Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přes doporučení jedinců, kteří mě znají a jejichž náhled na to, co by se mi mohlo líbit, je založený na zkušenosti, bylo pro mě sledování Armády temnot především cvičením krční páteře, jak jsem hodinu a půl nevěřícně kroutila hlavou. Párkrát mi škubly koutky v náznaku úsměvu, častěji ve výrazu nevěřícného šklebu. Je jasné, kde se Rowla inspirovala ke kousavé učebnici, je jasné, kde se vzal mustr na zuby Středozemské skřetí armády. V dětství jsem se svou sestrou strávila mnoho šťastných hodin při hře s lebkou a na hřbitově při hře na schovávanou ve starých hrobkách, kostlivci mě tedy vyloženě potěšili. Smutné je jenom to, že i armádu kostlivců jsme viděli už dříve a lépe, a i tady, bezmála o třicet let později, se ptám - jak by tam herdek ta spodní čelist držela? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell je Jim Carrey hororu. Tento film z trilógie Evil Dead som videl ako prvý netušiac akým kultom sa predchádzajúce dve časti stali. Po čisto hororovej jednotke, veselšej a mierne drahšej dvojke, prišla veselá trojka Army of Darkness. Sam Raimi tu opäť predvádza svoj vycibrený vizuálny štýl, slabučké triky využíva vo svoj prospech uletenej zábavy a hláškujúci Bruce Campbell ako Ash je proste božský. „ Hail to the King, baby.“ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi, ešte predtým ako sa stal známym hollywoodskym režisérom popkornových blockbusterov za aké sa dá bez pochýb považovať jeho trojdielna story o Spidermanovi, sa venoval úplne iným projektom. Svoju kariéru odštartoval na začiatku osemdesiatych rokov minulého storočia horrorom "The Evil Dead". Je to výborne natočený nízkorozpočtový snímok plný desivej atmosféry, strachu a krvavého gore. Dnes je tento film kultovým dielom, ktoré obdivujú a rešpektujú všetci horroroví nadšenci, vrátane mňa. Druhá časť z roku 1987 je v podstate len tuningom prvého snímku. S mierne navýšeným rozpočtom sa mu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť tejto trilógie. Pri treťom, záverečnom dieli, v roku 1992, sa Sam Raimi nechal naplno uniesť svojimi bizarnými fantáziami a natočil šialenú časopriestorovú, inodimenziálnu horrorovú komédiu. Ash (Bruce Campbell) sa ocitol v stredoveku, kde povstala "Armáda temnôt" (Army of Darkness). Raimi aj Campbell sa pri tom očividne nesmierne dobre zabávali, a ja som si to s nimi tiež užil. *** ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celovečerní upevňování kultu zvaného Bruce Campbell. Děj neexistuje, atmosféra také ne a ostatní herci nestojí ani za zmínku. Jenže je tu Bruce a ten svým charismatem všechny zápory činí malichernými. Zakončení trilogie, kde již nehraje prim Sam Raimi a jeho režie. Tady jde o Bruce, Bruce a... A zmiňoval jsem, že v tom hraje i Bruce? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí...teda, chybí tomu prakticky všechno. Ale tím správným způsobem:) Jediné, co mi opravdu nesedlo, byl ten konec, jinak všechno blahosklonně přejdu kvůli komediálnímu výkonu Bruce Campbella a...no, to je vlastně všechno, o ničem jiném to není;) Stejně mám radši jedničku, takže 70% a Hail To The King, Baby. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně kdy Ash (Bruce Campbell) vyleze ze studny, vystřelí ze své zbraně 3 náboje bez přebití, přestože je zbraň pouze na 2 náboje. (dc125)
  • Pre záverečnú scénu v obchodnom dome bola vizáž "posadnutej strigy" Patricie Tallman inšpirovaná v tom čase všeobecne nenávidenou newyorskou miliardárkou Leonou Helmsley. (MIMIC)
  • Film je znám také pod názvem Army of Darkness: The Medieval Dead. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama