Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná policistka Kiera Cameron se z roku 2077 dostane nedopatřením do roku 2012. Technologicky nadupaná kombinéza funguje jen napůl, ale naštěstí má v hlavičce chip, díky němuž se spojí s jedním nehezkým teenagerem, který čirou náhodou má ve fotrově stodole malé NASA. Tolik k všem sci-fi nápadům. Jakmile se Cameron spojí s policií, dostáváme komorní příběh, který jakoby škrábal pot ze zad tvůrcům Life on Mars jen o čtyřicet let později, tedy dnes. Cameron je sice docela sympatická lovkyně perel, ale (zdá se to asi jenom mně) ona se snad každou chvíli asi rozbrečí(!) No, já nevím. Radši jsem v euforickém hodnocení zdrženlivější. Lepší dvě. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

První série byla očividně jen rozjezdem, který zvolna připracoval terén pro to, co přinese řada druhá. Ta je sice místy zbytečně překombinovaná a vyžaduje to, aby si divák pamatoval spoustu detailů, jinak se v příběhu rychle ztratí, ale jinak jde o zajímavě prezentovanou sci-fi podívanou plnou filozoficky laděných otázek, zajímavých zvratů, ale také velmi slušných akční momentů a lacině nepůsobících triků. Velmi příjemné překvapení. ()

Reklama

Druby 

všechny recenze uživatele

Ideální letní seriál, pro milovníky syfy navíc nutnost! Uvidíme, jak se první sezóna rozjede - první díly však vypadají velmi nadějně..zatím 80 % ---------- 4 díly za mnou a to týdenní čekání je otřes. "Flashbacky" do budoucnosti dokonale zpestřují honičku "na pozadí". Pro velké rýpaly by se dalo namítnout, že jednotlivé díly na sebe bezprostředně nenavazují, ale to dost možná ani nemusí být na škodu. 90 % ---------- Pilot měl navíc v Kanadě na Showcase rekordní sledovanost, tak doufám, že to po první sérii nepotopí. [stejně jako seriály Flashforward / Caprica] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné sci-fi seriálové překvapení letošního roku. Sexy policistka v upnuté kombinéze v hlavní roli jistě potěší všechny nerdy, ale seriál dokáže nabídnout mnohem víc. Především se snaží všechno divákovi vysvětlit, často pomocí střípků z budoucnosti a drží ho v nevědomosti maximálně do konce jednoho dílu. Navíc námět je hodně aktuální, ať už samotný terorismus nebo korporace, které si myslí, že jsou nad zákonem. Ve finále první řady scénáristům snaha o velkolepý závěr trochu sklouzla k Abramsovské přeplácanosti, přesto doufám, že scénáristé se nakonec dokáží udržet v rozumných mezích v další sérii (kterou snad brzo televize potvrdí). ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)

Reklama

Reklama