Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

kiddo 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Čím dál míň chápu, jak může Vorel tu svou absurdní snůšku hovadin, která jako by vypadla z nasrané diskuze na Novinkách, považovat za přesné ztvárnění reality. Proto v duchu svého oblíbeného hesla „na každou svini se vaří voda“ mentálně režíruju alternativní verzi, v níž na Krause vlítne finančák, Josefková skončí jako vyžilá heráčnická kurva, Jůnior kvůli vlastní debilitě přijde o životní šanci a konečně pochopí koncept osobního vlastnictví, když mu brácha potaguje fasádu, a nakonec Mádl bude ohlášen jako protagonista dalšího dílu s názvem Pracák. Vida, stačí trocha závěrečného profackování a najednou to není ozajstná chujovina. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že tomu na férovku napařím odpad, protože mě nehorázně sralo jak někteří herci přehrávají. Dle mého názoru, Tomáš Vorel ml. neumí vůbec hrát a Eva Josefíková se do své role vůbec neuměla vžít. Příběh mi vlastně skoro nic nedal, půl hodiny jsem čekal, kdy se z toho něco vyvrbí a to nemluvim o tom jak dlouho jsem čekal, než to bude ke shlédnutí. Jezdící kamera mě lezla na nervy a hudba taky nic moc, snad jen ten V518 stál za to. Nakonec mě to ale celkem do děje vtáhlo a našel jsem nakonec nějaká pozitiva. Hlavně Jiří Mádl bez kterého bych ten film snad ani neměl sílu dokoukat. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoli nápaditosti, gradace, ale hlavně BEZ DĚJOVÉ LINKY. Scénář je prostě zoufalý a celé je to o ničem. Film najednou skončil a já vůbec nevěděl, co chtěl říct. Navíc ani se vtipem to není žádná sláva a jedná se čistě jen o (pod)průměrnou zábavu, kde si z celého snímku (na rozdíl od Gymplu) vybavím pouze jednu scénu (Kraus/Chýlková hádka :)), což je sakra málo. Herecké výkony celkem fajn, ale jako celek to opravdu nestojí za moc. Sotva 50%. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde debil, pozér a trapák do baru a barman povídá: "Tak co si dáš, Ištváne?". No, tak jsme se zasmáli, vtip sice na hovno, zato pořád úsměvnější, než cokoliv z této tragikomické frašky. Spíš teda tragické, než komické. Nedovedu si představit souvislostí neznalého diváka, jenž dle neadekvátní anotace šel na údajnou komedii a nakonec se mu v kině dostalo pekelné substance nejvražednější nudy a trapnosti level Tak jde čas z edice Babovřesky. Člověk musel být zmaten jak gynekolog malé mořské víly a tu piču nakonec udělat sám ze sebe, aby se aspoň trošku pobavil. Nerad bych se však dotkl sněhobílých citů diváků, kterým se to líbilo, proto dodávám slovy klasika: "Peace, zmrdi!". ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Analýza kurvizmu. Sonda debilizmu. Dokumentácia sebadeštruktizmu. Hodnoty zostali, hrdinovia tiež. Veci majú tendenciu sa neustále opakovať. Na hodnotách táto spoločnosť nestojí. Stojí na na zlomyseľnosti a podvádzaní. Ale aj napriek tomu sa darí Vorelovi nachádzať emócie a pravdu, kde by ju málokto čakal. Nie je to film o nihilistoch ani o pózeroch. Je to tak trocha zo života a pritom si to udržiava nadhľad a miestami si aj priznáva seba, ako určitý druh filmovej výpovede. Funguje to. Dobre sa na to pozerá. Josefíková mi do úlohy perfektne sadla. Vorela ml. mám stále radšej a Mádl funguje ako kopec krát pred tým. Funkčné, zábavné a určite sa to radí medzi generačné výpovede, ktoré o pár rokov budú pripomínať ako súčasnosť a jej systém fungoval. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhalo v pronajaté vile v Čerčanech a v době povodní na Novotného lávce. Filmovalo se také na Vysoké škole ekonomické v Praze, především v tzv. "Rajské budově". (Terva)

Reklama

Reklama