foto

Rachel Nichols

  • nar. 8.1.1980 (37 let)
    Augusta, Maine, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tahle sympatická, 178 cm vysoká blondýnka se narodila v Augustě, ve státě Maine 8. ledna roku 1980. Po studiích v Cony High School a ve Francii navštěvovala univerzitu Columbia v New Yorku, kde se sice věnovala studiu psychologie, ale přitom si už vyzkoušela první herecké krůčky při vystoupení ve školním divadle. Jak napovídá její vzhled, ani jí se nevyhnula v době dospívání kariéra modelky – stala se tváří prestižních značek jako jsou Abercrombie & Fitch nebo Guess. Čím dál tím více nabitý rozvrh jí ovšem připomínal potřebu rozhodnout se, kam její život bude směřovat dál; rozhodla se opustit svět modelingu a vrhnout se do nevyzpytatelného světa filmu.

V začátcích, tak jako většina začínajících herců a hereček, se objevovala v různých televizních show a nekonečných seriálech (její vůbec první malá role byla v roce 2002 v jedné epizodě populárního seriálu SEX AND THE CITY). Ve filmu se pak zjevila v nepříliš úspěšném pokračování filmu DUMB AND DUMBERER; WHEN HERRY MET LOYD, kde si zahrála reportérku ve školních novinách. Film sice propadl, ale Rachel na sebe upoutala pozornost, která jí přinesla role ve dvou hororech: THE AMITYVILLE HORROR a THE WOODS.

Poté jsme ji mohli vídat poměrně dlouhou dobu v seriálu ALIAS, kde se objevovala po dvě série až do května 2006, kdy obrátila svou pozornost opět k filmu. Zahrála si po boku Joshe Hartnetta a Samuela L. Jacksona ve filmu RESURRECTING THE CHAMP, který vypráví o sportovním novináři a tajemném bezdomovci, který o sobě tvrdí, že je bývalá boxerská legenda – ne vše je ale tak jak se zdá.

Ve filmu P2 se Rachel vrací k hororovému žánru, který jí je zatím jak se zdá souzen. Dostala zde svou první velkou hlavní roli a konečně ukázala co v této herečce vlastně je. Děj filmu je velmi jednoduchý - Rachel zde hraje velmi atraktivní byznysmenku, která si v pozdním vánočním čase zahrála ledově mrazivou hru na kočku a na myš s psychicky narušeným hlídačem podzemního parkoviště (zahrál si ho Wes Bentley známý hlavně z filmu American Beauty) v jednom americkém mrakodrapu. Ačkoliv film neoplývá žádnými překvapivými či novátorskými prvky v hororovém žánru (i “lekaček”je zde poměrně málo), především výkon Rachel Nichols ho vytáhl do solidně gradované podívané.

Zatím poslední zprávy hovoří o tom, že by si Rachel měla zahrát v novém STAR TREKU od J.J.Abramse a rovněž by se měla objevit v úloze Shany “Scarlett” O´Hary ve filmové adaptaci G.I.JOE. Každopádně pevně věřím, že Rachel Nichols na svou osudovou roli stále čeká. Ve volném čase se Rachel ráda věnuje všem vodním sportům, obzvlášť pak zbožňuje potápění a windsurfing.

Radim "BaronX" Ryska

Herecká filmografie

Filmy

2017 After Party
2016 Inside
Pandemie
2014 Tokarev
2013 McCanick: Útěk před minulostí
Raze
2012 Vražedná hra
2011 Barbar Conan
Pták z nebes
2010 Meskada
Ollie Klublershturf vs. the Nazis
2009 Dům v temnotách
G. I. Joe
Star Trek
U.S. Attorney (TV film)
2008 Sesterstvo putovních kalhot 2
2007 P2
Reportér v ringu
Soukromá válka pana Wilsona
Them (TV film)
2006 Lesy
2005 Jeden navíc
Mr. Dramatic
3:15 zemřeš
2004 Debating Robert Lee
2003 Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
2000 Podzim v New Yorku

TV seriály

2015 Continuum (TV seriál)
Final Hour (S04E06)
The Desperate Hours (S04E05)
Zero Hour (S04E04)
další epizody (6)
2014 Continuum (TV seriál)
Last Minute (S03E13)
The Dying Minutes (S03E12)
3 Minutes to Midnight (S03E11)
další epizody (13)
Rush (TV seriál)
2013 Continuum (TV seriál)
Second Time (S02E13)
Second Last (S02E12)
Second Guess (S02E11)
další epizody (13)
2012 Continuum (TV seriál)
End Times (S01E10)
Family Time (S01E09)
Playtime (S01E08)
další epizody (10)
Chicago Fire (TV seriál)
2005 Inside, The (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
2003 Line of Fire (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)

Dokumentární

2005 Source of Evil, The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace