foto

Topher Grace

  • nar. 19.7.1978 (39 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Grace se narodil v New York City, New York, Marině (asistentka ředitele New Canaan Country School v Connecticut) a Johnu Graceovým. Grace vyrůstal v Brazílii, pak se přestěhoval do Darien, Connecticut, kde poznal herečku Kate Bosworth. Jako pseudonym si vybral jméno Topher, protože byl frustrovaný ze svého celého jména.

Navštěvoval Fay School v Southborough, Massachusetts; The Neighborhood Playhouse v New Yorku a Brewster Academy ve Wolfeboro, New Hampshire, kde se dostal k seriálu “That '70s Show“. Na místním jevišti hrál také v muzikálu “A Funny Thing Happened on the Way to the Forum“.

“That '70s Show“ debutovaly v roce 1998. Sitcom měl velký úspěch a z Grace se stala nová televizní hvězda. Hrál zde až do roku 2005, ale vzdal se hlavní role kvůli roli ve filmu. Seriál stále pokračuju i přes Graceovu nepřítomnost. Spekuluje se o tom, že by se objevil v poslední epizodě.

Krátce navštěvoval univerzitu v Jižní Kalifornii, ale skončil už v prvním semestru, protože se chtěl věnovat svojí televizní a filmové kariéře. Jeho první filmová zkušenost přišla s filmem Stevena Soderbergha “Traffic“, kde hraje studenta, který užívá kokain. O rok později si zahrál i malou roli v dalším Soderberghově filmu “Ocean's Eleven“. Tady si ho všiml Mike Newell a obsadil ho do svého filmu “Mona Lisa Smile“.

V roce 2004 hraje hned ve dvou celovečerních filmech. První je “Win a Date with Tad Hamilton!“ režiséra Roberta Leketica a druhý “In Good Company“ Paula Witze. Ještě ten samý rok září ve filmu “P.S.“. Za poslední dva jmenované filmy získal NBR Award. Roku 2005 hostoval v show Saturday Night Live.

V roce 2007 si ho všiml Sam Raimi a obsadil ho do role Eddieho Brocka ve svém nejnovějším filmu “Spider-Man 3“. Samotný Grace byl fanouškem tohoto komiksu a četl i příběhy o Venomovi, kterého zde hraje. V nejbližší době si zahraje ve filmu “The Crusaders“ proti Terrenci Howardovi. Nyní chodí s Teresou Palmer.

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2019 Coxblocker
2018 Delirium
Under the Silver Lake
2017 The Institute
War Machine
2016 One Shot
2015 American Ultra
Truth
2014 Don Peyote
Interstellar
Kdo věří na lásku
Volání
2013 Movie: The Movie 2V
Return of Return of the Jedi: 30 Years and Counting, The
Velká svatba
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Giant Mechanical Man, The
2011 Crocodile Tears
Dvojitý agent
Noc je ještě mladá
Velká krize (TV film)
2010 Na sv. Valentýna
Predátoři
2009 Vzájemná objetí
2007 Spider-Man 3
2004 Dannyho parťáci 2
P.S.
Rande s celebritou
V dobré společnosti
2003 Úsměv Mony Lisy
2002 Pinocchio
2001 Dannyho parťáci
2000 Traffic - nadvláda gangů

TV seriály

2017 Get Shorty (TV seriál)
The Pitch (S01E01)
2015 The Muppets (TV seriál)
2012 The Beauty Inside (TV seriál)
2008 Simpsonovi (TV seriál)
Skrytá identita (S19E13)
1999 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Hodný syn (S01E25)
Hyde se stěhuje (S01E24)
Babiččina smrt (S01E23)
další epizody (13)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Vánoce (S01E12)
Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat) (S01E11)
Mizerná neděle (S01E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2013 Skum rocks!
2000 Inside Traffic: The Making of 'Traffic' (TV film)

TV pořady

2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2016 One Shot

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace