Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (229)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První polovina ve znamení nálezů v pořadí "kosti, pasti, kočičky" rozhodně nealarmuje nějak výrazný průser. Skupina archeologů se brzy ztrácí v labyrintu chodeb pod pískem pohřbené pyramidy a postupně přichází o život. Často i vlastní vinou samozřejmě. Po krátkém bloudění v temnotách a po papíru páchnoucím žvatlání („we must get out of here“) jde však do tuhýho. To, že uvnitř pyramidy bude nějaká ta digitálně prašivá zvěřina, se dalo čekat. Co je bohužel neodpustitelné, tak je podoba Análpisse. Jeho vizáž Wildy kojota by se skvěle hodila do filmových dobrodružství se Scoobym Doo, ve vážně míněném hororu je ale katastrofou. Obzvlášť, když čekáte starého Brůnu, obaleného do toaleťáku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripadalo tak, že tento film ťaží z minuloročného "As Above So Below" a celkom sa mu to aj darí, pokiaľ divák nad tým celým veľmi nerozmýšľa. Atmosféry je síce omnoho menej, ale ináč je to podobné - akurát v inom prostredí, pričom pribudli pastičky, mačičky či šakalík. Postavy vojdú, stratia sa, hysterčia a umierajú. No, v každom prípade, desivé to nie je ani trochu, ale zase ako dobrodružný hororík na oddýchnutie je to fajnové. Iba kúsok tupé a naivné. Tak sú v prdeli, niekto ich vraždí, blúdia kade tade, a niekto z nich zajebe hlášku "mali by sme sa odtiaľ dostať". To mám najradšej. A pokiaľ sa tam táto veta nezopakovala aspoň 20x, tak už neviem. Chovanie postáv sa mi rozoberať nechce, lebo aj tam by sa hocičo našlo... vlastne skritizovať sa tu dá toho veľa, ale hlavným pozitívom pre mňa stále ostáva, že film ani chvíľu nenudil a odkedy do toho pekla vstúpili, stále sa niečo dialo. Navyše, klaustrofobické kúsky môžem. Slabšie ako As Above, ale spokojnosť prevláda. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmem Pod zemí (který jsem si k tomuto filmu přirovnával) je The Pyramid o něco slabší. V prvním zmiňovaném se najde mnohem více strašidelných a nevyzpytatelných situací, kdežto tady je jen jedna příšera, od které se dá čekat jen, že vám vytrhne srdce zaživa. :D Přesto dokázala potrápit, ale mohlo se do toho narvat více dramatičnosti, nestvůr a akčnosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně zklamání - výprava byla docela chabá, když to srovnám třeba s As Above, So Below, a podobně i myšlenkově to bylo poněkud tupé. Zkušení vědci se postupem času chovají jak pubertální děti na výletě, místo aby hledali východ v klidu, zastavili se, místo toho zmateně pobíhají. Vojáka se nezeptají rovnou, jak se tam dostal. A samotný egyptský bůh je spíše výsměchem. Čekal jsem daleko víc, tohle bylo jak papundeklové českotelevizní pohádky, a obyčejná vyvražďovačka o ničem navíc. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jako milovník starověkého Egypta, co si kdysi užíval na Amize hru Waxwork s úžasným zabijáckým bludištěm v dobové pyramidě, bych měl asi skákat do stropu. Bohužel je tento horor z podobně sexy prostředí naprosto debilní. Už trochu znejistíte u nějakého počátečního oznámení, že film jsou dokumentární záběry, které se našly po zmizení filmařů, takže dík za spoiler a jakýsi ochablý pokus o Blairwitch Projekt, na který se stejně film brzo vykašle. Postavy se chovají naprosto debilně, hrají je nesympatičtí lidé a jediný důvod, proč nefandit silám zla v jejich rychlé popravě je opatrnost, aby zlo nebylo ještě větší debil. A je důvod se obávat, příšery jsou laciné a nudné. Nebudeme se ani bavit o znásilnění egyptské mytologie. Asi každých deset minut jsem doufal, že raději usnu, abych nemusel poslouchat klišovitou ječící hysterku nebo sledovat další dementní číslo. Nezapomenutelná je scéna smrti jedné z postav, kde se tým blbců tři minuty pokouší tahat fatálně penetrovanou slečnu z kůlu a věří, že jí bude líp, aby pak usoudil, že stejně vlastně bude víc krvácet - aspoň ten egyptolog snad kurs první pomoci někde na střední škole snad měl. Úplně promrhaná šance natočit dobrý horor z pyramidy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama