Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 2

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (258)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste pozváni na takovou menší sešlost. Společně s Vámi tam dorazí i lidé, které jste velmi dlouho neviděli. Postupem času začnou na povrch vyplouvat skrytí vnitřní démoni, kteří náhle dokonale dotvoří atmosféru neutuchající paronie a všeobecné nedůvěry. Přesně na těchto principech stojí snímek The Invitation, který je bravurně vypointován, přičemž, stejně jako loňský snímek The Gift, nás do poslední tíživé minuty nechává v patřičném napětí. Tento psychologicky laděný snímek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

The Invitation je psychologickým thrillerem, s hororem nemá nic společnýho. Ve většině stopáže se dokonce jedná o pomalý talky film, ve kterým se po dlouhé době sejde parta starých známých, což se děje díky pozvání jednoho z nich bez konkrétních důvodů. Poté, co Karyn Kusama řádně zahustí atmosféru tohoto malého reunionu seznámením se s minulostí postav a jejich vztahů, k čemuž mu slouží na první pohled možná zmatečné flashbacky, se začne celý děj potácet na hranici totální nejistoty některých postav samých se sebou, přičemž největší otázkou zůstává zištnost/nezištnost celého setkání. Víc spoilerovat nebudu, to nechám jiným expertům tady, kteří tím samozřejmě posílají celý zážitek z filmu do kytek. Gratuluju! Zatim jeden z nejlepších hutných zážitku letos. 90% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl zdejší děj snímku a viděl veskrze vysoké hodnocení mých oblíbených uživatelů, očekával jsem poměrně hodně, tedy parádní hororově laděnou podívanou. Velká část filmu však pro mě představovala (i přes počáteční povedeně vykreslenou atmosféru) spíše nudnou záležitost. Závěr má sice správné napětí i brutalitu, avšak to již nenapraví znuděnost z předchozích desítek minut. Co ovšem oceňuji a svádí mě k třetí hvězdičce, je snaha o zabřednutí do psychologického žánru a úplně poslední záběr evokující velkou dávku tajemna a nejistoty. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky hutná a napínavá psychologická hra s divákem, který od začátku tuší nějaký zádrhel, ale tvůrci mu každých pár minut vnucují jiný názor. Tyhle filmy obecně mají plusové body za neustálé napětí a touhu zjistit rozuzlení příběhu a tenhle typ se mi většinou dost líbí. Má to do poloviny hodně pomalé tempo, které ale nahrává žánru a pomáhá filmu v budování základu, na kterém se dá dále stavět. Ti, kteří se přes prvotní menší “nudu” překoušou se ale dočkají nabitého závěru s originální pointou a obrovský plus je i finální minutovka, která pointu ještě zavřsuje. Místy mi film dokonce připomínal Would you Rather, který mám dost rád, takže jsem ve výsledku dost spokojený, protože takhle rozjetou paranoiu jsem dlouho neviděl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do filmu The Invitation jsem šel aniž bych o něm věděl něco víc. Ze začátku mě snímek celkem vtáhl do děje, ale můj zájem začal opadat když dva hostitelé přišli s tím, že se bude pouštět video. Navíc mi postavy moc nepřirostli k srdci. Přišli mi nezajímavý a nudný stejně jako většina dialogů. Teda až na Logan(a) Marshall-Green(a). Ten se své role zhostil nejlíp jak mohl. Nepřišlo mi ani, že by se nějak stupňovalo napětí ani paranoia. Posledních 20 minut se to snaží dohonit, ale ani to mi ke spokojenosti nestačilo. Ikdyž uznávám, že poslední záběr stojí za to. Stejně víc jak 2 hvězdy nemůžu dát. Nesdílím totiž nadšení většiny mých hororových kolegů. Film mi přišel ve všech směrech odfláklej. Myslím si, že se z něho dalo vytěžit daleko víc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)
  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)

Reklama

Reklama