Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že jsme na to vyrazili hned jak to bylo možné v první den premiéry a hned na první promítání, už návštevnost v sále pro 350 lidí se nás krčilo dohromady 33 nadšenců z toho bylo dost malých dětí, kteří se asi jediný smáli. To už bylo docela dost divné. Já neustále koukal na mobil a čekal až tahle křeč skončí, dlouho už jsem se takhle nenudil. Nebýt ve filmu p.Kikinčuk, který jediný občas dokázal být i vtipný, tak je to u mě jasný odpad. Děj je nulový, někteří herci jsou tam úplně zbytečně, něbot nemají s dějem nic společnýho viz Dolanský,Pecha,Kostelka atd. Nejvíc mě fascinuje jak si tvůrci myslí ,že se budu smát tomu jak báby chlastaj a k tomu se i sjedou. Jen se děsím s čím přijdou ve 3.díle. Ps-oproti tomu je Dědictví celkem pěkný film tech 50% je zasloužených. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá! Jejdanánku! Můj ty skutku! Dvě hodiny naprostého vzduchoprázdna, tedy krom scén věnovaným církvi, které si nejspíš odskočily z nějakého propagandistického opusu Otakara Vávry. Jinak film, který neexistuje. Film, který není. Není to sled trapného humoru a nefungujících vtipů, jde o velké "nic" podávané s až exploatační důsledností. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý díl vynikající české lidové komedie Zdeňka Trošky je natolik kvalitní, že se mi jen těžko hledají nějaká negativa. Ale přece jen nějaká ta smítka by se našla. Například humor, který komedii obvykle dělá komedií, je tu místy přece jen trošku prvoplánový či dá se říct i trapný, ve zbytku pak chybí úplně. To ale vůbec nevadí, protože divák si užívá tu lehkost s jakou pan Troška toto letní hřejivé, hřejivější až nejhřejivější dobrodružství divákovi předkládá a nechá se unášet sic na jednu stranu bezobsažným dějem, ale na stranu druhou z něj přímo sálá to lidské srdce , srdíčko do něj panem režisérem vložené a vnímavý divák pak vůbec nevnímá asi tu největší, ale zcela pomíjivou ve své důležitosti, chybku v podobě antiherců, v některých případech ( Pavel Kikinčuk) až antiochotníků. Bohužel však, nevím jak je to možné, ale zřejmě patřím k méně vnímavým divákům, považuji tuto jinak skvělou záležitost za pičovinu roku, pan Kikinčuk by asi dodal ještě do prdele. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Paní vedle mě se řehtala od prvního záběru, celé kino šustělo igelitem a na plátně defilovala jedna reklama za druhou, to už tedy začal film (PP everywhere), poté defilovali hokejisté. U nich se zastavím, neboť shodou náhod po našem vystoupení na Olympiádě v Soči ukázali někteří z nominovaných, že umí hrát ve filmu stejně špatně, jako na ledě. Na ledě jim rád dám ještě šanci, u filmu je už rozhodně vidět nechci. V hlavní roli jinak bezzubá sympatická stařenka, ale scénář plný hloupých a trapných klišé a rádobyhumoru, slušného vtipu jako šafránu. Vydržet se sledovat tento film dá, nicméně nadšením jsem nesršel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)

Reklama

Reklama