinách, či s VHS verziou od “Vampix-u“. Na vydanie Uncut verzie vo Veľkej Británii sa čakalo až do roku 2002, kedy vychádza “The Beyond“ na nosiči DVD pod označením Rated:18. Američania si na rozdiel od Británie Uncut verziu mohli vychutnávať už od roku 1998 a to prostredníctvom distribučnej spoločnosti “Rolling Thunder Pictures“ sformovanej Quentinom Tarantinom v roku 1995. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fulciho vrcholný eye-gore fest. Film je akoby rozdelený na dve polovice - prvá je skôr taká duchárčina spojená so satanistickými horormi a tá druhá je klasický zombie-survival (spojené sú bez nejaká výraznejšieho zmyslu, ale to pri Fulcim vôbec nevadí, v tomto prípade je to skôr plus). Spolu ako celok prichádzajú do úchvatného vizuálneho finále, po ktorom som nemal žiadne pochybnosti, že tento film si zaslúži 5*. Každopádne, hluché a sem-tam nudné miesta tam sú, no celkový dojem je príliš pôsobivý (a to aj napriek pretečenému času). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fulciho goreparáda postrádá chytlavější děj, máme peklo pod barákem, jedna dvě zombie jde, kdo na ni koukne, tomu oko bouchne a triková stránka mi připomněla obsah svačinového balíčku účetního Fantozziho s plastovým nožíkem, vidličkou a kuřecím křidélkem, taky plastikovým, naštěstí však nechybělo jablko s pravým červem v podobě různě masakrovaných lidských očí a tak bylo mé zdravé, byť lehce úchylné, oko přece jen potěšeno. Poněkud hůř už jsem pobral předkládanou skutečnost, že v tísni se z duševně zdravého člověka vyvine mentálně retardovaný, jak jinak si vysvětlit jednání dr. McCabe (David Warbeck), který se ve finálním střetu s pomalu se šourajícími LIVINGDEADY ( podobnost s uživateli ČSFD není čistě náhodná, vyplývá ze srovnatelného procentuálního objemu funkční mozkové kapacity) po několika úspěšných zásazích do hlavy a následnému skonu "bratra své žádoucí sestry", čti oživlé mrtvoly, neustále z bezprostřední blízkosti zkouší znovu a znovu střílet do dalších plížících se bezduchých těl HORROROVÝCH MANIAKŮ, a to tu do ruky, tu do hrudi....ale i tohle u mě Fulcimu projde, takovou atmosféru zla, která s bubláním zahnívající vody prosákla do The Beyond, umí jen on a já se opět nechal pohltit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Zombie řádění bylo doděláno až na žádost německých distributorů, protože v Německu filmoví divací po zombie hororech šíleli. (Chatterer)
  • Film je zakázán v Norsku. (gjjm)
  • Fulciho L'aldilà, vo Veľkej Británii známa pod názvom The Beyond, sa v novembri 1983, po premietaní v anglických kinách (1981) a následnom uvedení filmu na VHS nosiče (1982), zásluhou distribučného štúdia Vampix dostala na zoznam tzv. “Video nasties“ - t.j. zoznam zakázaných filmov. (Kusko.t2)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama