Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE JICH VÍC, MNOHEM VÍC. PŘÍLIŠ MNOHO NA JEDNU RUKU....“ /// Taky vás zajímá, jak by to asi dopadlo, kdyby Ashley nezmizel ve středověku, ale vrátil se domů? (s rukou?) (v autě). Nevážně vážně o fašounskejch zombíkách, kteří už jsou vzhůru (jedničku neznám a nikomu to nevadí!) a který můžou porazit (kromě vyvolenejch) jen rudoarmějci. Umíraj zombie, děti (co děti! Nemluvňata!), postižení i vobyčejní (spokojení) lidé. Že jde o zcela novej žánr netvrdím, ale od dob Zombielandu je to nejftipnější zombárna. Černá a brutální. Prostě kravina, který bych mohl dát i 4*. Kdyby to nebyla taková kravina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neposlouchá mě pravačka. 2.) Za barákem máme hroby neznámejch vojáků. (Padlejch) 3.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,sightl3ss“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Oproti předchozímu dílu obrovský skok vpřed. Dějově to navázalo přesně v okamžiku (v minutě) kde skončil první díl. Zde nehrozí pomalý rozjezd, od začátku do konce je film nabit skvělými scény. Pobavíme se tu po komediální stránce, akční atd. Akční scény jsou krásně komediálně sladěny a to do neuvěřitelných detailů, ze kterých jsem se válel smíchy a tleskal jsem, jak se to režisérovi povedlo. Tím myslím i, že to nebylo trapné, ale upřímně vtipné. Výbuch dělem tak, že maminky s jejich miminy v kočárku vybuchli, až mimina stačila ve vteřině zavřískat – to se jen tak nevidí. Takže ta krvavost je brána jako komedie – takže brutalita se tu řešit vůbec nedá. Jen mohlo být lepší a delší finále – něco bych přidal, abych ten plný počet * nakonec udělil. Ale nevadí, i tak se jedná o skvělou akční zombie komedii s nácky. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedničku si už moc nepamatuju, takže těžko porovnávat. Jedno je ale jisté, dvojka je jiná. Co do komediální stránky je to určitě bohatší (některé momenty byly opravdu výborné) a dějově je to úplně o něčem jiném. Příběh je zpočátku celkem zajímavě rozehrán a dobře navazuje na jedničku, což oceňuju, nicméně si myslím, že postupem času to začalo ztrácet. Navíc se objevovaly momenty, který byly dle mého spíš trapně ujetý než vtipný. Závěr taky nic moc, takže celkově hodnotím jen průměrně. Ale chtěl bych ještě jednou zdůraznit - některé scénky a hlášky, hlavně z první poloviny, byly perfektní. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošné a ještě zábavnější pokračování, v němž se setkají dvě armády nemrtvých - hnědí a rudí. Svižně natočená zombiárna nenudí ani chvíli. Rozličné odkazy - Rukou počínaje a Statečným srdcem konče - jsou tak decentní, že báječně do všeho zapadají. Spousty krásných gore efektů, kdy létají ruce, nohy, hlavy, vnitřnosti, oběti jsou trhány, naráženy na plot, umláceny kladivy...a do toho vtipné vložky - použití čerstvě vytažených střev jako hadice na přečerpání benzinu z autobusu do tanku nebo maminky s kočárky vyhozené do vzduchu výstřelem z tanku či zabíjení a opětovné oživování... A celý ten veselý masakr uzavírá nekrofilní videoklip za doprovodu písně od B.Tylerové. A jistě, po skončení titulků jsou pootevřena malá zadní vrátka...i proč ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 35 miliónov ($5,6milióna)Tržby Celosvetovo $1,149,000▐ teda, tak toto je haluz, do ktorej okrem Naci zombiikov zasiahnú aj ruský zombii a likvidačný zombii tím z USA, fakt haluz veľkolepá, masky premakané, krvavá likvidácia až nadmieru a nápaditosť teda tá sa tu sype tiež vo veľkom, moc podarené /80%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)

Reklama

Reklama