Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Vesnice v upachtěné podobě troškovsky parodické povrchní naivity, která se ani nesnaží předstírat snahu, nýbrž divákovi rovnou do ksichtu hřímá, co si myslí o jeho očekáváních a též inteligenci. Doktor z hor dostává tímto dílem nový rozměr, jelikož pečení ve starých kamnech, jež vypadají, jako by právě vyjela z výrobní linky, ošatky na chleba a další venkov zesměšňující rekvizity (včetně úžasného nadčasového oblečení, v němž by nevyšla ven ani moje prababička), vše v papundeklově odporně barevných interiérech by nerozdýchal ani senilní východoněmecký důchodce zmlsaný sestrou Steffani. ()

Johny303 odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky, když si říkám, že horší už to být nemůže, překvapí mě televize s další, ještě daleko větší sračkou, než byly všechny předchozí. Děj prakticky žádnej, svou nenáročností speciálně dělanej pro fanoušky těchto dílek, tedy pro retardy a důchodce ve špatném mentálním stavu. Zajímavé je, že pokud shlédnete upoutávku (kterou prostě shlédnete!, protože než bude pokračovat Váš oblíbený pořad, půjde reklama na Doktory z Počátků alespoň šestsetpadesátkrát) tak již s přehledem víte o všem, co se bude v dalším díle dít... Řešením by bylo, diváky těchto seriálů zavřít někam do karantény a všem ostatním začít dávat v televizi něco koukatelného. ()

Reklama

T-pack odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu zpovědí, že jsem vážně neviděl ze seriálu víc, než zhruba deset minut. Ne, že bych snad víc nevydržel (divácká perverzita mi není nikterak cizí), ale tohle je podle mého ten typ seriálu, u nějž deset minut na ohodnocení bohatě stačí. Tři scény mě okamžitě informovaly o kvalitách tohoto počinu – tři scény, které bych vám rád ve stručnosti vylíčil, aby byly důvody mého hodnocení zřejmé. Scéna 1 je hádka dvou partnerů: kariéristy, který chce odletět do New Yorku, a rodinomilky, která chce zůstat v naší malebné vesničce. Vypjaté scéně střetu dvou klišoidních světonázorů jaksi ubírá na dramatičnosti fakt, že oba herci se hádají, jako kdyby text četli ze stěny za svým protějškem. Scéna 2 zachycuje nezvaného hosta, který si moc rád prosí o nášup jídla, zřejmě není vůbec tím, za koho se vydává, a domácí za jeho zády velmi teatrálně signalizují jeden druhému, že se ho musí co nejdříve zbavit. Stojatou lžící v příliš husté polévce se nicméně stává scéna 3. V té je mentálně retardovaná postava. Pro Martina Písaříka mám jediný vzkaz: „Zajeď si do Bohnic, a tam se koukni, jak se chová opravdovej mentál.“ Jeho postava je vlastně můj největší problém se seriálem. Už v Tropický bouři prostě řekli to zlatý pravidlo: „Never go full retard.“ Role někoho opožděného je totiž příliš komplexní, a je hrozně těžký zahrát ji s citem a grácií, aby se z ní nestal urážlivej stereotyp. To je ale věc, kterou bych neměl muset zdůrazňovat komukoliv, natož produkčnímu štábu. Přitom elegantní řešení situace, kdy chcete mít ve svém seriálu mermomocí postiženou postavu, je prostě do té role obsadit někoho postiženého. Máte druhořadej seriál, kde stejně většina herců hraje jen natolik, aby měla zejtra na rohlíky s poličanem, vysvětlete mi někdo, proč ten váš lacinej scénář nemůže odřikávat jedličkář. Já se vsadim, že je spousta mentálů, kterym by se splnil sen, kdyby mohli hrát v seriálu. Takže je to jednoduše ten přístup, s kterym seriál vůbec točej, co mi leze na nervy, protože v mnohym odráží přístup většiny lidí – dáme tomu chudákovi lidskou tvář, ukážeme ho jako součást naší společnosti, ale nedej bože abychom ho do tý společnosti aktivně zařadili. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tři díly ... můžu hodnotit? Protože na další nevím jestli budu schopna koukat ... Tomuto seriálu dávám dvě hvězdičky, protože se mi zdá, že není zase až tak špatný ... je z venkovského prostředí, celkem příjemné dialogy, ALE ... ale vesměs děj o ničem, zase se řeší vztahy, zamilovanost mladé sestřičky do lékaře v letech, rádoby vtipné momenty ... Jako já chápu, že náš život je jen o vzájemných vztazích jak přátelských, mileneckých tak třeba pracovních ... ale vidět to ve stoprvním seriálu, který má jen jiný název, jinak je stejný jako všechny ... to ne ... to vážně nedám...... doplním komentář: Tak jsem se zadívala na ještě asi dva díly a musím ohodnotit jednou hvězdičkou navíc excelentní herecký projev Marka Vašuta!! ()

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ve zvyku hodnotit filmová či televizní díla podle náhodně či spíš jaksi nedobrovolně shlédnutých útržků, ale "Doktoři z Počátků" jsou TAK bezkonkurenčně slabomyslní, že mi to nedá. Pravda, je mi trochu smutno, když vidím "starou" hereckou gardu, kterak se dlouhodobě - a zcela dobrovolně (!) ztrapňuje v jakémsi rádoby komediálně-dramatickém útvaru, od něhož se zákonitě musejí distancovat všechny múzy, co jich na světě je. Na druhou stranu chápu, že pro každého z nás je životní nutností nějak si zaopatřovat prostředky na chléb vezdejší - a účinkování ve stupidním TV seriálu je přece jenom o něco přijatelnější nežli kupříkladu provádění bankovních loupeží či provozování jiné trestné činnosti. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Vandina (Nela Boudová) syna Filipa hraje její skutečný syn. (hermiona)
  • „Vstávat! Vstávat a cvičit! Ale proč? Protože je ráno! Jenže já mám ještě noc!“ Touto hláškou se odkazuje na seriál Bob a Bobek (od r. 1979), ve kterém Josef Dvořák namluvil Boba a Bobka. (Duoscop)

Reklama

Reklama